Jump to content

Jæger J

Members
 • Content Count

  636
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Jæger J

 • Birthday 04/12/1969

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Litt av hvert her, Vaquero! Det øverste i forrige innlegg - han i plate med en Springfield Trapdoor (eller?) på skuldra - har du noe mer info om bildet eller en lenke? Som nerd likker jeg litt info og lenke til bilder i en sånn artig tråd.
 2. Enig med siste taler. Dette er ikke mitt område men å lese disse trådene gir jo bedre kunnskap og innsikt. Takk for at dere deler. Nydelig "tapet" du har, jolarsen
 3. Glad for at det løste seg, internettet er en utrolig ressurs
 4. Da håper jeg at du likevel ikke bruker den - at det gikk bra betyr ikke at det er trygt! Selvfølgelig med forbehold om hva du putter i. En 12-70 vil kamre men kammeret er nok for 65mm patroner og svartkrutt. Hvordan ser hylsa ut etter seansen?
 5. Som nevnt lenger opp, dette minner om en svenske. Ofte er Husqvarna-logoen veldig svak og vil gjerne forsvinne i overflaterusten. Se nøye etter - minst tre ganger - på pipas overside rett foran låskassa. Kan anbefale http://skydevaaben.com/allhvamodels/info.xml, alle modellene beskrevet og man kan som regel klare å skille dem på treverk, stokk, kaliber, kinnstykke etc. Her er et bilde av min Model 13, selv med ok stand er ikke stempelet særlig tydelig men klarte å ta et greit bilde av det.
 6. Den gode mann for vår kjære hobby er underrettet om problemet med nettsiden, håper det ordner seg
 7. Flott arbeid, Ranger#44! En kan si hva en vil om at smekre fortær er vakre og alt det der men gode å holde i - da kan de ta seg ei bolle. Likte formen du valgte, well done sir Brukervennlig og selvfølgelig helt topp at du valgte bjørk - skogens gull. Oppdaga denne tråden seint, nå blir det finlesing. Fortsett det gode arbeid, gleder meg til å se denne ferdig. Og mange takk for bilder, masse bilder. Det gjør en sånn tråd veldig verdifull for alle
 8. Gode bilder, ellers er det ganske umulig å si noe
 9. Som Chiefen sier. Og enig med Erlend Meyer, vil gjerne høre mer. Og jeg etterlyser fortsatt kamret, fabrikkladd ammunisjon.
 10. Det er ikke fra ladeprosessen? Synes det ser ut som det er forskjell på kulehold samt en noe kraftig krymp(?). Skjer det samme med fabrikkammunisjon?
 11. Det dreier seg om en Jarmannbajonett med stukatklinge, regner jeg med? Trådtittel kunne kanskje vært endret for bedre respons. Jeg kan ikke si jeg kjenner til disse men kan H stå for Hær? Alternativt H for Hoverarsenalet men vanlig merking for dette er vel A. Lykke til, håper du finner en løsning på denne nøtta.
 12. Jeg liker å gjette og bomma ganske grovt der, ja...og fortsetter uten å konferere litteraturen. Nr. 1, snakker vi kanskje en engelsk expresspatron her? Synes hylse 7 ser ut til å ha Mauser A-base (om det er rett navn), du skjønner hva jeg mener håper jeg. Artig den løspatronen. Tipper på noe sentertent, enten med boxer/berdan eller en innvendig tenner. Til revolver?
 13. Skyter fra hofta uten oppslag eller nettsøk. Synes nr. 1 kan minne om noe i 9,3x57R/360 NE i fasong. I så fall kan nr. 5 være noe 8mm-aktil Larsen eller Scheibengreier. Gi gjerne et vink om jeg er på rett jorde Må si jeg også lurte på om nr. 7 hadde noe med drivpatron for harpun/redningsline å gjøre. Det er koppen (nr. som spiller meg et puss. Er det et tidlig stadie i trekking av hylser eller ei veldig stor berdanhette?
 14. Morsom quiz, Veidinn. Måtte følge den fra sidelinja, ganske blank på dette moderne Men som nevnt av andre over - jeg innbilte meg at de Nagantrevolverne som ble medbrakt til det kalde nord var kamret for den "vanlige" patronen. Salige Solli har skrevet en artikkel om lading til Nagant i VJ men jeg kan ikke erindre om noe er nevnt der. Skal sjekke.
×
×
 • Create New...