Jump to content

Vurderer å kjøpe en bøylerifle.


Rs.1600

Recommended Posts

Vurderer å kjøpe en bøylerifle, vet att 30-30 og 47-70 er lovlige jaktvåpen, men ser det er noen Winchestere mod 94 i cal 32-40Win, disse er vel ikke lovlige til noe annet enn blinkskyting?

Har mest lyst på en winchester, men har sett på marlin også.

 

Sliter også med å finne en nettbutikk som har Ruger mini 14, har søkt på google og de eneste jeg finner er 2 på finn.

Tenkte å levere en søknad på disse 2 våpnene, men er usikker på kaliber på bøylerifla.

Link to comment
Share on other sites

32-40 er lovlig jakt kaliber ja. Flotte rifler det der, vurderte å kjøpe en sånn Winchester en gang. Det er mulig den akkurat klarer kravet til storvilt med litt friske ladninger.

 

Våpen Søilen i Bergen er importør av Ruger, men nettbutikken er ikke helt oppe å gå enda. Winge våpen har hatt tidligere. De har Winchester ihvertfall. Jeg har en Marlin i 45-70 selv, koselig kaliber og en rifle jeg er veldig glad i. Anbefales :)

Link to comment
Share on other sites

Litt for spesielt interesserte ja :D 30-30 og 45-70 er jo kurante kalibere. Sitter og ser på hjemmesiden til Winchester nå. Mye flotte rifler, og det er jo en del mindre småviltkaliber som er lett å få tak i her i riket. 45 colt og 357 mag f.eks. Ellers ligger det mye videoer på hickok45 sin profil på Youtube. Søk på winchester/browning/marlin/uberti der så finner du masse fine videoer.

Link to comment
Share on other sites

38-55 er også et kurrant kaliber for jaktbruk i levearction rifle.

Til jaktbruk vil jeg nok anbefale Marlin fremfor Winchester, har for tiden 3 marlin LA rifler (45-70, .44 mag og .357 mag) Og en 1894 winchester i 30-30. Sistnevnte er ikke dårlig, men jeg syns marlin er "tightere" og gir bedre kvalitetsfølelse. Med mindre du er glad i lade patroner selv er 30-30 og 45-70 vel de eneste realistisk alternativene til jakt.

Link to comment
Share on other sites

Har vel egentlig ingen planer om å bruke den til jakt, men kaliberet bør være godkjent til jakt, da det ikke er sikkert att lensmannen godkjenner så mange flere våpen som konkuranse\treningsvåpen.

 

Skal være helt plain uten noe ekstra sikter eller tull, kun for koseskyting på blink og blikkboser.

Da jeg akkurat har begynnt å lade selv så er det en selvfølge att dette kaliberet også skal lades selv.

Link to comment
Share on other sites

Skal være helt plain uten noe ekstra sikter eller tull, kun for koseskyting på blink og blikkboser.

 

Det høres ut som om du skal ha en Marlin :wink: ! Jeg har hatt flere Winchester 1894 og etter hvert en håndfull børser fra Marlin. Sistnevnte er etter mitt syn adskillig mer brukbare børser. Først og fremst for at de er vesentlig enklere å rengjøre i og med at man kan pusse dem fra kammerenden, men også fordi at de slår meg som bedre rent mekanisk. Til koseskyting ville jeg antagelig ha lett etter en Marlin 1894 i revolverkaliber. Om du kjøper en i feks .357 mag kan du skyte mye med .38 special -billig ammo og hylser med laaang levetid.

 

Om du tror at du kan komme til å falle for fristelsen til å jakte rådyr med børsa, så ville jeg gått for en .30-30 Win. Denne patronen har blitt min favorittpatron. I mine øyne er det en perfekt patron for mindre vilt som man ønsker å spise framfor å sprenge. Man må selvfølgelig innfinne seg med at det ikke er den mest opplagte kandidaten for langholdsskyting, men den skulle fungere fint innenfor alminnelig jaktavstand. Ladet med snille ladninger og blykuler har du en ypperlig patron til plinking -uten at det blir dyrt. de fleste riflene fra Marlin har "Micro groove"- rifling som kan gjøre det litt utfordrende ift blykuler, men med litt fikling skal det gå. Min nåværende 336 i .30-30 har Ballardrifling og stortrives med blykuler i moderate hastigheter. De bruker jeg til mengdetrening, og det er heller ingen stor utfordring å kneppe selvanviseren på 200 med jernsikter.

 

Nå er det atter en Marlin 336 på vei inn i safen min. Dette er en kort versjon av Marlin 336 som først og fremst skal gjøre tjeneste som "kosebørse", og en børse for de dager hvor jeg bare er ute for å lufte bikkja, men kanskje støter på en rev, ravn eller dersom det ligger et rådyrløyve i lommen. Den kommer også til å være en ypperlig treningsbørse for jentungen -som skyter links- og et par ivrige nevøer. Alle har skutt med .30-30 uten at de har tatt skrekken.

 

Ellers er min påstand at du neppe får mer kos enn det du får ut av en 1895 i .45-70 :wink: !

Link to comment
Share on other sites

Tror du skal lade 32-40 litt mer enn friskt dersom du skal klare storvilt kravet. Tilgangen på ladekomponenter er sikkert ikke helt topp heller.

375 win. kan kanskje skremmes opp i høy nok fart til å klare kravet dersom pipen er lang nok.

 

Ellers må jeg jo si at bøylerifle ikke lenger har noen plass i min garderobe.

Skulle jeg hatt en igjen så hadde det blitt en i 357 mag. til litt plinking..

Link to comment
Share on other sites

Søkte på 32-40Win her inne og fikk kun opp ett brukernavn, så det er vel kanskje litt sært.
Litt sært er det nok, men det finnes litt info her inne:

 

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=17&t=53480

 

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=17&t=55227

 

http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=17&t=55581

 

Fabrikkammo har ikke vært produsert på mange år, men Alvestad har hylser på lager. Ingen storviltkaliber, men flott på rådyrjakt.

Link to comment
Share on other sites

Har hørt i fra en kompis att kaliberet er vanskelig, liten og knote og lade?
Da har du en kompis som forveksler 32-40 Win. med 32-20 Win. Se på bilde av patronene i link nr.2 (Patronporno). 32-40 er like stor som 30-30. Du kan faktisk bruke omformede 30-30 hylser for å lade 32-40.

Ladingen er ikke vanskligere enn å lade 30-30, men det er litt dumt at krymperillen i Hornady og Speer sine kuler ikke er riktig plasert i forhold til kuledybden til 32-40.

 

Skal du lade selv, så kjøper du John Wayne rifla. Den gir deg betraktelig mer oppmerksomhet på skytebanen enn en vanlig model. 94. Skal du ikke lade selv så er sjansen for å finne fabrikkammo like stor som å vinne lotton.

Link to comment
Share on other sites

I følge wikipedia er kulen .320, men på midway har støpeformene for 32-40 i fra .322- .324 kan alle disse brukes?

 

Ett sært gammelt kaliber som er utgått på dato, passer like godt til skytteren som patronen, så da må det jo være noe for meg :-)

Link to comment
Share on other sites

http://www.ebay.com/itm/LEE-2-Die-Set-with-shell-holder-for-32-40-WCF-90758-NEW-/170837623936?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27c6b74480

 

http://www.ebay.com/itm/Winchester-32-WS-single-cavity-mold-/160815827729?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item25715ecb11 Ingen som sender til Norge på e-bay akkurat nå. Men de dukker stadig opp. Jeg kjøpte en slik tang for ca. 200 kr. Er tangen merket 32-165 eller 32-40 er det riktig.

Link to comment
Share on other sites

Det er lite ladedata å oppdrive for røyksvakt i 32-40 Win. Men som du ser i link 1 er det ladedata for Norma 200.

 

Med den store bøylen kan du skyte fra hesteryggen, som the Dukehttp://www.youtube.com/watch?v=etEPFYG5-AY :D

 

Sist jeg var på Jaktdepotet i Drammen (en stund siden) hang det ei slik børse på veggen der. Det fulgte med noen esker med John Wayne patroner, som ble produsert i forbindelse med lanseringen av denne børsa i 1981. Det rare er at 4 esker med denne ammoen har en like høy markedsverdi som selve rifla. Og Winchesters vegghenger og lærfuteral som ble produsert til denne commemorative utgaven oppnår ofte over 400 dollar bud pr. stk. på e-bay. Det er nesten slik at selve rifla er det samlerne har minst interesse for. Men det henger nok sammen med at det ble laget mange av disse.

Link to comment
Share on other sites

Leste på ett amrikansk forum da jeg søkte på rifla, der gikk det en for 1650$ så de er kanskje mere verd på andre siden av dammen :)

 

Da blir det å bestille 200 sammen med hylser fra hjemmelading, hvis dette ordner seg. Hesten foretrekker jeg på grillen.

men kan jo henge på snøscooteren:-)

Drar å slevere søknad på mandag.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med innvilget søknad. Høres ikke trygt ut for rådyrene i ditt jakttereng til høsten :winke1: . Jeg kunne godt tenke meg å høre hvilken av disse to som samler best på 100 meter. Du får oppdatere når du har kommet i gang med skytingen.

Link to comment
Share on other sites

Må nok vente ett par mnd med minien, var og hentet en 10-22 targert, kortet og gjenget og en Howa på jaktdepotet i går, så blir ikke råd til mere enn winchesteren denne mnd.

Har bestilt LEE die set i fra Titan reloading, men har ikke funnet noe fornuftig LEE tang ennå, vil helst ha LEE pga prisen.

Link to comment
Share on other sites

Fikk rifla for 4600.- med 60stk 32-40 john wayne patroner :-) han mente den så ubrukt ut og kommer i orginaleske.

 

 

bestilte disse kulene i fra midway for å ha noe å starte med. Hunters Supply Hard Cast Bullets 32-40 WCF (322 Diameter) 170 Grain Lead Flat Nose

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Oi. Du var heldig som fikk med disse patronene. Du burde ikke skyte dem opp. Se hva de selges for på e-gun. Hard Cast høres fornuftig ut. Det påstås at harde blylegeringer fungerer best i rifler med microrifling. Jeg har ikke mere greie på dette enn hva jeg har lest på nettet. Der påstås det at harde kuler gir best presisjon i commemorative utgavene. Jeg støper alltid hardt til riflene mine (bruker linotype/trykkeribly i blandingen).

Link to comment
Share on other sites

Patronene blir i samlingen :-) ligger en eske på finn til 400.-

Skal bestille 100 hylser, tenkte å ha 50 til svartkrutt og 50 til røyksvak, er litt morro med sortkrutt, blir riktig lukt og røyk:-)

Blir spennende å se om det går å dytte inn 40gr som det skal være.

 

Disse kuletengene er på .324 (Saeco 2-Cavity Bullet Mold #632 32-40 WCF (324 Diameter)

Da bør det vel ikke være noe problem å bruke lee .324 tang. evt bruke lee sizer .323

Men lymann sin er på .322

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...