Guest loudenboomer Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Får stadig vekk fjesing når jeg er ute å fisker - mest til irritasjon ettersom den er full av giftpigger. - får ofte eksemplarer rundt halvkiloen. Noen som har prøvd å spise denne? Eller er den nord-europas svar på fugu?
Ørret Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Man kan spise fugu hvis man tilbereder de riktig. Men er alikavel risikosport. Mener å huske at fjesing er spisans. men for all del, ikke spis den utifra innlegget mitt..
Joggen Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Er du sikker på at det er fjesing. Nå er ikke jeg noen marinbiolog, men er ikke fjesingen nokså liten?. Fisk på rundt halv kiloen ruver litt. Er det ikke marulk/knurr du har fått?.
Guest loudenboomer Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Er du sikker på at det er fjesing. Nå er ikke jeg noen marinbiolog, men er ikke fjesingen nokså liten?. Fisk på rundt halv kiloen ruver litt. Er det ikke marulk/knurr du har fått?. Tror rekorden er på 650 gram, er garantert fjesing. - Antar det er en del store eksemplarer grunnet at den bare blir kastet ut igjen.
Hollako Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Man kan spise fugu hvis man tilbereder de riktig. Men er alikavel risikosport. Mener å huske at fjesing er spisans. men for all del, ikke spis den utifra innlegget mitt.. Spis en rå fjesing til frokost, og intet verre vil hende deg den dagen.
Larssan Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 For å si slik, fjesing på halvkiloen er ikke uvanlig. Den har hvitt kjøtt og skal være velsmakende etter hva jeg har hørt. Helt hvor giftkjertlene til piggen i ryggfinna og piggene på gjellelokket er vet jeg ikke helt, men dersom du fileterer fisken, og tar litt avstand fra giftpiggene er alt i orden. Du kan jo ta en titt på denne: http://www.filleting-fish.com/weever
Kjetil-A Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Et kjapt søk på google etter fjesing gir mange resultater, blant annet disse: http://www.fiskeri.no/Biologi/Fjesing.htm http://fiskipedia.no/Arter/fjesing.html http://www.marinbi.com/t-draco.htm Nå har jeg ikke sjekket alle resultatene på google, men felles for disse tre ovenfor er at det står at fjesing er en ettertraktet matfisk sør i europa, men ikke i Norge da vi har en tendens til å frykte piggene på den. En liten oppskrift: http://www.nrk.no/programmer/radio/reiseradioen/1.6429589
donner Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Fjesing er en meget velsmakende fisk!vi spiste mye av den stekt da vi fisket i nordsjøen!på kontinentet regnes den som en delikatesse og betales meget bra!!
Guest loudenboomer Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Fikk en bra fjesing i dag Den ble forsiktig filetert og konsumert. Må si den var helt oppe i øvre skiktet når det gjelder smak.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now