Jump to content

T3 ombygging


StandbySpecialist

Recommended Posts

Hei,

Jeg har en T3 S Varmint i 30-06 som straks skal pensjoneres, da det kommer ett nytt våpen i nevnte kaliber snart, så har egentlig en liten plan om å bygge den om til ei langholdsbørse ( kun kassen blir med videre). Jeg har mest lyst til å bygge om til 338LM, men den blir nok for lang, så spørsmålet blir er det noen som har noen tips ang. kalibervalg som er i nærheten av 338LM i langholdspotensiale og anslagsenergi som passer i en T3 kasse? eller er det bare å drite i det, selge børsa, og bygge nytt fra bunnen av?

Link to comment
Share on other sites

6,5-06 (30-06 necket ned til 6,5)er en rimelig hissig patron for lange hold hvis du ikke er opptatt av diametern på kula? 6,5 kula er noe av det bedre når det gjelder bc, og når du trykker ut 6,5 i 950/1000 m/s blir det bra på lengre hold. En kompis av meg har dette kalibret, fikk testet det på "bare" 400-500 m og det var rimelig rått ut dit.... Var jo nesten ikke kulefall å snakk om.

Ellers er det mange wsm-versjoner som egner seg for din tikka-kasse men da må du vel bytte sluttstykke, magasin osv... bare et tips...

Link to comment
Share on other sites

140 grs amax i 6,5 ligger vel på nesten på 0,6 i bc så det er ikke store forskjellen der kontra 7mm. 6,5-06 AI vil kanskje klare 140 grs amax opp mot 1000 m/s? (Bare antagelser, og litt dårlig hukommelse fra da jeg prøvde dette kalibret) Uansett, begge disse kalibrene er bra på lengre hold, så spørs det vel bare hvor mye du vil koste på riggen? Er det samme støtbunn på 7mm? som 30-06? Passer magasinene? Tilgang på hylser? (30-06 hylser er det vel nok av:-)) osv.. Hvor mye vil det koste for en 7mm rigg kontra 6,5-06 AI rigg? (I ytelse er det ingen praktisk forskjell) Dette blir for og i mot som du må ta en avgjørelse på selv.

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor ikke kamre om til 300 win mag? Berger leverer kuler fra 175 til 230 grs og da snakker vi potent langholdsmaskin. Om du virkelig vil trå til, kjøper du ei lang pipe med 1:8 snurr og da får du god fart og rekkevidde ut mot 15-1700 meter. Du kan da jakte på litt hold også, siden feks 210 grs Berger VLD gir god punch laangt ut.

Med 190 grs NCC kuler til under 2 kr stk blir det ikke dyrt å mengdeskyte heller.

 

Sent fra min alltid strømtomme Galaxy Note.

Link to comment
Share on other sites

Det er jo litt rart, da 338 win mag opererer med høyere trykkstandard enn 338 Lapua magnum.

65000 psi mot 61000 psi i LM'n.

Man kan jo enkelt ta feks en Rem700 lang kasse, 30-06, åpne bolten og kamre ny pipe til 338LM og skyte i vei. Er mange som har gjort det, og Tikka kassene tipper jeg er sterkere enn Rem kassa.

Link to comment
Share on other sites

Hvis alt annet er likt blir trykket større bakover med større støtbunn. Det har jo litt å si at Lapua'en har mindre makstrykk. Hadde bare Tikka laget en kasse tilpasset Lapua'en med en skikkelig rekylklakk hadde det blitt liv i markedet.

Link to comment
Share on other sites

Oppfatter ikke noe kverulering her :) Det stemmer, pga. større areal ja. Så Lapua'en belaster bolten/kassa mer enn en patron med samme trykk, men mindre støtbunn. Alt for enkelt sagt: kammertrykk verdi delt på en verdi av støtbunns overflate, altså flere kvadrat mm. med ett vist trykk som presser bakover.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Jeg glemte helt av denne tråden, men takker for svar alle sammen.

 

Har nå vært og testet litt, og funnet ut at jeg skal se hvor langt jeg kan pushe 30-06 mtp. hold. Skjøt en 10 skudds samling på 200 meter, 27mm høydespredning og 11mm i sideveien,(noen som har noen forslag hvs høydespredningen kommer av?) dette med gulladningen min, 150grs sierra matchking med 52,0 grs N150. Skjøt også en del på 500 og 600 meter, joda det går an å treffe, men er ikke allverden presisjon så langt ute, så jeg må vel kanskje prøve med ei tyngre kule, noen som vet hva jeg klarer å stabilisere i en 30-06 med 1-11" twist?

 

Har vel og funnet ut at kikkerten min ikke egner seg til slike hold (Meopta meostar R1 RD 3-12*56), "Dotten" dekker rett og slett hele gongen over 600m, Så noen som har forslag? (alt annet enn MIL-MIL er uaktuelt, hvis ikke noen klarer og overbevise meg om noe annet :lol: )

 

Og ang. vindmåler, trenger jeg egentlig flere funksjoner enn vind, temp og trykk?

 

Begynner å bli mange spm. nå, men jeg ble veldig ivrig etter siste tur på banen, så her kommer noen flere :winke1:

 

Synes stokken på T3'n er litt for myk, noen som har noen macgyver triks for å stive den av? eller er det ikke noen vei utenom å handle ny?

 

og ang. å handle optikk, er det ebay som gjelder eller noen andre sider du kan finne det billigere? Sitter offshore for tiden, så tenkte å handle inn litt snacks så det blir som julaften når jeg kommer hjem :D

 

En siste ting, noen fra Trondheimsområdet her inne som er litt mer dreven med langhold enn meg som kunne tenkt seg å hjulpet meg litt i gang, korrigere feil og påpeke uvaner som jeg helt sikkert har tatt til meg?, skyter for det meste på Nidaros banen (DFS banen, ikke den andre nidaros banen)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...