Jump to content

Canada fjerner sitt Gun Registry


seawolf

Recommended Posts

Safari Times dundret ned i postkassen i dag, og på side 7 er en artikkel om det kanadiske Long Gun Registry som nå synger på siste verset.

Bill C-19 som forslaget til å fjerne loven heter, er votert med flertall i House of Commons og skal videre til Senatet for endelig godkjenning.

Med konservativt flertall anses denne siste voteringen som plankekjøring, og registeret vil derpå bli fjernet

 

Journalisten skriver bla følgende:

A former Liberal Party government had created the Long Gun Registry for purely politican reasons in response to a tragic shooting massacre that took place in Montreal when 14 women were killed and 10 wounded.

The government of the day wanted desperately to appear to be doing something to prevent such atrocities, and Canadians ended up with a costly, intrusive and ineffective gun registry that unfairly targeted law-abiding gun owners rather than dangerous criminals.

 

Høres ikke dette litt kjent ut??

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Bill C 19 har naa blitt godkjent og registeret skal slettes. Canadiere maa fremdeles ta et sikkerhetskurs og faa PAL(Possession and Acqusition license) for aa kjoepe vaapen. Quebec har protestert mot aa slette registere da politiet bruker det som et verktoey. Dette vil avgjoeres i loepet av sommeren. Registeret vil fremdeles opprettholdes for haandvaapen og restricted weapons. (Automatiske vaapen, grooove kalibre, etc.)

 

Finnes et Kanadisk forum, canadiangunnutz.com, som jeg er medlem av og der har det blitt diskutert opp og i mente og de fleste er meget fornoeyd med at registeret er fjernet. De har til og med en traad som har blitt lang den siste uka hvor folk har feiret med aa overfoere vaapen til venner og familie!

 

Men det er godt aa se at de har skjoent at kriminelle og andre som ikke har gode intensjoner med sin vaapenbruk uansett vil faa tak i vaapen om det eksisterer et register eller ikke.

Link to comment
Share on other sites

Det som slår meg er at de fleste politikere virker å ha det samme reaksjonsmønstret når uhyrligheter med skytevåpen skjer.

 

Hylekoret starter umiddelbart om å få fjernet "farlige våpen" fra gata, da dette er den tilsynelatende årsaken til at slike ting skjer.

Forvirrede og delvis skrekkslagne politikere kaster seg på bølgen og i all hast og tydeligvis uten å tenke konsekvens, så "gjør de noe".

 

Oppskriften er tydeligvis den samme enten det nå gjelder Canada, Australia, England eller Norge (bare for å nevne noen).

At effekten av de forskjellige innstrammingstiltak mot legale våpeneiere i forhold til å forhindre at tilsvarende skjer igjen er lik null, syns ikke å affisere dem det minste.

 

Heldigvis virker det som om ihvertfall noen nå aner at den foreskrevne medisin ikke virker (ref England som ikke foretok innstramminger etter siste stygge hendelsen, og nå Canada som fjerner våpenreisteret).

Om det er en tilfeldighet eller har noe med politisk ryggrad å gjøre vet jeg naturligvis ikke, men både Canada og England har pr. i dag konservativt styre.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...