Jump to content

pantherus

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

pantherus's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja, stemmer at det blir nesten som en røre, eller en veldig bløt deig, som hever såppas mye, at når den er ferdig hevet å man har den i en langpanne for å steke den i ovnen, bygger den noen cm, å blir et tykt brød, som man har masse oliven olje over(lager noen søkk her og der) og havsalt, timian... eller hva man vil, så stekes til det blir sprøstekt på toppen å får fin farge, å mykt og luftig inni. Da skal jeg prøve med vann på 10-15 grader, lade den før jeg går å legger med torsdag, å la den stå i kjøleskapet til kl 15:00 ca på fredag.
  2. Dette er oppskriften, enkelt å greit. Jeg kan jo lage den sent kvelden før, men når den hever står den jo ikke i kjøleskapet, burde jeg kanskje bare la den stå på benken å heve over natta kontra kjøpeskap? Ingredienser: 25 g gjÊr 2 ss grovt salt (knust) 8 dl lunkent vann ca. 800 g hvetemel 3 ss olivenolje litt frisk rosmarin FremgangsmÂte: R¯r gjÊr og salt ut i lunkent vann i en stor bakebolle. R¯r inn mel til en ganske bl¯te deig. La deigen st og heve i 2-4 timer. Dekk til bakebollen med et klede. Dekk en langpanne med bakepapir. Pensle papiret med olivenolje. Hell deigen p langpannen og fordel deigen forsiktig utover. Trykk sm topper med rosmarin ned i deigen og dryss over med knust, grovt salt. Stek br¯det ved 250 ∞C i ca. 20 minutter. Pensle med olivenolje og stek ytterligere 5 minutter. Avkj¯l br¯det p rist. btw, har canadisk mac så derfor blir æ ø å feil når skriveprogrammet skal åpne filer jeg har laget ned en norsk pc:P
  3. Hei, jeg skal servere kylling suppe med olivenbrød neste fredag 2 timer etter jobb, suppen er grei, men brødet skal have 2-4 timer. 25 g gjÊr 2 ss grovt salt (knust) 8 dl lunkent vann ca. 800 g hvetemel 3 ss olivenolje litt frisk rosmarin Kan jeg lage deigen dagen før å la den stå i kjøleskapet, å ta den fram en stund før jeg skal bruke den? Hvordan blir resultatet når man lar en deig stå i kjøleskapet over natten? Kim
×
×
  • Create New...