pantherus Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Hei, jeg skal servere kylling suppe med olivenbrød neste fredag 2 timer etter jobb, suppen er grei, men brødet skal have 2-4 timer. 25 g gjÊr 2 ss grovt salt (knust) 8 dl lunkent vann ca. 800 g hvetemel 3 ss olivenolje litt frisk rosmarin Kan jeg lage deigen dagen før å la den stå i kjøleskapet, å ta den fram en stund før jeg skal bruke den? Hvordan blir resultatet når man lar en deig stå i kjøleskapet over natten? Kim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oysteinlarsen Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Sterkare smak på brødet, meir syrlig. Eg likar det veldig godt. Ikkje bruk så mykje mjøl til å byrja med, ha heller litt ekstra til overs til bakstinga og la deigen vera litt blaut. Då hevar den betre, og mjølet sug til seg vatn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Det finnes en trosretning innen brødbaking som sverger til lite gjær og lang hevetid, så du kan muligens redusere gjærmengden litt. Prøvd det med en pizzadeig for litt siden uten at jeg merket helt den store forskjellen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantherus Posted October 16, 2011 Author Share Posted October 16, 2011 Dette er oppskriften, enkelt å greit. Jeg kan jo lage den sent kvelden før, men når den hever står den jo ikke i kjøleskapet, burde jeg kanskje bare la den stå på benken å heve over natta kontra kjøpeskap? Ingredienser: 25 g gjÊr 2 ss grovt salt (knust) 8 dl lunkent vann ca. 800 g hvetemel 3 ss olivenolje litt frisk rosmarin FremgangsmÂte: R¯r gjÊr og salt ut i lunkent vann i en stor bakebolle. R¯r inn mel til en ganske bl¯te deig. La deigen st og heve i 2-4 timer. Dekk til bakebollen med et klede. Dekk en langpanne med bakepapir. Pensle papiret med olivenolje. Hell deigen p langpannen og fordel deigen forsiktig utover. Trykk sm topper med rosmarin ned i deigen og dryss over med knust, grovt salt. Stek br¯det ved 250 ∞C i ca. 20 minutter. Pensle med olivenolje og stek ytterligere 5 minutter. Avkj¯l br¯det p rist. btw, har canadisk mac så derfor blir æ ø å feil når skriveprogrammet skal åpne filer jeg har laget ned en norsk pc:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6x47 Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Gjær blir drept av direkte kontakt med salt. Bland gjæret i melet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waldez Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Den deigen her blir ikke en deig,men ei røre.Skal den lages noen tid i forveien bruker du vann som holder 10-15 grader gjør alt klart å få det inn i kjøleskap fort. Regn ca 1 time lengre hevetid enn det som står i oppskriften. Gjær og sukker har den samme egenskapen i bakverk den kontrolerer hevingen og setter smak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pantherus Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 Ja, stemmer at det blir nesten som en røre, eller en veldig bløt deig, som hever såppas mye, at når den er ferdig hevet å man har den i en langpanne for å steke den i ovnen, bygger den noen cm, å blir et tykt brød, som man har masse oliven olje over(lager noen søkk her og der) og havsalt, timian... eller hva man vil, så stekes til det blir sprøstekt på toppen å får fin farge, å mykt og luftig inni. Da skal jeg prøve med vann på 10-15 grader, lade den før jeg går å legger med torsdag, å la den stå i kjøleskapet til kl 15:00 ca på fredag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.