Jump to content

oleloe

Members
  • Posts

    114
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

oleloe's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

2

Reputation

  1. Monte Carlo`en er vel et middelmådig bruksvåpen, men Mirokuen er en meget god konstruksjon av høy kvalitet. Mirokuen er en jaktmodell, men også fin å skyte leirduer med. Den er boret 1/4 og 1/2, så du kan skyte stål leirdueammunisjon i begge løp.
  2. Pris alt ifra 1500, til 5000,-. Bruksverdien er dog mye høyere enn salgsverdien. Kal er optimalt til det meste av haglejakt. Tilsvarende kvalitet i dag blir dyrt!
  3. oleloe

    Merkel hagle

    Har ikke 200-serien delt fortre, der øverste del er skrudd fast i pipa?
  4. Helt enig, nydelig våpen med lang pipe og åpne silter. Tja, mange lettskremte frøkner der ute. .375 H&H Magnum, så dagens lys i 1912, det betyr ca 100 års bruk uyen demper!! Så helt galskap er det vel ikke Demper er bra, når en skal skyte sub!!!? Gå for L61R, du!! Sikker på at dere blir gode venner!?
  5. Jeg har en slik og er meget godt fornøyd med den. Jeg har halvstokk modellen med 62cm pipe. Med Swarovski 2,5-10x42, veier den 4,5kg. Skyter både hjemmelada og fabrikk ammunisjon med 300grs kuler. Stokken er meget vellaget med såkalt rollover skjefte og har godt rekylopptak og er god å skyte med. Som Sako'er flest har dem meget god presisjon med det meste av ammunisjon. Ser disse selges ganske ofte på Finn.no og andre steder, for meget spiselige priser, 6000,- til 10-12000,- avhengig om det er med optikk og kvaliteten på den. Noen har også demper, men da er ofte pipa kappet. Min er uten demper og har original lengde på pipa, slik ei Magnum rifle skal ha. Rifler i .375 H&H, skytes ikke mye med, de fleste er svært gode rifler og følgelig gode kjøp. Bare vær obs på at det er en god del mer rekyl i dette kaliberet enn i normalkaliber, men det venner du deg til med lette treningsladninger. Selv gikk jeg veien fra 30-06, via 9,3*62 til .375 H&H, og skøyt mye med den første sommeren . Min oppfatning er at dette er ei super rifle i et supert kaliber!!! Lykke til.
  6. Helt sikker på at det er messing? Vet tidlige mod 33 ble levert med bronsebaskyle, men har ikke hørt om messing. Men jeg kan godt ta feil.
  7. Priser her til lands ligger høyere enn 6000,-, halvstokker har jeg sett til dette. 8-10000, pene eks med god optikk en del mer. Avtrekket er justerbart på disse, så en Sauer kan absolutt få konkuranse!
  8. Den vesle rekyltappen kan du fjerne. Vixen har jo rekylsvake kalibre, så det går bra. Har gjort det med mine montasjer.
  9. Ullensaker Pistolklubb har innendørsbane, 15 myr, langs Gamle Trondhjemsveien, midt mellom Kløfta og Jessheim.
  10. Takk for svar. Unnskyld min uvitenhet, men hva er BPI?
  11. Skulle ha lada litt i kaliber 24, men trenger ladedata. Noen som har noe, både røyksvakt og pyrodex?
  12. Hallvard Stormoen holder til på Jessheim.
  13. Da kan du komme til UPK - Ullensaker Pistolklubb.
  14. Noen som vet når sikringen ble flyttet fra fronten i avtrekkerbøylen til bak avtrekkeren.
  15. oleloe

    1911-tråden

    Takk for informative svar.
×
×
  • Create New...