Jump to content

Lage deig dagen før


pantherus

Recommended Posts

Hei, jeg skal servere kylling suppe med olivenbrød neste fredag 2 timer etter jobb, suppen er grei, men brødet skal have 2-4 timer.

25 g gjÊr

2 ss grovt salt (knust)

8 dl lunkent vann

ca. 800 g hvetemel

3 ss olivenolje

litt frisk rosmarin

 

Kan jeg lage deigen dagen før å la den stå i kjøleskapet, å ta den fram en stund før jeg skal bruke den?

Hvordan blir resultatet når man lar en deig stå i kjøleskapet over natten?

 

Kim

Link to comment
Share on other sites

Dette er oppskriften, enkelt å greit.

Jeg kan jo lage den sent kvelden før, men når den hever står den jo ikke i kjøleskapet, burde jeg kanskje bare la den stå på benken å heve over natta kontra kjøpeskap?

 

Ingredienser:

25 g gjÊr

2 ss grovt salt (knust)

8 dl lunkent vann

ca. 800 g hvetemel

3 ss olivenolje

litt frisk rosmarin

 

 

FremgangsmÂte:

 

R¯r gjÊr og salt ut i lunkent vann i en stor bakebolle.

R¯r inn mel til en ganske bl¯te deig.

La deigen st og heve i 2-4 timer.

Dekk til bakebollen med et klede.

Dekk en langpanne med bakepapir.

Pensle papiret med olivenolje.

Hell deigen p langpannen og fordel deigen forsiktig utover.

Trykk sm topper med rosmarin ned i deigen og dryss over med knust,

grovt salt. Stek br¯det ved 250 ∞C i ca. 20 minutter.

Pensle med olivenolje og stek ytterligere 5 minutter.

Avkj¯l br¯det p rist.

 

btw, har canadisk mac så derfor blir æ ø å feil når skriveprogrammet skal åpne filer jeg har laget ned en norsk pc:P

Link to comment
Share on other sites

Den deigen her blir ikke en deig,men ei røre.Skal den lages noen tid i forveien bruker du vann som holder 10-15 grader

gjør alt klart å få det inn i kjøleskap fort. Regn ca 1 time lengre hevetid enn det som står i oppskriften.

Gjær og sukker har den samme egenskapen i bakverk den kontrolerer hevingen og setter smak.

Link to comment
Share on other sites

Ja, stemmer at det blir nesten som en røre, eller en veldig bløt deig, som hever såppas mye, at når den er ferdig hevet å man har den i en langpanne for å steke den i ovnen, bygger den noen cm, å blir et tykt brød, som man har masse oliven olje over(lager noen søkk her og der) og havsalt, timian... eller hva man vil, så stekes til det blir sprøstekt på toppen å får fin farge, å mykt og luftig inni.

 

Da skal jeg prøve med vann på 10-15 grader, lade den før jeg går å legger med torsdag, å la den stå i kjøleskapet til kl 15:00 ca på fredag.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...