Jump to content

Calzone på bål.


73alfa

Recommended Posts

Denne ble riktignok testet ut i høst, men det er vel sikkert ikke feil å legge den ut nå. Så kan man se frem til høsten igjen.... (men først ønsker vi oss en sommer)

Retten er altså bålstekt calzone pepperoni.

Bålgryta (Dutch oven, eller Dutch stove som det også kalles) ble hentet opp fra kjelleren, og jeg satte igang et godt bål ute mens min henrivende hustru satt en pizzadeig inne på kjøkkenet. To calzone med pepperoni med hjemmedyrket tomat ble deretter på magisk vis tryllet frem og plassert i gryta. Hermetikklokket røper vel at vi berukte vanlig pizzasaus på glass istedenfor å lage sausen selv. I løpet av den tiden som deigen trengte for å heve og deretter bakes ut, rakk bålet å brenne ned til en god og varm glohaug. Helt perfekt for formålet. Bållukt, høstluft og nystekt calzone - kan det vel bli bedre?

 

Deigen deles i to:

normal_user5_pic474_1285877719.jpg

 

Alt klart for å toppes med ost:

normal_user5_pic475_1285877719.jpg

 

Slik, på plass i gryta, penslet med olivenolje og et lett saltdryss over:

normal_user5_pic476_1285877719.jpg

 

Bålet er nesten brent helt ned:

normal_user5_pic477_1285877719.jpg

 

...og gryta plasseres strategisk for både over og undervarme:

normal_user5_pic478_1285877719.jpg

 

En rykende varm calzone:

normal_user5_pic480_1285877807.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...