Jump to content

Mikko

Members
 • Posts

  648
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

827 profile views

Mikko's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

 • Reacting Well Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

8

Reputation

 1. Mikko

  Hylserens

  Har en velbrukt Lyman hylsevibrator, anskaffet i 1994. Det har gått endel hylser i den, av forskjellige kaliber, og det har fungert godt. Som med så mye annet, er det delte meninger om hvordan hylser skal renses. Noen fordømmer corn cob, og sverger til andre metoder. Ultralydsrens har vært lovprist, så jeg kjøpte meg en sånn.tenkte å sende Lyman til de evige elektrojaktmarker. Men jeg er litt i tvil. Hylsene blir jo ikke på langt nær så rene av lydmaskinen som av maisristeren. Er det et triks her som jeg ikke har fått med meg????
 2. Mikko

  Første rifle!

  Kjøper du brukt får du rifle med Svarowski eller Zeiss for de pengene.
 3. Jeg har Madshus "langturskisko". De er høyere enn vanlige skisko, men kortere enn militærstøvler.I tillegg er sålen mer fleksibel enn på tradisjonelle skisko, som er helt stive i bunnen. Det gjør at du kan bøye litt i foten. Gode og varme er de også, har brukt dem under varierende forhold. Og like lette som "vanlige" skisko. Har bl a brukt dem på et 90 km skirenn. Varm og tørr på beina, og ingen plager underveis.
 4. Hørtes ikke dumt ut ! En flaske Whisky med fiskeredskap montert ! Den tegninga til Jegerbombom ligner mistenkelig på en dorullholder............det der får en til å lage, selv med mange tommeltotter.
 5. Maskeringstape av papir, sitter som bare det.
 6. Kjøpte et komplett Lyman sett for lading midt på 90-tallet, syntes det var dyrt, kostet noe sånt som 2500,- Har kjøpt ny kruttvekt, 5-6 ladebøker og nytt die-sett hver gang jeg har kjøpt ny kaliber i våpen. Ellers bare noen småting, ikke noe dyrt. Du må ha litt vaskemedie, og smøring til omforminga, men det er ting som holder lenge. Har underveis solgt de die-settene jeg vet jeg ikke får bruk for igjen, som 375HH, 338WM, 7MM Wea, 6,5X55. Har for tiden kun kaliber som kan formes fra 30-06 hylser, dvs 270 Win, 280Win og 338-06 A-Square. Å kjøpe ammo til disse er uansett så dyrt, at hjemmerulla lønner seg. Hvis jeg lader med ei dyr jaktkule og får totalpris på 15 kr jaktskuddet, vil tilsvarende i ferdigrulla koste kanskje 50-60 kr skuddet. Er ikke helt oppdatert på de prisene, har som sagt ikke kjøpt ferdig siden 1994. Til 308 Win kan du f eks skyte billig ammo til trening, og ta vare på hylsene. Så kan du starte med å lage jaktammoen underveis. Det er sikkert også noen som ikke skal ha hylsene sine, så du kan overta engangsskutte. Hvis hylsene er skutt i et annet våpen ville jeg helpressa dem, fra eget våpen kan du godt bare halspresse. Begynn smått og forsiktig, dette er en hel vitenskap.
 7. Takk for svar! 😊 Har litt Barnes 140 gr, samt litt annet i samme vektklasse. Får bare prøve meg frem. Har ikke bestemt meg for krutt enda, men får lese litt data. Endel av det samme som 270, tipper jeg.
 8. Skal begynne å lade helt nye patroner i vinter, har et nytt løp i 280 Rem. '' Den vanlige'', ikke AI. Lilja løp, kamret, flutet og gjenget for lyddemper av Rafdal. Twist rate 1:9. Noen som har erfaring eller synspunkter på 280 og twist?
 9. Kan nok være litt forskjellig. Heromdagen satt de i trærne. Hørte og skimtet dem når de gikk ut, men alltid på den siden av treet som var unna meg. Eller at de ser deg og stikker når du er 100 meter unna. Men mye forskjellig, jeg har skutt orrhane som satt i vannkanten på et tjern i åpent lende, lettet på 10 m hold. Det viktigste til å begynne med er kanskje å finne ut hvor i terrenget det kan være fugl. Her i Telemark tenker jeg det er et greit år, middels, eller som det pleier. Snakket med en som påsto det var mye fugl i Kongsbergtraktene. Så jeg tror det er greit på Østlandet i år. Har ikke jaktet ved Oslo, men var mye i Nordmarka når jeg bodde der. Så stadig fugl der. Men det kan jo variere fra år til år.
 10. Oi, confitere hele anda,, den hørtes grei ut! Tilslutter at man ribber før en rensker ut. Ellers vil det bli gris på fjærene. Det blir også veldig selvforklarende for en som er ny hvordan en skal skjære. Hele greia blir mer seende ut som en kylling fra Meny. Pleier forresten henge dem litt. Etter hodet, så ligger innvollene nederst når en åpner.
 11. Skroget er fint å koke kraft på til saus. Jeg har pleid å lage en appelsinsaus som jeg serverer til bryststykkene. Lårene er seige som bare det, men du kan lage Confit De Canard av lårene, da blir de sprø og helt nydelige. Confit De Canard blir litt som "pulled", eller "sous vide", langsom tilberedning.
 12. Hvor mye veier de egentlig ? Ser mange har satt på lenger og tykkere pipe, X 56 kikkert og lyddemper. Da blir den jo vesentlig tyngre ? Seven er vel ment å være ei lett børse ? Med alt det stasjet nærmer den seg vel Ruger`n min på 4,2 all inclusive ? Eneste forskjellen blir da at Seven har kortere stokk, noe som egentlig ikke er noen fordel ? Har aldri eid en Seven, men har alltid hatt lyst på en. Men det måtte i så fall være fordi den er lettere og hendigere, hvis den er like tung som Ruger`n er vitsen borte ?
 13. Har sett ettpar flokker Canadagås i Skien, men foreløpig ikke der jeg jakter.
 14. Svenske myndigheter ønsket også å skyte ned villsvinet den gangen det kom.En av grunnene til at de spredde seg så raskt i Sverige var at de fikk "hjelp". Jegere som ville ha jakt på sine hjemtrakter hentet kull med unggris og satte dem ut på ønsket sted. Leste også en artikkel om en stor privat skogeier som fredet villsvina på sin eiendom de første årene, klart de formerte seg raskt da. Kan være han matet dem litt også. Tilsvarende om noen hentet noen kull over til Vestfold/Telemark (helt ulovlig, fy, fy !) og Løwenskjold og Fritzøe fredet dem i sine private skoger i noen år, og kanskje matet litt og tok vare på dem på vinterstid. Og vinter og vinter............ med de klimaendringene som har vært siste 50 år, er det nesten ikke for vinter å regne lenger i Vestfold i hvert fall. (Bortsett fra sist vinter) Det er til og med rådyr i Tana i Finnmark, der er det perioder med -30 vinterstid. Så et villsvin skal vel alltids klare seg i Vestfold. Tror nå jeg.
 15. Det må være flere forskjellige hunderaser folk kaller Norsk Elghund Sort, nærmest " på folkemunne " som det heter. Den rasen som offisielt er registrert hos NKK som NES, veier 12-14 kg, noen store individer kan veie 15 kg.
×
×
 • Create New...