crowen Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Samboeren og jeg planlegger å begynne å jakte, og begge er veldig glade i viltkjøtt =) Lurer derfor på om et er noen her som sitter på oppskrifter på pålegg av vilt? Både fugl og firbeinte er interessant =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fat_dog86 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Jeg er veldig glad i både varmrøyking og graving, uten at jeg har noen konkrete oppskrifter å komme med. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Rullepølse av rådyr er knallgodt. Bein ut ei rådyrside, legg i det fyllet du liker best, sy sammen, småkok i ca tre timer, avkjøl under press. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Mann kan godt lage roastbiff av flatbiff fra f.eks elg. Lever og tunge kan også brukes... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjhor Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 koke hjortehjerte i eit par timer i saltlake. vips så har man godt pålegg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joggen Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Skulle ønske jeg kunne mer ang å lage pålegg av vilt jeg og. Pleier å marinere de minste hjortesteikene, steke den(ikke alt for hardt\lenge), og skjære opp i tynne skiver med sånn skjæremaskin når den blir kald(kjøleskaptemp). Ikke så veldig avansert, men godt på skiva er det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Prøvde det som Joggen beskriver på lårtunge av rein. Saltet den over natta, deretter bruning i steikepanna. Ble slett ikke så værst som tynne skiver på brødskiva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crowen Posted August 25, 2011 Author Share Posted August 25, 2011 Takk for mange gode forslag Får få tak i en skjæremaskin (?) til tynne påleggsskiver og slikt! Rådyr-rullepølse hørtes veldig godt ut også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Jeg fikk hjelp til å "speke" ett beverlår engang,- ble et nydelig resultat med ovnbakt brød, tyttebær og godt smør Bjørn Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oyvindfl Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 Hei, noen som har en skjæremaskin å anbefale? Må håndtere både roastbeef og spekeskinke. Holder de på Elkjøp ?, er interessert i å kjøpe noe som har bra nok kvalitet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guns Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 Jeg har plukket opp en lårsteik av elg på ca. 1.2 kg som skal bli roastbiff i morgen. Leverpostei av samme vilt er allerede ferdig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikko Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 Har laget kokt tunge av elg. Det er bare å bruke oppskrift på kokt oksetunge, evt kan en sikkert variere med krydder en liker. Det ble veldig godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.