Jump to content

StandbySpecialist

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

StandbySpecialist's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skal montere nye sikter på glocken, i manualen står det at etter baksikte er filt til og tilpasset skal det limes fast ( ingen sett skrue her), hvilken type lim bruker jeg her? Må være av en type jeg kan løsne uten å varme sleiden til den er rødglødende...
  2. https://www.czub.cz/en/news/news/720-no ... r-sst.aspx" target="_blank http://cz-usa.com/hammer/wp-content/upl ... NOTICE.pdf" target="_blank
  3. Har en cz 455 thumbhole varmint med SST (snellert) avtrekk, oppdaget her om dagen at tennstemplet slo ved avsikring, prøvde så videre med tomt kammer og sikre og avsikre gjentatte ganger, og joda med jevne mellomrom vil det bli et ufrivillig avtrekk, googlet dette og fant ut at CZ har tilbakekalt modellene med SST for å installere et standard avtrekk pga. at de ikke klarer å løse problemet, men jeg vil helst ikke miste snellert funksjonen så er det noen som vet om det finnes noen ettermarkedsprodukter som fikser dette? Eller må jeg bare bite det sure eplet og få montert ett standard avtrekk? Er jo selvfølgelig uaktuelt å ha den med et avtrekk som i ny og ne fyrer av ufrivillig.
  4. Tenkte på turer opptil en uke, med plass til telt, sovepose, mat for hele uka og alt annet nødvendig utstyr, blir for det meste å dra den selv, med noe avveksling fra tobeinte turkamerater. går for det meste på truger og ikke ski om det skulle ha noe å si, budsjett rundt 5K.
  5. Noen som har tips og erfaringer angående valg av pulk til å bruke på lengre turer? og tenker da på pulk for å ha utstyr i, ikke småbarn.
  6. Det praktiseres i såfall ikke, har vært der flere ganger og både lokale og utenlandske jegere benytter halvauto med høy magasinkapasitet.
  7. Tsjekkia er det ihvertfall fritt ang. magasin kapasitet. Helt enig, tenkte å skrive det samme selv her tidligere, er absolutt noe som går igjen her at folk skal heller påpeke hva du gjør feil istedet for å svare saklig på hva det blir spurt om. Takker for svar, er kanskje ikke det letteste å få til, men klarer ikke helt å stole på den konklusjonen som han børsemakeren fortalte deg om at det ble problem pga tyngde, finnes jo mange andre kaliber med tyngre patroner som mater fint, f.eks. en Barrett M82 i .50 BMG har jo 10 skudds magasin og mater uten problemer med patroner som veier 3 ganger så mye, mulig det er jeg som tenker feil nå, 12,7x99 er jo betydelig lengre og har et mye større areal å fordele kreftene fra fjæra på.
  8. Jakter heller ikke i Polen, og bare for å poengtere det før flere kommer med regelverk istedet for å svare på spørsmålet, det er ingen begrensning på magasinkapasitet der jeg jakter. Jeg skjønner at det er vel ment fra deres side når dere skriver hva som er gjeldende lovverk, men det er altså ikke tema i dette tilfelle.
  9. Jakter ikke villsvin i norge, så er ikke noe begrensning på magasinkapasitet.
  10. Etter det jeg klarer å finne ut av lages det ikke 10 skudds magasin for BAR i 9,3x62, men er det noen som har prøvd eller vet med sikkerhet om 30-06 magasinet vil fungere ladet med 9,3x62? 9,3x62 er jo bare 0,15mm breiere over ræva og 0,25mm breiere ved overgang til hals enn 30-06en. Vurderer å skaffe meg en BAR som grisebørse, og hadde vært kjekt med 10sk. mag. når "toget" kommer
  11. Blir nok til at jeg bestiller fra ebay, får en peli 1750 eller iM3300 storm case til 2500kr inkl. frakt og mva. noen som vet forskjellen på de to nevnte modellene? bortsett fra at 1750 er litt lengre og iM3300 er litt bredere, regner med at kvaliteten er topp på begge.
  12. Godt poeng med det at den ikke er vanntett, får vel handle meg en annen en, noen som har noen tips ang. en solid koffert med plass til 2 rifler? Har ikke tenkt å bruke 5K på en Peli......
  13. Hei, noen som vet om kofferten som følger med 200 STR er godkjent/ god nok for flytransport? synes den virker litt myk, men er kanskje grei nok?
  14. 338LM hadde nok passet svært godt, men dessverre er det ikke tilgjengelig i blaser sitt sortiment. Edit, får den ikke til jaktriflene.
  15. Skal handle meg ett nytt løp til R8'n som skal primært brukes til skumringsjakt og jakt på drøye hold ( les: storvilt på 500m) men sliter veldig med å bestemme meg, det som har vært oppe til vurdering er .300 win mag, .300WSM( på grunn av at jeg helst ikke vil ha beltet patron), 6,5x65 RWS og 6,5x68, alle 7mm magnumene må jo heller ikke forkastes, men grunnet at jeg har null kjennskap til de så tas tips og erfaringer i mot med stor takk, blasers egne magnumer har jeg og hørt mye bra om, men er litt skeptisk med tanke på lite info og dårlig med ladedata å finne. det som er viktig er at det er nok energi og hastighet ved 500m til at kulen ekspanderer skikkelig, og at vindavdrift er nogenlunde ok, om det er flatskytende eller ikke er likegyldig siden man uansett må justere for slike hold. lite rekyl er jo også et pluss, har 9,3x62 nå og synes den er helt ok, men i øvre sjikt av det jeg skyter godt med. Så noen som har noe å anbefale?
×
×
  • Create New...