Jump to content

Artillerist

Members
  • Posts

    215
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Artillerist's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hadde en skikkelig close call på vei hjem en kveld. Regn i luften og våt veibane. Hadde rundt 65-70 i en lang venstresving når bakenden slipper så voldsomt og plutselig at jeg mistet helt kontrollen. Prøvde å redde meg inn med å ratte som en gal uten at det hjalp. Får firehjulssladd og sklir sidelengs på tvers av begge kjørefeltene. Jeg registrerte at det kom en Porsche 911 fort i mot meg. Bilen stopper til slutt side om side med autovernet. Bilen tok rett og slett en 180. Porschen klarte såvidt å stoppe for meg. På andre siden av autovernet ligger en steinrøys og sjøen. Det var som at alt skjedde i sakte film.. Utrolig nok gikk det bra med meg og bilen, men det var jævli skummelt. Litt mindre heldig med timingen der så...
  2. sirhitalot, hadde du stusset hvis personen ville fly F-16 eller kjøre Leo 2?
  3. Alle klar? Hørselsvern Ild -------- Alle skutt ut? Anvis Synes disse er greie, og skulle det komme noen bærplukkere som er hissige på sikkerhetssonen, så kommer det et ståååååpp på bergensk.
  4. Jeg stemte heller ikke rødgrønt, og kan derfor bitche så mye jeg vil jeg og. Spørs om jeg fremdeles kan bitche om fem år ved neste stortingsvalg, etter 4 år med Høyre/FRP-styre.
  5. Det er til å grine av, som mange andre ting her i landet. @istmus, stort
  6. Dette har jeg sett før. Om vinteren når bakstoppen på skytebanene er dekket med 1,5 meter snø, så kan du plukke kulene ut av snøen. Om det er anbefalt aktivitet tviler jeg på. Dette ble observert nord for polarsirkelen og med håndvåpenkalibre. Noen som er lei av å betale dyr frakt?
  7. http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8282701" target="_blank Opposisjonen skeptisk til 22. juli kommisjonens våpenforslag Grrrrrrrrrr , noen var før meg.
  8. I forsvaret skjedde det flere ganger at det ble skutt uten at folk fikk på seg hørselsvern. Det i seg selv høres kanskje ikke så farlig ut, men når granatene kom fra rakkeren under så blir det en annen ting. Spesielt en episode husker jeg godt. Jeg stod 15 meter bak skytset og styrte på med noe greier mens en granat ble skutt. Jeg stod med ett øre til, og plutselig smalt det sånn fra munningsbremsen at hørselen forsvant på det øret. Alle som har vært borti en munningsbrems/rekylbrems/smellforsterker vet hva det går i. Etter noen minutter kunne jeg høre igjen. De to neste årene ettepå kunne jeg høre en svaak pipelyd i øret noen ganger i måneden. Nå er pipingen helt vekke, men jeg hører dårlig på høye og lave frekvenser. Lyden forsvant i lengre og lengre perioder. Det tror jeg skyldes at jeg hadde det generelt så stille som jeg kunne rundt meg. At det medisinske etterspillet ble et sirkus uten like er vel en selvfølge... Kort fortalt så kan det være midlertidig.
  9. Jeg hadde akkurat samme problem på min 455. Kjørte på med wd-40 og pussefillen. Etterpå virket mekanismen som den skal. Det skal sies at riflen var møkkete type veldig.
  10. Jeg har skutt litt med Vepr Super i 308 med demper, og ble overrasket over god presisjon. Meget hyggelig rekyl. Litt høy vekt, og litt for mye gass i øynene. Husker ikke om både gassblokk og gassrør var portet, men det var såpass mye at det var forstyrrende. Likevel har jeg en godkjent søknad som ligger og venter på at pengene skal komme på bordet. Kjærlighet er en rar ting. He he he
  11. Elektronisk hørselsvern, rødpunktsikte, hodelykt, lommelykt, mobil. De er alle alvorlig skadet, drept eller tom for strøm etter en tur i skogen. Jeg har gått tom for batteri og ødelagt elektroniske dippedutter i skogen så mange ganger, at jeg gjør meg ikke helt avhengig av en elektronisk rifle. Den skal virke i all slags vær, alltid. Og for en som meg som er ekspert på å glemme ting som sluttstykke, så kommer jeg garantert til å glemme å lade riflen, ta med riktig batteri eller å laste ned riktig software før jakt. Enda en ting som kan gå galt lover ikke bra for meg, og jeg vet det er flere av oss der ute
  12. Ja sånn går det med den bemanningen politiet har, og det er attpåtil sommerferie. Det stod i ene artikkelen at det tok en time før politiet kom. Med en bemanning på maks 4 i hele Nordhordland, sier det seg selv at de trenger bistand. Store avstander og lite politi.....og det tar nok en halvtime for politiet i Bergen å kjøre fort ut til Seim. På høy tid med en beredskapstropp i Bergen oppsatt på helikopter og go-fast båter sammen med 4/6-hjulinger, snøscooter og firehjultrekkere ala Suburban/Gelandewagen. Dette er selvfølgelig helt urealistisk, men om ikke mange år blir dette nødvendig, og hvilken ressurs dette hadde vært ...takk Jens.
  13. På 1100 meter rundt Veivatnet der jeg var det mange snøfonner. De tjukkeste var nok 2-3 meter. Ingen isberg i vannene, men mye snøbroer, og mye vann i elvene. Forsetter det dårlige været resten av høsten, så tipper jeg mye blir liggende til snøen kommer. Når jeg gikk hjem, så var 1 av de 7 timene jeg gikk på snø... Den forsvant rundt 950 meter.
×
×
  • Create New...