Jump to content

hultin

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hultin

  1. Virker som at det er en spennende hunderase du ønsker å skaffe deg. Jeg vurderte selv seriøst om jeg skulle velge en wacthelhund. Valget falt denne gang på en strihåret dachs. Jeg må i denne sammenheng si at dachsen ikke heller er viden kjent for godt søk, men og det var også min store bekymring ved valget. Hva gjorde jeg? Visste at både mor og far til valpen har godt med jaktlyst, og brukte dermed en velkjent metode. Ut med valpen fra den er liten, sitte og sitte og gjøre den først skogsvant. Deretter begynner du med innjagingen. Min oppskrift har vært fra dag en og jeg gjør det ofte. Sitter konsekvent et sted i 1 time, så flytter jeg meg til det lengste punktet jeg kan se på peilen at hunden har vært. Sitter på nytt her i en time, og lar hunden søke ut. Noen ganger la den seg ved siden av meg, men fortsatte bare å sitte. Flytter meg så kanskje 200 meter og satt en ny time. Når du har brukt denne oppskriften i 2-3 dager i uken i 1 år, så kommer søket(det kommer før året er gått:). Dachsen min som snart er 2 år gammel søker gjerne opp mot 6-800 meter når terrenget tilsier det. Er det bratt og hardt, så blir det selvsagt trangere søk. Søk er når hunden slår ut i terrenget for å finne dyr/fot, og da regner jeg ikke søk lenger når hunden har funnet lukt. Da starter fotarbeidet.
  2. Hei! Leser om hjorteopplevelsen du hadde. Kan jeg spørre hvor du har fått hunden i fra - hvilken kennel
  3. Hei! Har en snart 2 år gammel strihåret hanhund, og har brukt ett type dekken hele tiden. Typen jeg bruker er Jægerens Joker. Alt har jo sin levetid, men når jeg ser hvor mange timer dekken har vært på Storm, så er det ikke noe problem å kunne gå god for dette. Det første dekkenet ble ødelagt da jeg måtte rive han løs i fra piggtrådgjerdet, mens han var i harelos:) Det andre er helt, og Storm har til dags dato aldri vært sår på undersiden.
  4. Ny times los, og snitthastigheten viste 6,87 km/t. Ser ut til at det er slik bikkja liker det::
  5. Hei! Jeg ville ha kontaktet en liten oppdretter i Flekkefjord som har vist noen gode resultater med hundene sine. Kvilestads Fibbe kommer i fra denne oppdretteren. Steinar Ringsby tlf: 91594958 Han er drevprøvedommer for Vest-Agder Dachshundklubb og har selv en god hund som har vist gode resultater. Kjenner ikke oppdretteren selv, men det er vel verd å ta en telefon uansett.
  6. God dagen, dachs! Ebbe må da være en dachsmaskin uten sidekammerat. For han viser ganske så god jaktlyst og utholdenhet i så ung alder. Blir gøy å følge han fremover. Har en kammerat der dreveren driver med en hastighet ned mot 3,5 km/t. Extra spornøye er han, så hva som styrer hastigheten avhenger nok av ganske mange ulike moment.
  7. Litt artig dette med fart. Jeg har en ung dachs som driver dyrene med en fart på rundt 6,5 km/t. Selvfølgelig avhenger det av terrenget. Når hunden har vært ute lenge, så synker også drevtempoet. Har aldri sett snitthastigheten på under 5,5 km/t.
  8. Hei! Okay, ja du får prøve å ha en link. Jeg har ikke peiling på akkurat om det går, men ser heller ingen grunn til at det ikke skulle lykkes. Du får ha lykke til på kurset når den tiden kommer. De er noen stabeist Hultin
  9. Dersom du lar deg bli medlem på Moltemyra kennels facebookside, så kan du også legge ut bilder der.
  10. Hvor er det du har henvendt deg i forhold til kurset?
  11. Viktig å kunne kommunisere med bikkja. Det gjør hundeholdet mye enklere for både hund og mann.
  12. Ja, da har jo du god kontroll på dette. Du bruker jo ihvertfall en annerkjent kennel, og de satser nok på gode linjer. Du får ha lykke til, for travelt blir det Hultin
  13. Neida, ingen baktanke med kommentaren min )))):: Du er ihvertfall heldig som kan ribbe bikkja for hår, mens jeg må lime på noe. Vet ikke hva som er best, eller verst jeg. Dersom du ikke har hastverk med hundehus, så bør du følge godt med på finn.no. Du kan være heldig å få hundegårder helt ned i tusenlappen i følge en kammerat av meg som følger med litt. Det går ann å kjøre en liten tur for det. Skal du stille bikkja til våren, eller? Hultin
  14. Det var et spørsmål til deg, mr. Bærum Hultin
  15. God kveld i stova, pipyat! Det er kanskje ikke helt en selvfølge å stille ut mr. barteløs, men vurderer sterkt å stille. Om han blir trukket for manglende barter, så bryr jeg meg ikke noe om det. Skulle han få en smultring for dette, så har jeg ihvertfall fått konstantert at det er for lite hår under nesa. Kunne jo ha vært moro å fått ei en 2. premiering i det minste. Du da? Blir det å ribbe dotten for utstilling;;;)) Tok du den? Ps! Hvordan går det med hundehuset. Du må sende noen bilder.
  16. Hei! Ble litt nysgjerrig. Hvilken kennel er det du skal hente valp i fra? Har selv en ESS fra kennel Streamside (Wenche Farestad og Knut Framstad på Siggerud). Har i 10 år brukt henne til litt jakt. Både skutt rådyr, hare og fugl for henne. Hun er godkjent ettersøkshund og synes dette er moro. Når du kjøper en Working Spaniel, så får du enda mer fart. Veldig gøye hunder å arbeide med. De er ekstremt lærevillige, kontaktsøkende og viltskarpe(EES). Disse egenskapene får du nok i bøtter å spann av. Lykke til! Hultin
  17. Ja, det kan hende at jeg var litt utydelig i svaret til ersa. Selvfølgelig vil jeg oppfordre deg til å oppsøke valpekurs. Om det er kurs for jakthunder eller bare som turkammerat, er revnnede likegyldig. Sosialisering er tingen. Grunnen til at jeg skal på ringkurs med mr. barteløs, er at dette er noe som jeg føler et større behov for å ha fokus på. Om bikkja mi ikke kan rulle rundt og så på to så gjør det ikke noe. For meg holder det at jeg kan blåse den av i los/på tap eller når den foter.
  18. Vest-Agder dachshund klubb eller Aust-Agder dachshund klubb arrangerer nok kurs for deg til våren. For min del så tror jeg at det må bli et ringkurs, dersom jeg skulle finne på å melde meg på ei utstilling nå i vår. Det er nok like mye eier som hund, som trenger ringtrening. Sjekk hjemmesidene deres på nettet.
  19. Du har mye tid i skogen å se frem til.
  20. Hei dere! Øya var 180m meter på det bredeste og 413 m lang. Men, dersom vi tar et snitt 130m x 413, så er øya på ca. 54 dekar. En hare kan lure seg godt unna på dette. En unghund får prøvd seg her
  21. Jeg kan finne noen tlf.nr. til deg. Men, har de ikke tilgjengelig akkurat nå. Dersom du ikke får melding av meg innen rimelig tid, så må du sende meg en masemelding
  22. Ja, jeg får ringe til Johan Malm. Ps! Tror ikke du vil si at øya er liten, når du får se den. Veldig variert og så kan det hende at den er større enn 100 m bred og 400 m lang .Det er stor høydeforskjell. Ikke som å jage på en holme i skjærgården. Dersom du tenker på at øya er så liten at haren ikke får stukket av, da er det ikke slik. Det er heller det at strengen etter haren blir vanskelig å følge pga. mye spor. Skal ta å måle den på et eiendomskart(kan bli moro å se om jeg må bytte briller).
  23. Øya er forsåvidt ikke så stor når du tenker på 100 x 400m, men så er det også stor høydeforskjell. En kompis av meg har jaget inn på hare her i 15 år. Både med Finskstøvere og drevere. Det fungerer det, så lenge harene overlever.( Det er ikke hundene som har tatt harene). En av grunnene til at jeg vil trekk ut på ei øy er jo bla. annet på grunn av båndtvangen. Det er ikke rådyr her på sommeren. Må i tilfelle være noen som svømmer forbi . Virker som hunden har jaktlyst den. Har vært ute en del ganger for å gjøre den skogvant. 4 ganger har den nå stukket på småloser. Har da tatt den for å bruke overværet. Den ene gangen slapp jeg hunden ut av bilen og gikk ca. 50 m sammen med den i band. Åpnet koblet, så strøyk han 135 m på peilen og losen var i gang. I enden av jordet/skogholdet så jeg ei rådyrrumpe som strøyk avsted. Losen varte heldigvis ikke mer enn noen minutter den. Ellers så er hunden veldig rolig/lung, lite villig til å ta langturer på søk. Vet at det ikke er alder for langturerer enda, men på ei lita øy må det være fint å trene søk om våren og sommeren. Da blir ikke heller Husse fristet til å gå for langt om gangen , og han vil jo finne meg igjen temmelig kjapt. Det er jo faren med å la de bli for glade i hare jeg tenker mest på.
  24. God kveld! Sitter å funderer på om jeg skal bestille noen hareunger til våren. Har en dachs som nå er 6mnd. snart og etterlyserer derfor noen tanker og erfaring rundt det å jage inn dachs på hare. Tenkte dette måtte være et hett diskusjonstema i disse dager. Regner med at det er mange der ute som har vært i samme situasjon som meg. Hvordan få dachsen spornøye, men ikke for glad i hare. Har jo ikke tenkt å la det bli en harespesialist. Da kjøper man harehund! Har tilgang på ei øy av en viss størrelse. Tipper den er på 100m x 400m. Terrenget er kuppert. Mye høy lyng, men også siv, fjell og gress. Altså varisasjon. Meninger mottas med takk!
  25. Ja, du har et meget godt poeng. Men, tolmodighet er en dyd. Får bare rigge seg til, og så får vi se hvem som er staest i skogen Hadde du ei god treningsøkt? Hultin
×
×
  • Create New...