Jump to content

Fjesing


Guest loudenboomer

Recommended Posts

Guest loudenboomer
Posted

Får stadig vekk fjesing når jeg er ute å fisker - mest til irritasjon ettersom den er full av giftpigger. - får ofte eksemplarer rundt halvkiloen.

 

Noen som har prøvd å spise denne? Eller er den nord-europas svar på fugu?

Posted

Man kan spise fugu hvis man tilbereder de riktig. Men er alikavel risikosport. Mener å huske at fjesing er spisans. men for all del, ikke spis den utifra innlegget mitt..

Posted

Er du sikker på at det er fjesing. Nå er ikke jeg noen marinbiolog, men er ikke fjesingen nokså liten?. Fisk på rundt halv kiloen ruver litt. Er det ikke marulk/knurr du har fått?.

Guest loudenboomer
Posted
Er du sikker på at det er fjesing. Nå er ikke jeg noen marinbiolog, men er ikke fjesingen nokså liten?. Fisk på rundt halv kiloen ruver litt. Er det ikke marulk/knurr du har fått?.

Tror rekorden er på 650 gram, er garantert fjesing. - Antar det er en del store eksemplarer grunnet at den bare blir kastet ut igjen.

Posted
Man kan spise fugu hvis man tilbereder de riktig. Men er alikavel risikosport. Mener å huske at fjesing er spisans. men for all del, ikke spis den utifra innlegget mitt..
Spis en rå fjesing til frokost, og intet verre vil hende deg den dagen.
:mrgreen:
Posted

For å si slik, fjesing på halvkiloen er ikke uvanlig. Den har hvitt kjøtt og skal være velsmakende etter hva jeg har hørt. Helt hvor giftkjertlene til piggen i ryggfinna og piggene på gjellelokket er vet jeg ikke helt, men dersom du fileterer fisken, og tar litt avstand fra giftpiggene er alt i orden. Du kan jo ta en titt på denne:

 

http://www.filleting-fish.com/weever

Posted

Et kjapt søk på google etter fjesing gir mange resultater, blant annet disse:

http://www.fiskeri.no/Biologi/Fjesing.htm

http://fiskipedia.no/Arter/fjesing.html

http://www.marinbi.com/t-draco.htm

 

Nå har jeg ikke sjekket alle resultatene på google, men felles for disse tre ovenfor er at det står at fjesing er en ettertraktet matfisk sør i europa, men ikke i Norge da vi har en tendens til å frykte piggene på den.

 

En liten oppskrift:

http://www.nrk.no/programmer/radio/reiseradioen/1.6429589

Posted

Fjesing er en meget velsmakende fisk!vi spiste mye av den stekt da vi fisket i nordsjøen!på kontinentet regnes den som en delikatesse og betales meget bra!! :wink:

  • 1 month later...
Guest loudenboomer
Posted

Fikk en bra fjesing i dag

normal_fjesing.JPG

 

Den ble forsiktig filetert og konsumert. Må si den var helt oppe i øvre skiktet når det gjelder smak.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...