Jump to content

Jakt i sverige!!


Kristoffersen

Recommended Posts

Så er det greit å skaffe seg europeisk våpenpass, pga. reglene for å ta med våpnet tilbake til norge igjen. Uten dette skal du egentlig passere en bemannet grenseovergang. Med passet, så slipper du det.

 

Søknad ligger her: https://www.politi.no/vedlegg/lokale_ve ... gg_328.pdf" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

I tillegg til utfylt søknad må du levere vanlig passbilde. Litt forskjellig om de vil ha det sammen med søknaden, eller medbrakt når du skal hente passet. Husk å levere eget ark/søknad for alt du kan finne på å ta med ut av landet.

Passet er gratis (enn så lenge)

Link to comment
Share on other sites

Såvidt jeg har fått med meg vil ikke europeisk våpenpass gjelde for Sverige, hvis det ikke har skjedd en endring i det siste da..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

Stemmer det, det er heller ikke svensk toll du må stoppe i uten våpenpass men den norske.

 

"Våpenpass

Ved midlertidig innførsel og utførsel av jakt- og konkurransevåpen fra Norge kan du benytte et europeisk våpenpass. Dette utstedes av politiet der du bor, og kan brukes innen EØS-området. Vær oppmerksom på at det er ulike rutiner for bruk av våpenpasset innenfor EØS.

 

Alternativt kan du benytte skjemaene GP 6144 (innførsel) eller GP 6143 (utførsel). Skjemaene får du ved henvendelse til Tollvesenet, eller du finner de på http://www.politi.no" target="_blank

 

Skjemaene blir ekspedert av Tollvesenet ved grensepassering. Du må derfor alltid benytte betjent grenseovergang når du har med deg våpen. Har du europeisk våpenpass, kan du passere ubetjent grenseovergang i forbindelse med midlertidig innførsel og utførsel av jakt- eller konkurransevåpen."

 

Kilde: http://www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=131790&epslanguage=no

 

 

Og fra Lovdata:

"§ 70. Midlertidig utførsel foretatt av norsk borger og EØS-borger lovlig bosatt i riket (våpenloven § 25 bokstav a)

 

Norsk borger og EØS-borger lovlig bosatt i riket, som skal være borte fra riket i et tidsrom av inntil ett år, kan ved utreisen medbringe til personlig bruk våpen med tilhørende deler og et rimelig kvantum ammunisjon til disse våpen, mot å vise Tollvesenet gyldig våpenkort.

 

Vedkommende skal ved utreisen avgi en skriftlig erklæring til Tollvesenet på fastsatt skjema i to eksemplarer. Erklæringen attesteres av Tollvesenet som skal beholde det ene eksemplaret og levere det andre tilbake til utstederen.

 

Skjer gjeninnførselen ved samme tollsted som utførselen, sammenholder dette de to eksemplarer av erklæringen og tilintetgjør disse hvis de fortsatt er likelydende.

 

Skjer gjeninnførselen ved annet tollsted, sendes den mottatte erklæring til det tollsted hvor utførselen fant sted, for kontroll. Dette tilintetgjør erklæringene hvis disse fortsatt er likelydende. Tollvesenet skal omgående sende de erklæringer som ikke er likelydende, til politimesteren i det distrikt hvor vedkommende er bosatt eller oppholdt seg før utreisen. Videre sender Tollvesenet ved utløpet av hvert kalenderår alle umakulerte erklæringer som er eldre enn ett år til politimesteren i distrikt som nevnt. "

 

Kilde: http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-20090625-0904.html#map019

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

heisann!

 

sitter og skal tolldeklarere et par rifler som skal være med til sverige på jakt.

 

Driver og skal fylle ut skjemaet nå. der er det et felt som må fylles ut som heter Europeiskt skjutvapenpass nr / Vapenlicens nr, hva skal jeg fylle inn her?

 

er det tallene som står etter Våpenkort? øverst på kortet?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...