Jump to content

Xolo

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Xolo's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har du sjekket kikkerten? Synes en spredning på 10 cm på 25 meter hørtes litt vel mye ut? Eller kan dette være normalt med ammo som våpenet virkelig hater?
  2. Kjøpte en brukt I12 predator i går for 4000,-. Var kun skutt 50-60 skudd sa selger. Noe jeg faktisk tror på etter og ha sett sluttstykke før jeg skøyt 250 skudd, og sett slitasjen nå etter 250 skudd. Har også kvitering på at den er kjøpt i september 2013 for 10900,-. Skøyt 250 skudd i dag på ca 1time og 20min uten en eneste funksjonerings feil. Med saga leirdueammo. Svært fornøyd. Foreløpig kan jeg bare anbefale den. Hva tror folket om og bruke slip2000 ewl på den?
  3. Det er sant, var ikke så høy i hatten med 150 ulvetustiaster i ryggen. Er helt fersk, men skulle nok gjort det ja.
  4. Må være atrig for laget. Noen som vet hvor stor gruppen var? Var på ulvekurs med lederen for FNR forrige mandag og har endel mer respekt for de som jakter ulv nå. Eller de som sporer, de gjør jo så godt som hele jobben. Noen som vet hvor vanskelig det er og komme seg med på roviltlag?
  5. Hva kaster den opp? Hunden vår kaster av og til opp kun magesyre. Som oftes om morgen. Har ikke gjort noe med det etter at jeg fikk høre det var normalt. Vi snakker kanskje 5 ganger i året. Skjedde oftere når hun var valp.
  6. Er nok best og ta det med en børrsemaker da ja Takk for tips og veiledning. Godt det går ann og spørre her før man gjør noe dumt.
  7. Hagla vil ikke bli umulig og spene opp nei. Men hanefall med sikring på hadde jeg ikke tenkt på. Relavit sikker på at ikke sikkringen er halveis på. Etter det første klikket kan jeg bare dra i avtrekkeren en gang til så går skuddet. Sikringen dras jo bakover så den ikke kommer i kontakt med avløseren. Men det er klart at hvis den bare så vidt tar borti så kan den jo løfte den opp nok opp til og simulere fall med sikrigen på. Ser hva du sier der altså. Hmm, det er jo plausibelt som mythbusters sier. Skal se om jeg klarer og få den til og henge seg i morgen. Er det noen måte og få sikringen til og holde seg mer på plass så jeg slipper dette?
  8. Hei har en zabala hermanos ss fra xxl. Problemet er at den klikker på ca 1 av 100 skudd. Var hos xxl og han sa at jeg kunne åpne den, blåse den ren og smøre med tynn olje så fiksa det seg nok. Før jeg gjorde dette tittet jeg nøye etter noe som skulle tilsi at den kunne klikke. Fant ikke noe som skulle tilsi det. Har aldri sett ”innsiden” av en hagle før så dette ble nok spendende. Må si jeg ble litt skuffa over hvor enkel mekanismen var. Ikke at den var dårlig men at jeg ikke hadde mer å klå på å fikle. Siden det er en svært enkel mekanisme fant jeg ingenting som skulle tilsi at det skulle klikke med det første. Så etter ca 10-15 ”løsskudd” så jeg ”feilen”. Har satt ring rundt det på ”hanen” som henger seg på avløser mekanismen. (Bilde 1 oppspent) Og ring hvor den henger seg. (Bilde 2 avfyrt) Bilde 1 bilde 2 Dette stemmer bra med hva jeg opplever. Jeg hører et klikk, men det kommer ikke merke i hetta. Noe annet kan det vel ikke være? Så spørsmålet mitt er om jeg kan file ”hanen” rund så den ikke har mulighet til og henge seg der. Jeg ser ingen funksjon av denne vinkelen annet en at når du knekker hagla så skjer det i 2 steg. Du kommer halvveis og den er halvveis spent. Så knekker du videre og hagla er helspennt. Den andre funksjonen jeg ser er at den hindrer avløsermekanismen og treffe fjærene. Men hvis jeg kun filer så den ikke kan hekte seg vil dette gjøre noe annet en at jeg ikke lader hagla i 2 steg? Noe annet som bør nevnes? Tok selvfølgelig ikke bilde som viser hvordan den henger seg, men kan ta det hvis det er nødvendig.
  9. Hvis ikke jeg tar helt feil er det leupold standard hel skinne. Så leupold std ringer skal passe. Men ser ut som om du mangler en skrue på motsatt side av den skruen som er der. http://www.jaktogfriluft.no/display.asp ... rodid=4302 ligner fælt i allefall.
  10. Har laget en til rifle som jeg er ganske fornøyd med. viewtopic.php?f=24&t=96210
  11. Har du fått brevet fra Horten? Vet at våpenkontoret i Horten er flyttet til Stokke hvis du må begynne og ringe rundt for og oppklare dette. Synes saken er merkelig.
  12. Flott blogg, så ut som en kjempe tur Hva koster en slik reise med så mange dyr? Tenker da på total pakke ink fly og bo
  13. Da tror jeg du trygt kan låne våpen, hvis du vet at det ikke er noe som gjør deg usikket. På NSF's sikkerhetskurs for pistolskyting så var det det vi lærte om utlån av pistoler og revolvere.
  14. På vårt jegerprøvekurs sa vår instruktør at hvis det ikke var kjente faktorer til at du er uegnet til og ha våpen kunne man låne våpen. Forrutsatt at du har våpenskap til oppbevaring. Han var tidligere politiman. Men man må skrive utlånserklæring og utlåneren må forsikre seg om at låneren oppfyller de krav som er til våpen ervervelse. Det vil ikke si at du skal ringe politiet og snakke med de, men du skal stole på og kjenne personen såppas godt at du vet han ikke tar med våpenet på fylla eller skyter i et boligområdet. Du tar all risken på at personen er edruelig osv. Her en NJFF sin utlånserklæring. Maks 4 uker utlån. http://www.njff.no/portal/pls/portal/do ... 105024.PDF" target="_blank" target="_blank Edit: Glemte og skrive at dete gjeder jaktvåpen. Pistoler og revolvere kan bare lånes ut til personer med våpenkort for samme kaliber. Han mente at man ikke trengte jegerprøven for og låne våpen.
  15. Joda, rovvilt kort fins. 100 kr for og fremme matvilt bestanden må du ut med. http://www.statskog.no/jakt/Sider/Revej ... vvilt.aspx
×
×
  • Create New...