lnetland@gmail.com Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Hjelp!! Jeg røyket noen rådyrlår i natt. Det kan se ut som om de er skamrøykt siden de har fått en lys senepsgul farge! Er det noen som kan si meg om de er ødelagte, evt. om det er noe smart å gjøre...!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Det første du kan gjøre er kanskje å smake på dem.Smaker det bra er det tut og kjør,smaker det hoppetau så har du driti på leggen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lnetland@gmail.com Posted January 9, 2011 Author Share Posted January 9, 2011 Okey! Du mener å skjære av et stykke å steke da, for de skulle bli spekelår, liksom... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bbdg Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Du steker vel ikke spekelår Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gubben i bua Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Mange ubesvarte spm her.... Kaldrøkt?? Flis av hvilken tresort?? Saltet før røyking?? Og hvis ja, tørkehinne først?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lnetland@gmail.com Posted January 9, 2011 Author Share Posted January 9, 2011 Ja! Kaldrøykt. Tresort usikker. Tørkehinne ja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lnetland@gmail.com Posted January 9, 2011 Author Share Posted January 9, 2011 Og ligget i saltlake...! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gubben i bua Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Den gule fargen var en ny vri... Prøvd å skylle dem? Tviler på at de er ødelagte... Kan det være mulig at du har brukt flis av barved?? De inneholder en del ugunstige stoffer som hkan gi litt farge på kjøttet.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klondyke Bill Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Det går sikkert bra, heng det opp! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Kan som andre har nevnt være tretypen som har forårsaka dette, at kanskje det har vært litt "blandingsved". Og du skal aldri bruke andre tretyper enn lauvtre, aldri nåletrær til røyking av kjøtt. Dette er pga tjærestoff og giftstoffer, som ikkje er heilt bra. Ein annen ting det kan være, er at røykeboksen/huset ditt er veldig tett, slepp veldig lite røyk ut. Dette gjer oftere ein kraftigere farge og ein litt ramm røykesmak på kjøttet. Det bør være litt ventilasjon i røykehuset for at det skal bli ein fin røykesmak. Eg ville ha tatt ein sånn skrubbsvamp eller ei kokt skurefille, dyppa den i saltlake og skrubba lett heile låret, skylt det godt i kaldt vatn, tørka det godt med tørkepapir og hengt det eit par timer i stova di, for så å hengt det til speking.. Så får du rett å slett smake på det, når det er ferdig, om det er bra eller ikkje. Lykke til og krysser fingrene for at det går bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lnetland@gmail.com Posted January 9, 2011 Author Share Posted January 9, 2011 Ja! Du har rett. Det var nesten igen utlufting i røykehuset. Låra skulle røykest i 8 til 12 timer. Når jeg la meg kl 02 heiv jeg innpå spon og la meg. Neste dag kl 14 var det fortsatt god røyk. Det ligger et bilde av låra på http://3.bp.blogspot.com/_Mfa08q-KIRI/T ... kelaar.jpg kanskje det ikkje gjør noe med den gulfargen alikevell.!?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Nei det er ikkje sikkert at det gjer noko, men vasker du av dei med saltlake eller salt og vatn, so hindrer du litt av den ettersmaken som du kan få.. Så eg ville prøvd det iallefall.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lnetland@gmail.com Posted January 9, 2011 Author Share Posted January 9, 2011 Da prøver jeg det.! Tusen takk for hjelpen.! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Ellers kan du jo postlegge 1 lår til meg, så skal eg gje deg beskjed i løpet av April/Mai om det er godkjent, he, he.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lnetland@gmail.com Posted January 9, 2011 Author Share Posted January 9, 2011 jaaaa!!!! Det var en god ide...! Men bare et asså !!!!!!!!? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Ja, ja, eg likar ikkje å være vanskelig, du kan selfølgelig få sende alle til meg, så sparer eg deg for beiskt og rammt rådyrlår til våren.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kento Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Når jeg røyker mine lår med eikespon så skjer det innimellom at de blir veldig gule i fargen. Det er aldri noen bismak på disse lårene, bare en sterk god røyksmak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eirik Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 Du kan altids vanne dem ut litt, men pass på saltsmaken. Legg dem i passe saltlake en stund. Du får regulert saltingen og da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erikr Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 Ikke etter at de er røkt..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.