Torquemada Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Er det noen som kan dele oppskrift på helstekt rådyrlår? Har søkt litt, men det er ikke så mye som dukker opp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Har kun gjort dette 1 gong og dette var i sommer. Tok å smurte inn rådyrlåret med viltkrydder, salt og pepper, stilte ovnen på 60 grader, lot det ligge i ovnen i 8-9 timer, lagde saus på krafta med creme fraishe, tyttebær, brunost, hadde champignon stuing med bacon og smørdampa brokkoli inntil.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cameron Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Jeg har gjort følgende i mange år:Rengjør låret for hår og dritt om det finnes,gni inn et godt viltkrydder,evt hvit pepper,salt,og litt rosmarin.Legg det i passende langpanne,hell på litt vann i bunnen sammen med litt løk,og gulrot(blir bra kraft)etterfyll med litt vann underveis!Stikk inn et termometer,og stek det til ca 65grader.Om du velger langtidsteking,eller ikke blir en smakssak,bare ikke kjernetempen blir for høy!Jeg steker på ca 170 grader ca en time og 40min..Lag en god viltsaus,server med gode poteter,gulrot,rosenkål,blomkål evt broccoli,og stekt sopp og tyttebær.Husk at steika skal hvile før du setter kniven i den!Vel bekomme! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oleloe Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 Langsteik låret slik Mauser68 beskriver. I tillegg spekker du låret med bacon. Rull sammen baconskiver, stikk hull her og der, og stikk inn baconet i hullene. Til slutt dekker du låret med baconskiver. Bruk ei sleiv og hell over stekesjy i ny og ne. Da blir låret meget saftig og velsmakende! Velbekomme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.