Jump to content

Ammunisjonspriser i Norge!


Eikerauen

Recommended Posts

Norsk kjøpekraft er blant verdens høyeste. Dette er lønn minus skatt og avgift med rest til privat forbruk.

I Norge har vi hatt et AP styre omtrent hele etterkrigstida, noe som har styrket lønnstakere på bekostning av næringslivet. Bare se hvor mye industri som er igjen..

 

Jeg tror erlig talt ikke du kan skylde på AP at land som kina har overtatt nesten all produksjon i Verden.

Kina har i dag samme posisjon som england hadde under den første inndustrielle revolusjon, når de produserete varene til hele verden

Grunnen til dette er et knallhardt regime som holder lønns og levekostnadene på et latterlig lavt nivå.

Selve landet er forøvrig steinrikt, og det er ikke uten grunn at de har snart kjøpt opp halve USA i form av statsobligasjoner som blir gitt i forhandlinger om gigantlån til USA.

Hvis du misliker Norge og Ap kan du sikkert immigrere til kina, jobbe 12 timer dag 7 dager i uka,

puste inn all verdens jævelskap på arbeidsplassen, siden HMS ikke finnes når slikt koster penger.

Før OL i kina mistet en rekke bygningsarbeidere livet under bygging av OL byggninger, ikke noe arbeidstilsyn der i gården.

Nye kinesere står klar utenfor porten med hua i handen.

Men pytt pytt de har i alle fall industri :wink:

 

Når det gjelder Norsk lønsnivå, er dette høyst forskjellig.

Så å si at alle Nordmenn har skyhøye lønninger blir helt feil.

Husk at de som tjener dårlig, har like høge kostnader i form av skatter, avgifter, renter, osv.

En renholdsarbeider som jobber i nordsjøen, kan tjene rundt 800000 kr i året.

En renhodsarbeider på land kansje under 300000 kr i året, hvis det i det hele tatt går an og ta ut en årslønn i bransjen.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Når blyforbudet ble innført kosta ett skudd med Wishmut ca 10kr,dette ble det ramaskrik av. Bransjen, myndighetene og fiskeforbundet påstod da at prisene ville synke ettersom salget økte, hva har skjedd? jo det stikk motsatte!

Vi blir lurt og pissa på hele tiden.

Og til dere som syns dere har så alt for mye, det er lov og dele!

Link to comment
Share on other sites

får jeg en følese av at enkelte ikke helt ser hvor godt dem selv har 8)

 

Og det er akkurat det som irriterer meg så grenseløst. Nordmenn som bare syter og klager som om vi skulle bodd i Zimbabwe, og som ikke greier å sette pris på hvor godt de har det. Det å kunne bo i Norge er som å vinne i lotto hver dag, men det er det sinnsykt mange som ikke skjønner. Greit at ikke alt er perfekt, men det er det neimen ikke noe sted i hele verden. Når jeg hører rike folk, som kommer durende i sin feite Porsche Cayenne inn på bensinstasjonen og klager på bensinprisen på 12-13 kr, men som samtidig ikke har noen problemer med å betale 25 kr for en halvliter vann (tilsvarende gratis vann fra springen, bare at det har en literpris som er 4 ganger literprisen på bensin), skulle jeg ønske at de kunne bytte plass i verden med folk som faktisk hadde satt pris på alle godene og livskvaliteten her til lands. Moralpreken slutt.

Link to comment
Share on other sites

Nå er vi enig alle sammen om at ammunisjon i Norge er dyrt.

For å få ned prisen anbefaler jeg alle å kjøpe ammo der den er billigst og gi beskjed til den dyrere butikken du ikke kjøper av, beskjed om at den er for dyr så du ikke kan handle der.

Markedskreftene virker til vår fordel også.

Link to comment
Share on other sites

Kenneth32

Jeg tror denne debatten er på vei i dass om vi ikke blir enige om hva vi snakker om.

 

 

Jeppz, det er jeg dønn enig i, så vi begynner med ammo igjen vi :D

 

Og etter at blyet forsvant, så har det blitt dyrere å jakte + at rifleammo er blitt ganske dyrt også. Bare fra 2007-2008 så gikk treningsammo'n jeg bruker, opp med 50,- på 1 gang. WTF....Jeg hadde ikke noen stor sjanse til å mengdeskyte fra før, og når dem driver sånn, så det blir det ihvertfall ikke så mye anledning til å mengdeskyte for min del....med jaktrifla mi vel og merke. Så gudene veit hvor mye denne ammo'n har gått opp siden januar 2008.... Hadde jeg tatt med meg salongrifla og gått på banen så hadde jeg selvfølgelig hatt råd til mengdeskyting, men da føler jeg forsåvidt at jeg like godt kan sitte på terrassen om sommern og skyte med luftbørsa sammen med guttungen på 3.5 år, og ta klikktrening + hurtigskyting med klikkpatroner med jaktrifla. Jaktammo'n jeg bruker gikk opp med ca. 100-150,- i samme tidsrom. Hva skjer'a...?

 

Jeg får jo jakta de gangene kroppen min er på min side, så det er null problem. Men jeg ser også på litt av det absurde med å fjerne bly pga. at det er så livsfarlig, også begynner dem med zink istedet. Virkelig mye luringer som sitter i styre og stell tenker jeg da....Når det blir sånn, så blir jeg litt provosert, og det var ikke mange som sloss for oss jegere da dem overkjørte oss med å fjerne blyet. Svenskene tok til vettet, og fikk det inn igjen, men nisselandet Norge.... Nå må jeg bare påpeke at det ikke bare er pga. våpen og ammo osv. jeg synes vi bor i et nisseland. Her synes jeg det er enormt mye som ikke henger på greip, men det blir veldig OT, så den avslutter jeg der. Jeg ville bare forsvare at den uttalelsen ikke bare er basert på det temaet vi har oppe her nå.

 

Selvfølgelig er ikke bly heldig i våtmarksområder mtp. sjøfugler som spiser fra bunnen, men at dette utgjør noe problem i skauen har jeg veldig vondt for å svelge. Men dette er min mening, og ingen trenger å være enig.

 

Now, I rest my case i denne tråden, så får dere andre diskutere videre 8)

Link to comment
Share on other sites

Er det ingen som synes at det er lite sunt at den største produsenten av ammounisjon i skandinavia har sin eget firma her i landet som gjør alt de kan for å drive prisene opp!

Har til gode å finne et produkt i en Normakatalog som jeg ikke finner billigere et annet sted!

Hvorfor selger ikke de ammunisjonen sin like billig i Norge som i USA, når det er deres eget firma? :evil:

Detta lukter ikke godt!!!! :(

Link to comment
Share on other sites

Kanskje for de utgiftsnivået i Norge er tilsvarende høyere en andre steder?

Forvrig er det vel ikke gitt at Norma i Norge får ammo billigere en forhandlere...

 

At noe, Krone for krone, er billigere i andre land en i Norge er altså ikke usunt, derimot et meget sundt tegn for norsk økonomi.

Skal man prøve å finne noe galt i disse regnestykkene får man helelr prøve så hvor lenge en gjennomsnittlig lønsmotager må jobb for å få råd til F.eks en 20 pakkning 30-06 Oryx...

Link to comment
Share on other sites

Prisene på Norma vil gå ned den dagen kjøperne i Norge slutter blindt å tro på reklamen om at ammunisjonen som eksempelvis amerikanerene bruker til å skyte rundt tre millioner klovvilt med i året til halve prisen er av dårligere kvalitet.

 

Dette er bare snakk om enkel merkevarebygging.

 

Hvorfor ta lavere priser, når de aller fleste tror det er best og kjøper det likevel ?????????????

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...