Jump to content

Klondyke Bill

Members
  • Posts

    181
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Klondyke Bill

  1. Ikke tør jeg lade mer, Sako 85 kommer ikke inn i skapet og så skal jeg få flyskrekk på toppen! Var en dårlig dag dette, skulle aldri lest denne tråden
  2. Jeg lurer på å kjøpe meg ny kikkert i disse Coronatider, det er fint lite å bruke tiden på nå så fristelsene på nett er store.. Er det noen som har noen erfaringer eller har sett på/i denne kikkerten og kan komme med noen betraktninger? Det er 2-12*50 som i såfall er aktuelt.
  3. Dette høres ut som en fryktelig kjedelig form for elgjakt, dette hadde jeg aldri orket å være med på. Hos oss smygjakter driverne i godt sammarbeid mot postrekka og det skytes klart mest elg av driverne, de som ikke gidder å gå, men foretrekker å sitte på ræva å fryse får ta det som eventuelt smygjegerne støkker mot dem. Hos oss er postrekka nærmest som nødløsning å regne - og det vet de godt!
  4. Nope, det er bare tullball. Verdien er omtrent som et avdrag på en Golf.
  5. Prøvde oppskriften din, jaktplussfiske og den falt i smak! Svigermor var heldigvis ikke innvitert...
  6. Ja normalt langtidssteker jeg på 60, men tenkte kanskje nakken trengte litt mer. Jeg gleder meg til å prøve dette, uansett har man jo lært noe.
  7. Hmm, jeg gjør et forsøk på å steike den i leirgryte en gang jeg har noen dårlige venner på besøk, svigermor kanskje Jeg får passe på å ha noe Grandis i bakhånd 70 grader i 15 timer, høres det greit ut?
  8. Vanligvis pleier jeg å hive det meste av nakken i kverna, men i år beina jeg ut et stort nakkestykke (ca 3kg) og tenkte det var mulig å lage en stor steik av det. Den så relativt trevlete å seig ut, men tanken var å surre den sammen og langtidssteike den. Er det noen som har gjort dette, og blir det spisendes eller blir det tyggegummi?
  9. Det ser ut som jeg har klart å miste sluttstykket til Saueren under elgjakta, hva er prosedyre for denslags? Jeg må vel melde fra til Politiet, men krever det søknad av noe slag for å få kjøpt ett nytt eller holder det med at forhandler sender inn noe? Hvor mye koster ett nytt sluttstykke og er det mulighet for at sånt kan dekkes av reiseforsikringa? Jeg er normalt ingen sommlepetter og mister "aldri" noen ting, så har jeg klart dette kunststykket!
  10. Kan du komme med dokumentasjon på at det hvert år blir drept barn av hund i Norge? Du må nok se på din egen logikk når du sammenligner skader gjort av en halv million hunder, med knapt hundre ulv.
  11. Er usikker på om det har blitt noe. På første bildet er det jo mange egg. På det siste, ser det ut som om noen er klekket, men det er vitterligen ikke så mange der nå. Tviler vel egentlig på at det har gått bra da. Ok, tenkte kanskje viltkameraet hadde fanget opp evt. plyndring. Jeg ser av tråden at det har foregått noe her, det kan virke som innlegg har blitt fjernet da den er noe rotete. Jeg er ikke så ofte innom her lenger, så følger ikke så godt med. Uansett syns jeg du skal heve deg over besservisserne, det jeg har lest av deg tidligere syns jeg har vært mye bra. Gullgravern.
  12. Hvordan har det gått med disse egga?
  13. Hundene her vaskes når de har rulla seg i dritt, det kan heldigvis gå år i mellom. Ellers klarer de helt utmerket å holde seg rene selv, det kan godt hende det er litt ulv i fuglebikkjene mine.
  14. Ett spørsmål. Den øverste rifla har to avtrekkere, hva er det godt for? Snellert på den ene?
  15. Her er det en som nok kan se langt etter å jakte i noen år. http://www.nrk.no/ho/mann-innrommer-a-h ... 1.12717215
  16. Jeg har ikke løsnet ett eneste skudd med 404, men jeg var hos Landrø og tafset for noen uker siden og jeg er pent nødt til å istemme 30Ihmsa, du fæle væla... det var ei grom rifle Jeg fikk akutt "må ha" følelse og forhandlinger pågår i heimen...
  17. Må si det er et friskt språk disse jentene varter opp med, "kyss meg i det forpulte fett-holet mitt" må vel være en sjeldenhet å få servert i beste sendetid, jeg ble egentlig litt forundret over at hu ikke dro ned buksa i samme slengen Morsomt program med mye latter, rullings og bannskap, befriende.
  18. Jeg skal forklare Høggern. I et normalår er min part en elg, dvs ca 100kg kjøtt, det varierer noe fra år til år etter størelsen på dyra. I min familie spiser vi ca 1 kg med kjøttdeig i uka, i form av karbonader, kjøttkaker, taco, hakk osv. tilsammen blir det da drøye 50kg i året. Jeg har da tilstrekkelig igjen til stek, gryte, biff, rossbiff og annet snadder, såpass mye at jeg faktisk gir bort litt til annen familie, da vi ikke får spist alt selv. Jeg betaler ca 100kr/kg for rent kjøtt, du mener vel ikke for fulle alvor at jeg heller skal selge dette og kjøpe butikkskvipet, fult av salt, vann og fett istedenfor?? Da kunne man begynt å snakke om tragisk...
  19. Av en elg tar jeg vare på de fineste steikene og fileene og noe grytekjøtt, resten blir renkjært og kverna opp til den fineste og reneste kjøttdeigen som er å oppdrive, kjøttdeig går det mye av i en familie på fem og jeg er ikke flau over å si at over halve elgen blir til kjøttdeig. Det motbydelige greiene av kjøttdeig som selges på butikken serveres ikke her i huset. Alt som er igjen av avskjær etter at jeg er ferdig med å kværne førsteklasses mat til mennesker går også i kverna, dette blir til hundemat. Den hundematen likner til forveksling den kjøttdeigen man kjøper på butikken, så dersom det er den typen kjøttdeig Høggern lager så er den nok ikke verdt 100kr kiloen. Den kjøttdeigen jeg lager er ikke til salgs, men hadde den vært det ville den ikke blitt solgt for under 100kr kiloen.
  20. Du er heldig som velger Pointer. Uansett hva du velger på valpelista til Pointerklubben vil du mest sannsynlig bli fornøyd dersom målet er en god jakthund. Er målet en NM-tittel bør du kanskje gå litt nøyere til verks. Kvaliteten på Pointer er så jevn og god at det meste er opp til deg selv, man kan selvsagt være uheldig med individet man har fått, men det kan man være fra alle kull. Jeg for min del hadde vært mest opptatt av potekvaliteten til foreldredyra, dårlige poter er det vanskelig å gjøre noe med.
  21. Er vel det samme for hjorten om den dør av ett skudd fra en jeger på jakt, eller om den dør av at noen skyter den fra kjøkkenvinduet. Hjorten merker neppe forskjellen på det, og i fryseren havner den okke som. Har man betalt jegeravgift er man pr definisjon jeger, enten man sitter i kjøkkenvinduet eller går i skogen. Syns ikke det er riktig å henge ut kjøkkenvindusjegeren, det kan være mange grunner til at vedkommende ikke orker å gå i skogen men høster på bøen i stedet. Skulle ønske at jeg fikk den muligheten når jeg blir gammel og skral, men har desverre ingen bø å jakte på. Ang. saltstein, skyt i vei.
  22. Jeg blir like overasket og skuffa hvert eneste år over hvor dårlig nese elghunder må ha, fuglehunder begynner å jobbe mot små fugl flere hundre meter unna og klarer uten problemer å fote mange timer gamle rypespor, mens elghundene knapt klarer og snuse seg fram til et dyr på mange hundre kilo før det nesten er på lukteavstand for et menneske. Hadde man sammenligna nesa til fuglehunder og skikkelige dedikert avla sporhunder, med elghunden, hadde elghunden framstått som forkjøla og tett i nesa.
  23. Løfter denne igjen. Er det noen som har tafset på eller skutt med denne, som har noen erfaringer å dele? http://www.innogun-shop.de/index.php?pa ... ct&info=84
  24. Ja jeg kunne selvsagt tatt den om igjen, det hadde sikkert gått fint det, men det koster jo fort 150-200kr og ta en prøve på nytt, det er vel ikke riktig at jeg skal belastes det for andres feil. Uansett er ikke dette en stor sak, var bare innteresert i om det fantes regler for dette.
×
×
  • Create New...