Jump to content

Krav om parasittbehandling av alle hunder og katter


galaxy

Recommended Posts

Ja, her er de godt igang med å skape det glade kaos igjen. Dette samkjører godt med den glupe ideen med å innføre resept på ormekurer. Nå blir det også nødt til å stikke innom veterinæren med skitbøtta før du stikker på skiweekend over grensa. Og hvor effektivt skal man håndheve dette da ? Det vedrører ikke meg stort, men jeg tenker på mange hundekjørere som får unødig mye prakk med dette. De som trener mye i Sverige eller på grensa vil måtte behandle hundene hver 28 dag i store deler av året. Kan levende se for meg stopp ved grensa i Amundsenrace, for sjekk av ormekur-egenerklæring :roll:

Link to comment
Share on other sites

Alle hunder og katter eldre enn tre måneder som har vært i Sverige og som tas over grensen til Norge skal fra og med fredag 11. mars behandles mot revens dvergbendelorm. Denne bendelormen er ufarlig for hunder og katter, men kan forårsake svært alvorlig sykdom hos mennesker. Hunde- eller katteeiere kan selv behandle sine dyr.

 

Link til mattilsynet der en kan lese hva som gjelder http://www.mattilsynet.no/aktuelt/nyhet ... lorm_87968" target="_blank

Link to comment
Share on other sites

Preparatene må en ha resept for å kjøpe i dag, men mattilsynet jobber med at det skal kunne kjøpes uten resept. Uansett, en får det uten resept i Sverige ( og sikkert rimligre også)

Er jo noe drit at antaglig har dvergbendelormen kommet til Sverige pga sløvhet hos hundeeier/e som ikke har behandlet hunden/e.

Som Ranger sier, er lite "pes" å skulle behandle egne hunder i forhold til faren for å skulle få bendelormen til Norge

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Revens dvergbendelmark er tidligere ikke påvist i hverken Norge, Sverige eller Finland. Unntaket er Svalbard, der den fins i østmarkmus og fjellrev. I Sverige og Finland er i underkant av 20 000 smågnagere undersøkt de siste ti åra. Et betydelig antall mårhund (Finland) og omlag 2000 rev er også undersøkt i begge land. I Norge er omlag 1500 rev undersøkt pluss et par mårhund og en ulv. Smågnagere er ikke undersøkt i Norge. Undersøkelsene i Sverige pågår nå for fullt og man har påvist funn i to rev. Man har undersøkt et betydelig antall i samme område siden første funn, men uten resultat. Den første reven som ga positivt svar hadde overraskende moderat til høy infeksjonsgrad. Mer info her:

 

http://sva.se/sv/navigera/Djurhalsa/Zoonoser/Ravens-dvargbandmask-Echinococcus-multilocularis/Ravens-dvargbandmask---samlat/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...