Jump to content

Mikko

Members
 • Content Count

  627
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mikko

  gåsejakt 2018

  Har sett ettpar flokker Canadagås i Skien, men foreløpig ikke der jeg jakter.
 2. Mikko

  Villsvinene kommer i store horder

  Svenske myndigheter ønsket også å skyte ned villsvinet den gangen det kom.En av grunnene til at de spredde seg så raskt i Sverige var at de fikk "hjelp". Jegere som ville ha jakt på sine hjemtrakter hentet kull med unggris og satte dem ut på ønsket sted. Leste også en artikkel om en stor privat skogeier som fredet villsvina på sin eiendom de første årene, klart de formerte seg raskt da. Kan være han matet dem litt også. Tilsvarende om noen hentet noen kull over til Vestfold/Telemark (helt ulovlig, fy, fy !) og Løwenskjold og Fritzøe fredet dem i sine private skoger i noen år, og kanskje matet litt og tok vare på dem på vinterstid. Og vinter og vinter............ med de klimaendringene som har vært siste 50 år, er det nesten ikke for vinter å regne lenger i Vestfold i hvert fall. (Bortsett fra sist vinter) Det er til og med rådyr i Tana i Finnmark, der er det perioder med -30 vinterstid. Så et villsvin skal vel alltids klare seg i Vestfold. Tror nå jeg.
 3. Mikko

  Vekt på voksen NES tispe.

  Det må være flere forskjellige hunderaser folk kaller Norsk Elghund Sort, nærmest " på folkemunne " som det heter. Den rasen som offisielt er registrert hos NKK som NES, veier 12-14 kg, noen store individer kan veie 15 kg.
 4. Ammo til lerdueskytinga har de på banen. De kjøper inn i så store kvanta at du ikke klarer å få det billigere selv. De fleste selger vel også klippekort eller elektroniske kort, der du har betalt for både duer og skudd på forhånd.
 5. Mikko

  Din perfekte jaktvåpengarderobe 2018 Edition

  Den er vel ganske grei den garderoben jeg har: Ruger 77 ombygd / Rafdal-system: 270 Win, 280 Rem, 338-06 A-Square H & R : 22 Hornet. Gammel, men pusset opp og delvis ombygd med demper osv. Baikal O / U kal 12, nyere modell. Dette er nok til det meste vil jeg tro, fra rype og kråke, via rådyr til hjort, elg og villsvin. Skulle jeg hatt noe mer.............tja, har alltid lurt på hvordan det føles å skyte en lett og velbalansert kal 20 hagle. Skulle gjerne hatt igjen den første rifla mi, BRNO 601 i 30-06. Men det var visst bare dritt, sa folk. Bøssemakeren ville ikke ta i den, da jeg ønsket meg ny stokk. Ser de selges på FINN for greie summer nå.
 6. Mikko

  .308 -vs- .30-06

  Tror ikke noe på at 308 er mer presis enn 30-06. Og begrunnelsen skal være at den bruker mindre krutt? Begrunnelsen for at en person skyter mer presis med 308 enn med 30-06 er vel heller at det er mindre rekyl, tenker jeg. Det er også derfor de som skyter virkelig, virkelig, virkelig mye velger små patroner med mindre rekyl. Alle bruker lyddemper på jaktvåpen i dag, så rekylen er egentlig ikke noe problem.
 7. Mikko

  Duracoat-klubb

  Tror nok KydeX har rett. Har brukt litt D, og den sitter. Du må enten leve med fargen, eller lakke om. Har bl a pusset reint og lakket løpet til småviltrifla i matt sort. Helt annen holdbarhet enn blånering, og jeg har ikke tenkt å prøve å få det der av igjen! 😁
 8. Mikko

  Trekk til rifle

  Hvorfor ikke lage selv? Det der er jo piece of cake. Da kan du få det akkurat som du vil. Åpninger her eller der, festestropper til sekken, hva som helst.
 9. Mikko

  "Veganer"-mat - godt alternativ?

  Vegan mat er litt ekstremt, det har jeg ikke prøvd, og har ingen planer om det Men jeg lager ofte vegetarianer mat. Til tross for at jeg jakter og er kjøtteter. Godt og sunt, føles bra innimellom.
 10. Mikko

  Villsvin jakt i Sverige

  Leste annonsen hans en gang til, det står 40 kr rundvekt. Det betyr at det blir ca 80 kr pr kg kjøtt. Mer enn jeg har betalt i Sverige, men ikke mer enn man betaler for kjøtt i Norge.
 11. Mikko

  Villsvin jakt i Sverige

  Ikke fra akkurat dette stedet, men fra villsvinjakt i Sverige, ja. Relativt mange svin pr jakt, men det kan godt stemme. Det er jegerne som skal felle villsvina, så hvis jegerne er gode og rutinerte, og han har mange tårn spredd i gode områder. Det står heller ikke hva slags svin som er felt. Kan være alt fra smågris til store galter............. Jeg har vært selektiv og forsøkt å felle 2-åringer, da jeg synes de er best til mat. De små stripete er bare skinn og bein, gamle galter er ikke noe å trakte etter. Prisen er også helt der den bør være. Altfor mange som overpriser og selger til jaktkåte nordmenn. Hør med han hva prisen inkluderer, dusj og do, kokemuligheter, kjøleskap, sengetøy osv. I tillegg må du regne mat og tilbehør til turen, samt at det kan bli en del kjøring til tårn.
 12. Mikko

  Reinsjakt på Svalbard

  Du kan ikke bare "gå ut". Du må ha en stødig båt som tåler havet der oppe. Redningsdrakt, nødpeilesender osv..... Bør være godt sjøvant, hvis du ser på kartet, kan du tenke deg det kan være rimelig hardt vær. Mye utstyr og ting som må ordnes. For deg som ikke bor der ville det ikke bli en "tur", men mer en "ekspedisjon". Hvis folk fra fastlandet i det hele tatt får kjøpe jakt på Svalbard, tror ikke det.
 13. Mikko

  hva burde man ha av utstyr?

  Cruiser er en fornuftig mann. Mye av den jakta som bedrives rundtomkring er "byjakt" eller så befinner man seg ett kvarter fra bilen. Rådyr, f eks holder seg som kjent nær bebyggelse, jorder og mennesker. Som oftest er det kun det mest nødvendige som trengs. Skal jeg f eks sitte 3-4 timer på en rådyr- hjorte- eller villsvinpost bærer jeg med meg minst mulig. Jo mindre jeg kan bråke med, jo bedre. På en slik post skal man heller ikke sitte og spise, lage lyd og markere at man er der. Kommer ikke dyret lister jeg meg ut igjen, for å kunne prøve på nytt senere. Men jeg støtter å ha med sikkerhetsutstyr om en skal på langtur. Er du to timer fra veien, og det blir dårlig vær, er det sikkerhet å ha med Jervenpose, mat og bålsaker. En ting jeg alltid har med, i tillegg til kniv og patroner, er førstehjelpsutstyr.
 14. Mikko

  Stålammo til andejakt.

  Noen kroner fra eller til på andeammoen spiller ikke så mye rolle, det viktigste er at de detter. Ettersøk på and kan være temmelig krevende. Har ikke kjøpt de dyreste, men har vært opptatt av kvalitet. Pris og kvalitet kan ofte henge sammen. Jeg har stort sett brukt Federal sin amerikanske andeammo. Blackcloud har spesiellt utformede hagl, og høy utgangshastighet. Ikke sikker på prisen, lenge siden jeg handlet inn. Ellers noe Eley Bismuth. Den koster 349,- for 25 stk, nr 5, 32 gram. (13,96 pr stk) Kjøpte noe Gamebore Mammoth Heavy load steel hos GMAX, 10 stk for 79,- Den har jeg ikke prøvd, vet ikke hvordan den går. (7,90 pr stk)
 15. Mikko

  Andeart

  Tipper stokkand, ja. De varierer i fargen på hodet. Størrelsen er også varierende, fra en ung and til en ordentlig sværing. Synd du mista den !
×