magnum_mauser Posted December 10, 2012 Share Posted December 10, 2012 Såg ein episode der Hellstrøm fekk besøk av b.la. Alex Rosèn og Hellstrøm laga då ei noko utradisjonell ribbe som han kokte først i ein slags fruktsaus. Nokon som har oppskrifta på denne ribbevarianten? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hollako Posted December 10, 2012 Share Posted December 10, 2012 Her er i allefall videoen: http://www.tv3play.no/play/260296/?autostart=true Så jo litt kult ut, selv om tilberedelsen nok er et stykke unna hvordan jeg pleier å lage den. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted December 11, 2012 Author Share Posted December 11, 2012 Fant oppskrift til slutt: mat Start Om programmene Hellstrøms asiatisk ribbe Her finner du oppskriften på asiatisk ribbe, som Hellstrøm tilberedte i programmet Jul med Hellstrøm. Ett ribbestykke ca.3-4 kilo, med ben og svor ½ liter appelsinjuice, fersk presset ¼ liter mango juice eller 2 mango ¼ liter ananasjuice eller 1 ananas ¼ liter soyasaus En flaske tørr hvitvin ½ liter hønsebuljong/ vann 50gr fersk ingefær 2 hvitløk delt i to 1 purreløk 1 liten selleristang 1ss korianderfrø 1ss kummin 1ss sechuanpepper 2 små kanelstenger 6 stjerneanis 2 ss honning 2 røde chilipepper 2ss asiatisk østerssaus/ oystersauce fra flaske Salt og pepper Salte og pepre ribben gjerne et par døgn i forkant, og lag fine ruter i svoren med en skarp kniv eller et barberblad. Rens frukten og kjør i en blender til juice/pure (hvis du ikke bruker ferdig juice). Kutt purreløk og selleristang i biter, del en hel hvitløk i to og riv ingefæren på et lite rivjern. Fres de oppkuttede grønnsakene i en stor jerngryte i litt olivenolje. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Legg ribbestykket med svorsiden ned i jerngryta, og sett jerngryta i ovnen på 180grader. Vi steker i cirka 1 time, snur kjøttet, fortsetter nok en time, siler sjyen og øser den over kjøttet den siste halvtimen, slik at vi får et glansfullt, lakkert aspekt, som en pekingand. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egon olsen Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Jeg har lagd den 2 ganger. Se bort i fra tidene som er nevnt i oppskriften, de funket ikke for meg. Tricky ribbe det der. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted December 11, 2012 Author Share Posted December 11, 2012 Bør ein rekne lenger eller kortare tid? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpho79 Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Uten å ha laget akkurat denne varianten vil jeg tippe at du bør steke i 45-60 min mer enn de to timene som er beskrevet her, ihvertfal hvis ribba har en noenlunde normal størrelse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
egon olsen Posted December 11, 2012 Share Posted December 11, 2012 Uten å ha laget akkurat denne varianten vil jeg tippe at du bør steke i 45-60 min mer enn de to timene som er beskrevet her, ihvertfal hvis ribba har en noenlunde normal størrelse. Dead on. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.