Kriegh Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Noen som har tips, linker eller egne erfaringer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olepolet Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 mel og margarin i like mengder i en kjele(1ss av hver skulle holde til 3-4 pers mener jeg på),brun godt,men ikke svi,hell på med sky fra langpannen til tykkelsen er bra(bruk maizena jevning om den blir for tynn) smak til med salt og pepper. kan peise einebær og litt tyttebær oppi også det er den enkleste versonen:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
7x75R Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 Kok kraft på vilt bein. brun bein og grønsaker i ovnen. Løk Purreløk gulrot sellerirot -laubærblad -hel pepper -litt salt i en stor kjele, vann til det dekker alt sammen La dette små koke i 3-5 timer. Sil av, kok(reduser) dette til det kun er få desiliter igjen, litt fløte her og smak til så har du verdens beste saus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eies Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 mel og margarin i like mengder i en kjele Når ein har så fin råvare som hjortekjøt, so må ein bruka meierismør/sætertype/kviteseidsmør... Kunne ikkje tenkt meg å bruka MARGARIN. FY! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olepolet Posted November 4, 2011 Share Posted November 4, 2011 mel og margarin i like mengder i en kjele Når ein har så fin råvare som hjortekjøt, so må ein bruka meierismør/sætertype/kviteseidsmør... Kunne ikkje tenkt meg å bruka MARGARIN. FY! kja..på hotell bruker de margarin;) kjenner ikke noe av den smaken uansett,for mye annet som skygger over,men en gjør selv det en syns er best. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eies Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Trur nok at eg og du hadde kjent forskjellen på margarin og meierismør. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olepolet Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Trur nok at eg og du hadde kjent forskjellen på margarin og meierismør. tvilsomt.men det er min mening,som utdannet kokk,men fortsatt min private mening. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stuttfeiten Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Saus kokt på bein, grønsaker og litt krydder er efter min mening og foretrekke. Mel og maisena er for når en har det travelt. Hos meg havner ikke margarin i sausen så sant det kan ungås. Jeg tar sausen litt på gefylen, men havner ikke så langt unna opskriften til 7x75R, kansje med unntak av laubær, bruker einerbær i moderat mengde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tailgunner Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Når jeg er ombord pleier jeg å bruke avskjær fra fileter og steik til å koke saus på. Bruner steika og hiver i litt gulrot, løk, seleri og purreløk som brunes en stund før jeg deglaserer panna med kraftgrønnsakene og avskjæret i. Denne kraften koker jeg en stund før jeg tilsetter seterrømme, en skvett fløte, tyttebær, noen skiver brunost og grovkvernet pepper. Jevner sausen med meierismør og mel. Lager den litt tykk slik at jeg kan spe på med kraft fra ovnspanna. Den krafta er som regel ganske salt så jeg venter med å ha i noe salt til jeg har spedd ferdig. Runder av sausen med bittelitt sukker Margarin har jeg ikke brukt til mat på noen år nå, men jeg har prøvd å fette kuler til kammerladeren. Dugde ikke til det heller Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Du bør prøve Lille My's ølsaus. Den er så enkel at til og med jeg kan lage den http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?p=98980#p98980 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.