Jump to content

Ferskspor-trenger tips her!


Chiefen.v-2

Recommended Posts

Trenger noen tips her; driver å skal få godkjent en retriver som ettersøkshund, Blodsporet er i boks ( 1.premie/ 8 poeng) men dagens fersksporprøve gikk i grunnen rett vest før vi var skikelig igang..

Hunden sporer bra, men lager lyd (piping, småbjeff) så snart han fikk overvær og lot seg egentlig ikke dempe. Litt snodig, for treffer vi på dyr på vanlig tur er han helt stille?

Mulig sporet ble for ferskt i dag, men en vet jo aldri hvor langt dyrene har gått fra en ser de til en begynner å spore; jeg mistenker at de (kolle+kalv) lå oppe på en høyde knapt 200 meter ut i sporet.

 

Tips til tiltak og trening??

Link to comment
Share on other sites

Ingen?

 

Dro tilbake til samme sted etter 3-4 timer og satte hunden på sporet; han gikk nå lydløst på sporet med nesa ned i bakken helt til et nytt ferskere spor krysset, da var det nesa i været og full spaning etter dette dyret. På den positive siden; det kom ikke en lyd fra han.

 

Må vel bare rote rundt i skogen til dyret blir vant til at det lukter hjort "overalt".

Link to comment
Share on other sites

Grattis med 1 pr på blodsporet - og bare for å oppklare litt så er poeng noe du kun får på fersksporprøven (du skrev 8 p) :)

 

Jeg tipper hunden kom for tett opp til ferske spor og dermed ble for heit om ørene. Det er ikke ønskelig at hunden lager lyd så dersom det skjer så må du bare stoppe opp og la hunden få roe seg ned. Dersom den får lov å fortsette så belønner du jo ulydene.

Sett deg ned og roe hunden ved å stryke den over brystkassen mens du snakker med rooooolig stemme til den. Jo mer du øser deg opp og kjefter jo mer oppkava blir bikkja også. Ikke la den få ta opp sporingen før den er stille og avslappa.

 

Jeg vet dette kan være en prøvelse for mange (har hatt gloheite dachser og bayere i sporet og de sier høylydt fra om at det er dyr der framme..) men det er noe dere må trene på. Finn steder der det har krysset dyr nettopp og tren på å være stille.

Link to comment
Share on other sites

Grattis med 1 pr på blodsporet - og bare for å oppklare litt så er poeng noe du kun får på fersksporprøven (du skrev 8 p) :)

 

 

Står 8 poeng på skjemaet?? Uten at det betyr noe som helst, blodspor er det artigste dyret vet; 100% konsentrasjon der.

 

 

Vi gikk oss på hjort i går på den vanlige turen i distriktets naturperle/motorsportsenter/dumpaltduvilavsøppelogskrother (den er litt lokal, men Shadob skjønner sikkert:-)), stor interesse og iver men ikke en lyd.

 

Anyway-vi trener litt til og følger rådene deres, så går nok dette bra :wink:

Link to comment
Share on other sites

Dersom du har fått 8 poeng på fersksporprøven du gikk i går så har du bestått prøven ja.

 

Men stod dette på skjemaet til blodsporprøven? Det er feil i så fall - der er det kun tallpremie (1 -2 -3 - 0 premie) som gjelder.

 

Du må ha minst 2 premie på blodspor og 7 poeng på ferskspor for å bli godkjent ettersøksekvipasje.

 

Hva skreiv dommeren da? At det var lyden som gjorde at dere ble disket?

Link to comment
Share on other sites

På skejma for blodsporet står det 1.premie og 8 poeng.

På fersksporet ble det ikke skrevet noe som helst, vi ble bare enige om at dette var dødfødt den dagen.

 

Fruen kom med en mulig forklaring på oppførselen i dag; rev. Vi treffer på hjort og rådyr omtrent daglig uten problemmer; rev derimot vekker villdyret oog får han lov setter han avgårde med los og greier.

Link to comment
Share on other sites

OK, da er det dommeren som har blingsa. Poeng eksisterer ikke på blodspor. Men - du har fått en flott 1 premie så gratulerer så mye med den :P

 

Dersom det er reven som er synderen så bør det jo ikke være noe problem - er vel ikke så ofte det vil skje at den krysser i fersksporet.

 

Lykke til med neste gjennomføring; det kommer helt sikkert til å gå bra!

Link to comment
Share on other sites

Start på så kalde spor som mulig, dvs vent flere timer etter at du har sett dyret, når du sporer og merker at hunden blir tyngre i lina eller markerer at nå er jeg nærme, så stopper du opp, og roer situasjonen, gjør som JAktlykke og Shadob sier så kan du begynne å gå igjen så fort du merker at det koker så gjenta prosedyren, etterhvert så skjønner hunden at det lønner seg å ta det med ro, når hunden gjør som du ønsker så roser du og gjerne belønn hvis hunden vet da betyr, dette må du trene på på trening ikke på prøva, da vil da mest sannsynligvis få trekk for manglende fremdrift, meld ikke opp på prøve før du er sikker på at hunden går rolig hver gang. Lykke til

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...