Jump to content

kento

Members
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

About kento

  • Birthday 06/27/1972

kento's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Her ser dere bilde av når jeg helsteker Dåhjort, denne var på ca 35 kg. Jeg griller på eikeved(får da en fantastisk god røyksmak på kjøttet i tillegg. Jeg fyller på masse eikeved på grillen og lar det brenne til glør, setter da på hjorten og pendsler godt med en god marrinade. Hvert 15. minutt snur jeg hjorten og pendsler den andre siden. Når jeg fyller på med eikeved så legger jeg dette kun langs kantene av grillen slik at det ikke skal bli en alt for intens varme. Det som er viktig i starten er at du får kapslet en hinne rundt kjøttet med marrinaden, for da hindrer du kraften å renne ut. Denne hjorten grillet jeg i 6 timer og brukte 7-8 liter marrinade. Når jeg delte opp hjorten så var kjøttet helt perfekt tvers igjennom, alle de 40 gjestene forgudet kjøttet
  2. Kjempeflott, tusen takk
  3. Takker for all hjelp så langt Tegningen din var utrolig imponerende, kunne jeg brukt den hvis den passer inn
  4. Kan noen hjelpe meg med en tegning/ et motiv av et dyr ( rev, elg. hjort el.lign) som jeg kan bruke i en Logo, er det noen som har en slik tegning/bilde som jeg kan bruke?? Jeg skal lage meg en firmalogo og er da på jakt etter et motiv som jeg kan ha i logoen
  5. Når jeg røyker mine lår med eikespon så skjer det innimellom at de blir veldig gule i fargen. Det er aldri noen bismak på disse lårene, bare en sterk god røyksmak
  6. kento

    Utstopping

    Her er en Kronhjort som jeg har stoppet ut i romjulen, nå trengs det noen uker med tørke før den blir sminket.
  7. Dette gjorde jeg også på min og det har alltid vært riktig.
  8. Når jeg bleker skaller så bruker jeg 1 liter 49,5% blandet i en del Kritt til det blir en tykk masse så maler jeg skallen med dette(utside og innside) og pakker den inn i aluminiumsfolie. Etter 1 døgn skyller jeg den godt i vann og den er kritthvit. Den blandingen ut av 1 liter holder til 5-6 elg skaller
  9. Jeg ville nesten tro at brunsukkeret ble strødd utover fisken før saltet slik at sukkeret blandet seg fint med saltlaken
  10. Det går helt fint å bruke et nedløpsrør i stål,det er bare lakkert på utsiden. Jeg har brukt et nedløpsrør i 2-3 år på den forrige røykeovnen min og det var aldri noe bismak der
  11. Rådyrlår og div boger kaldrøyker jeg i ca 16 timer over 2 omganger på ca 8 timer hver nå om sommeren, om vinteren så tar jeg det i en omgang. Jeg har aldri varmrøykt filleter men det er sikkert veldig godt Jeg bruker tørket eikeflis når jeg røyker det gir en kraftig og god røyksmak.
  12. Er det noen som kan hjelpe meg med en måte å kobble mitt varme ellement Jeg har kjøpt meg et 1000w kokeplate ellement av den gamle typen,, som jeg har montert under en gryte som jeg har spon i til varm røyking, men problemet mitt er at uansett hvordan jeg kobbler den så får jeg bare ut 500w. Når jeg ser under den så har den 4 stk kobblingspunkter som er merket fra venstre 1-2-4-3, jeg pratet med en elektriker og han sa at jeg skulle brokobble 2 og 2 sammen for å få full effekt av ellementet, men jeg får som sagt bare ut 500w og det er litt i det minste laget. håper noen av dere kan hjelpe meg med dette
  13. Gratulerer med flott bukk du har fått deg. Er det lov å spørre hvor i Danmark du jakter og hos hvem??
  14. Her ser dere et bilde fra Agderposten idag om 3 rådyr som hadde kommet seg ut på et isflak som drev ut mot åpne havet. Det endte heldigvis gått, personen som tok bildene fikk kommet seg i en båt og prøvde å skyve isflaket inn mot land igjen Men da hoppet rådyrene på sjøen og svømte inn til land
×
×
  • Create New...