Jump to content

Mista bikkja i går..


Pripyat

Recommended Posts

Hei, jeg er ny her, dette blir et trist første innlegg men..

 

Jeg var inntil fredag eier av en 2 år gammal Strihåret dachshann. Dessverre klarte han på en eller annen måte å vri seg ut av halsbåndet når han sto i bånd i hagen, og satte da kursen for friheten. I dette tilfellet E18, der han ble påkjørt og så sterkt skadet at da han bevisstløs ble fraktet til veterinæren av politiet, så hun ingen annen mulighet enn å avlive han.

 

Jeg er nå ganske knust og skyldsfølelsen ruger i meg.. dette var den fremtidige jaktkameraten på rådyrjakta, og nå sitter jeg her med halsbåndet og et tomt bur.. Andre som har opplevd å miste bikkja si i trafikken?

 

Må si at det frister å kjøpe en identisk en med en gang - kanskje med enda bedre linjer denne gangen.. ser at det ligger noen valper fra kvilestads fibbe på finn..

 

Beklager at denne posten kanskje virker litt rotete, men følte bare for å tømme meg litt.

Link to comment
Share on other sites

Beklager tapet av hunden din. Ufattelig trist når slik skjer. Mange tanker i hodet i etterkant.

Kunne man gjort noe annerledes, burde man gjort noe annerledes....? Bare spekulasjoner.

 

Jeg syntes du skal skaffe deg en ny hund når det er lysten på ny hund som trekker, og ikke savnet av den gamle som gjør at du vurderer en ny med en gang.

 

Tar det en uke eller fem mnd, så gjør det dèt. Mulig det høres litt teit ut, men det er slik jeg ser det.

Link to comment
Share on other sites

Beklager tapet av hunden din. Ufattelig trist når slik skjer. Mange tanker i hodet i etterkant.

Kunne man gjort noe annerledes, burde man gjort noe annerledes....? Bare spekulasjoner.

 

Jeg syntes du skal skaffe deg en ny hund når det er lysten på ny hund som trekker, og ikke savnet av den gamle som gjør at du vurderer en ny med en gang.

 

Tar det en uke eller fem mnd, så gjør det dèt. Mulig det høres litt teit ut, men det er slik jeg ser det.

 

Kloke ord, vanskelig å skille følelsene selvfølgelig, men livet uten dachs synes jeg er tråkig. Så de to følelsene går kanskje litt hånd i hånd?

Skjønner forøvrig ikke hvorfor han ABSOLUTT skal ut på E18 når det er masse skau i nærheten og. Idiot-bikkje..

Link to comment
Share on other sites

Skjønner forøvrig ikke hvorfor han ABSOLUTT skal ut på E18 når det er masse skau i nærheten og. Idiot-bikkje..

 

stupid-dog.gif

 

Fordi bikjer er bikjer, og det er derfor vi liker de tullingene de er, hehe.

 

Kondolerer forøvrig, kjenner godt til følelsen "hvor er bikja?" med sterkt trafikkert vei i nabolaget.

Link to comment
Share on other sites

Jepp..... Beste boten for mistet hund, er en ny en.

 

Hadde en hund som stod i hagen, i skinnstrup. Nabokona hadde sett'n stramme skikkelig, snu seg rundt, og bite over skinnet. Og så fløy den sin vei. Så den aldri igjen.

Vondt i lang tid etterpå.

 

Har mistet flere pga sykdom også. Da er det utrolig herlig med en liten en, som trenger all den oppmerksomheten en kan gi

:winke1:

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Jeg mistet min forrige kv for et snaut år siden knapt tre år gammel. Hadde brukt veldig mye tid på trening og dressur og vi var ganske godt i mål som jaktteam. Så klarer hun i sin livsglederus å spidde seg på en tørr furukvist på skitur, og hun dør i armene mine mens jeg fortvilet prøver å bære henne til sivlisasjonen og veterinær. Det var en vond opplevelse for å si det mildt, overraskende vond opplevelse for jeg har alltid trodd at jeg hadde et rasjonelt syn på hundehold og hunder. Det er "bare" en hund, men det var ikke så "bare" som jeg innbilte meg.

Vel, etter en uke i tenkeboksen stupte jeg ned i valpkassa igjen, og i dag ser jeg både at det var en meget lur ting å gjøre samt at min erfaring med valpedressur og fuglehundtrening sannsynligvis fører til et mye bedre resultat denne gangen. Mitt personlige råd hvis du har anledning til det er å begynne jakten på ny hund relativt raskt, og ta med deg erfaringene fra den forrige hunden og prøv å gjør det bedre med den kommende.

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg vært i kontakt med Jan som har kennel moltemyra, for å titte på tre hannvalper fra fibbe og Fiona. Meget spent! Enhver ende bærer vel i seg frøet til en ny begynnelse, så forhåpentligvis blir dette starten på noe nytt, og forhåpentligvis en enda bedre bikkje! En ting er sikkert, neste bikkja skal dobbeltsurres ute..

Link to comment
Share on other sites

Smart valg.

Her i huset kjøper vi ny valp når den eldste begynner å hangle. Da blir det en grei overgang.

Mister en bikkja si slik som du har gjort er det også min mening at man ringer en som har klare valper med en gang.

Den beste medisin som finnes. :D

Jeg sitter her med ei lita ei som er fullstendig turbo,

og det er artigere å se på hu enn det er å tenke på hu som fikk vandre heden forrige uke... :wink:

 

Lykke til med ny valp!

(Og det er alltid gøy med bilder av nye familiemedlemmer. Nudge, nudge, wink, wink...)

Link to comment
Share on other sites

Stemmer det... Den var ikke død når den lå der, bare bevisstløs. Ble konstatert sprukket lever og den ble avlivet på dyreklinikken like etterpå.

Var borte der og signerte papirer i dag, det ble nesten for mye for meg. Tårene sprutet - uvanlig for en mann i midten av 20 årene..

Link to comment
Share on other sites

Guest graahund

For det første kondolerer. Uvanlig og la tårene sprute for en mann midt i 20 åra sier du ? Jeg blir 66 nå og griner så snørr og tårer renner når en av mine må forlate oss forgodt. Ikke noe rart det. Det bare beviser at du har følelser og det er det ikke noe galt i. Vil si som mange andre her, skaff deg en valp omgående. Beste medisin mener jeg. Og tenk på den som ett eget individ og ikke begynn og sammenlign de to. Det er to forskjellige individer vet du. Lykke til med valpen.

Link to comment
Share on other sites

....Og tenk på den som ett eget individ og ikke begynn og sammenlign de to. Det er to forskjellige individer vet du....

Der traff du spikeren på kjent hode. Det var det jeg mente med å skaffe seg ny hund når lysten på ny hund er der, og ikke som en hurtig erstatning for den andre.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Moro med tilbakemelding!

Jeg husker meget godt han de kalte flekken. Den valpen virket nysgjerrig og veldig troverdig. Jeg hadde førstevalget i kullet på hannhunder og litt tilfeldig vil jeg si, så falt valget på den de kalte Julio. Han falt innenfor de ønskene som jeg hadde satt for meg selv(lang i kroppen og glatt/kort i pelsen). Den roen valpene og tispa hadde tiltalte meg veldig. Får bare krysse fingrene for at de ikke er altfor rolige. Litt skeptisk til at søket kan bli noe for trangt. Har jobbet en del med valpen, og er mye ute for å gjøre den skogsvant. Har latt valpen få "smake" litt på hjort og rådyr som vi har felt på jakta. Veldig forsiktig, men samtidig en rolig og tøff type. Legger blodspor for Storm ca. 1 gang pr. uke. Sporene er alt fra 20 til 50 m, og ikke veldig avanserte. Dette fungerer tålig greit.Han har forstått poenget. Tar det veldig forsiktig med han.

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener å huske at julio fremdeles var der når jeg vurderte valper, mens Batman og Ari var borte, så helt først kan du ikke ha vært :D

 

Men Julio/Storm var meget fin, min mor ønsket seg han! Jeg hadde lyst på en litt stor dachs, og flekken var den største i hurven, betydelig større enn bartesam og Fibi. I tillegg virket han å være veldig selvsikker og selvstendig, egenskaper jeg ønsket meg.

Jeg har så smått begynt med litt blodspor selv, men bare 10-15 meter så langt. Han er interessert, men litt vimsing blir det jo. Får han overvær er det rett til sporslutt gitt :P

 

Jeg har vært endel ute i skauen med han, men det er bare lek og morro enn så lenge. Lager meg et bål, tar med litt godt, leverpostei eller et elghjerte som han får smake litt på, og setter meg ned med en god bok en time eller to. Han har begynt å gå lenger og lenger ut nå, og bjeffer endel, så virker som om han synes skogslivet er ålreit ihvertfall.

 

For min del kunne jeg godt tenkt meg at han ikke ble for trang, da jeg gjerne vil jakte alene og med en kompiss eller to. Har lest meg endel opp på innjaging, men det haster jo ikke akkurat. Faren til Julio/Storm og Flekken ( eller Pumba som han heter nå), ble jaget inn på Hare faktisk, så han har jo 55 poeng på det ( ganske sykt). Det virker jo å ha fungert greit for han ihvertfall... Så det er jo et tips kanskje. De blir ihvertfall greit spornøye av det :D

 

De neste 6 månedene tenkte jeg egentlig bare å terpe innkalling og være så mye i skauen som mulig. Da tror/håper jeg mye går av seg selv. Vil gjerne ha en bikkje jeg kan kalle inn selv fra full los. Vi får se hvor bra det går. Men som sagt, jeg deler ditt ønske om å få en bikkje som loser en stund og går langt ut, så hvis du har noen tips om hvordan man "oppmuntre" til det, er jeg interessert i det. Når det er sagt loser Fiona i flere timer, så kanskje det er en grunnløs bekymring :)

Link to comment
Share on other sites

:D Det kan hende det er jeg som tar feil. Jeg var å så på valpene når de var akkurat 4 uker gamle og så hentet jeg Storm på dagen når han var 8 uker. Det var nå 5 hanvalper og 1 tispe i innhegningen når jeg var der. Brukte omtrent 2timer sammen med de alle i innhegningen og på jordet før jeg foretok valget mitt. Men, det kan nå være det samme med det. Jeg tror vi har gjort noen rette valg med tanke på foreldrene og deres egenskaper. Jeg har lest litt litteratur som Oslo dachshund klubb har skrevet om innjaging av dachs og denne svensken som heter Olle et eller annet. Mener at de har gode tanker om hvordan man bør jage inn. Vi får holde kontakten.

 

Jeg er forsåvidt glad for at Storm ikke er altfor ivrig og vill heller. For meg holder det at de første losene kommer neste høst. Dersom jeg får til dette med blodspor, blir det å forsøke å få den godkjent først, før det blir for mye jaging. Ellers hadde det jo vært artig å visst hva du heter og hvor du bor. Men, det kan man jo heller sende på en mail, istedet for i forumet.

Link to comment
Share on other sites

Kan hende det er jeg som husker feil og da :)

Pumba har egentlig veldig lite valpelyter, lite kryping og underdanighet å spore. Virker ganske selvstendig, og har allerede en ganske mørk stemme.

Han er ganske lang i ryggen, vesentlig lengre enn tispa og han med en liten haleknekk. Som deg prioriterte jeg også dette. Har lest et sted at lang rygg er gunstig med tanke på kraftoverføring og følgelig fremdrift i terrenget. Grunnen til at jeg kunne tenke meg en stor dachs er også relatert til dette, da er gjerne bena litt lengre og de kommer seg litt høyere over bakken. Kjekt i litt kupert terreng eller når det er snø mener nå jeg.

 

Bruker du bånd når du trener spor? For øyeblikket begrenser skogstreningen seg til hareterreng, Jan nevnte at det å bli skogvant er første prio, spiller mindre rolle om det er så mye vilt der eller ikke..

 

Jeg leste også artikkelen av Olle, den er lang - men god! Tenkte å handle inn en springer på sikt, så jeg kan banke inn 50-60 KM i uka på grus og variert underlag. Men det blir nok ikke før han har vokst seg til litt, og nærmer seg året ihvertfall.

 

Jeg la deg til som venn her, sender deg kontaktinfo på PM!

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror du har rett i dette med lengde på ryggen og fremkommelighet. Det var dette jeg også hadde lest om at skulle være gunstig. Det sier seg kanskje selv at lengden spiller faktisk en større rolle en høyden i mange tilfeller. Dersom det ikke blir veldig mye snø, så er jeg ikke så skeptisk til fremkommeligheten. De har jo 4x4 trekk: :D .

 

Kan ikke du sende over noen bilder, o.l på mailen etterhvert? Da kunne jeg fått sett hvordan valpen din har utviklet seg. Jeg synes min hund har vokst noe voldsomt. Den veier ca. 6 kilo allerede. Muskulær type. Vet ikke om det er mye til å være 17 uker gammel.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror du har rett i dette med lengde på ryggen og fremkommelighet. Det var dette jeg også hadde lest om at skulle være gunstig. Det sier seg kanskje selv at lengden spiller faktisk en større rolle en høyden i mange tilfeller. Dersom det ikke blir veldig mye snø, så er jeg ikke så skeptisk til fremkommeligheten. De har jo 4x4 trekk: :D .

 

Kan ikke du sende over noen bilder, o.l på mailen etterhvert? Da kunne jeg fått sett hvordan valpen din har utviklet seg. Jeg synes min hund har vokst noe voldsomt. Den veier ca. 6 kilo allerede. Muskulær type. Vet ikke om det er mye til å være 17 uker gammel.

 

Det skal jeg gjøre vet du, Pumba har vokst endel han også. Har ikke veid han, men beina er tydelig overdimensjonerte i forhold til kroppen, vokser litt ujevnt her :mrgreen: Jeg tror ikke 6 kilo er spesiellt mye ( eller lite), De vokser voldsomt fra 4 -8 måneder, så stopper det opp litt har jeg inntrykk av. Har ikke veid han selv...Men Fibbe er ganske stor, og Fiona er 11 kilo, så ser ingen grunn til at gutta skal bli noen knerter. Likevel litt vanskelig å forutse, da det iblandt hopper en generasjon eller to.. ( som hos oss mennesker :lol: )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...