Jump to content

Kongsberg M1860 #129 PRIS


kjottkake1

Recommended Posts

OK, jeg tror både jeg og bosnes gikk ut fra at denne er sivil siden den kalles M1860. En militær M1860 er som kjent ikke akkurat vanlig å finne rundt om. :mrgreen: Om den er militær så er den med 99,99% sikkerhet bygd om til patron som Jæger J også nevner. En slik kalles da M1860/67 etter ombyggingsåret. Eller som den ofte kalles, lang eller kort Lunds gevær. Tilbake til rifla som her omtales, om den har hult kammer, er den som sagt etter all sannsynlighet sivil.

Link to comment
Share on other sites

Ser man det, da er den ihvertfall militær.

Og sjansen er stor for at den er ombygget til patron etter Lunds eller Landmarks patent.

Men man må aldri si aldri, Kammerherren!

Når man hører hovtramp bak seg tenker man automatisk "hest". Ytterst sjelden men allikevel - kan man snu seg og stirre på en sebra! Ganske er de ofte er det bare et esel eller et møllspist muldyr :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke fullt så enkelt. Endel av marinens M1860/67 kammerladere er blitt bygget tilbake til kammerlader ved at sluttstykket er byttet ut med ett som er tatt fra et skytterlagsgevær (dem med jernbåndene). Disse har dermed egentlig mistet enhver samlerverdi.

 

1860marine.jpg

 

Dette er en som er helt original og som dermed er verdt en god del mer enn dem som er blitt konvertert til patron, til tross for at den er i temmelig sliten stand. Men dette er, som nevnt, en av marinens M1860'er. En ikke-ombygget av hærens tobåndere vil være mer verdt enn denne (enda det ble produsert nesten seks ganger flere av hærens 2-bånds M1860 enn av marinens).

 

En førstesjekk er å ta ut kammerstykket og sjekke at nummeret på baksiden av dette stemmer med nummerne på riflen for øvrig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...