Jump to content

Er i byttemodus, 202 vs R8


hunter boy

Recommended Posts

Er i skikkelig byttemodus atter en gang og min 1 år gammle sauer 202 xt i 6,5x55 er i utbyttingsfase. (til salgs)

 

Denne gangen blir det en allround rifle som skal dekke det meste og toppet med en lyssterk kikkert, men jeg må nesten høre va panelet har å skyte inn med og selvsagt står det mellom et par rifler 8)

 

1. Sauer 202 outback i 308 win, 50 cm pipe og a-tec maxim demper

2. Blaser R8 professional i 308 win 50 cm pipe og a-tec maxim demper

3. For min del faller R93`n mellom disse to og ligger der bare som et ekstra alternativ (har vært å klådd på begge :wink: )

 

Justerbart kinnstykke er noe som SKAL på rifla og jeg har sendt fårespørsler om tilbud på riflene til flere forhandlere.

 

Kikkert denne gangen tenkte jeg å prøve Trijicon sin 2,5-10x56 som jeg synes virker låvende. Liker veldig det trekant retikelet som man så lett får stilt til akkurat den lysstyrken man vil.

 

Har 2 punkter som heller meg mot saueren: Den blir 450 gram lettere og ca 6500 kroner billigere, har da montasje selv.

Så va mener kammeret om disse vanskelige situasjonene man skal sette seg opp i? Vil gjerne høre hva dere ville valgt og hvorfor.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Jeg også vurderer å kvitte meg med en 202 highland eller en R93lux for å gå til anskaffelse av en R8.(Våpengarderoben)

Jeg mener den store fordelen til Blaser er oppspenneren som gjør det helt lydløst å bli skyteklar (kammre patron) på feks. smygjakt.

Var med Norma på testskyting, og ble rett og slett forelseket.

 

Både Blaser og Sauer er flotte våpen, men på litt forskjellige måter.

 

mvh

"SAUERHANSEN"

Link to comment
Share on other sites

Sauer er veldig flotte og et våpen som jeg liker veldig godt. Sitter som skutt i hånden og avtrekke og presisjonen er helt suveren. Men så har jeg vert å klådd på R8`n og sammelignet den med R93`n. Fikk følelsen av at R8 satt bedre i hendene og generelt hadde et bedre skjefte. Avtrekke bryter helt rent og var rett å slett godt, vil si det var på høyde med sauer sitt. Boltgangen var også strammere og tightere, personlig følte jeg mere kvalitet over hele rifla.

 

Fordeler med R8 i forhold til Saueren som jeg tar i betraktning er: Oppspenneren, kaliberskifte og 7,5cm kortere totaltlengde.

Fordeler med Saueren: vekta 0,45kg lettere, at jeg har skyter bra med disse riflene.

 

Det koker seg opp i hvilken man føler passer best for både kropp og bruk, men jeg har ikke kommet så langt enda.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vurderer det samme, en systemrifle i 6,5x55. Hadde egentlig bestemt meg for en R8, men da jeg klådde på en falt den lysten bort. den er veldig tung, og det er fryktelig dyrt å miste magasinet. Avtrekket er forøvrig veldig bra, i motsetning på R93. Liker heller ikke oppspenneren, synes den bråker for mye.

 

Jeg vil helt klart heller ha en lett sauermodell. Har man behov for å bytte løp flere ganger til dagen, så kjøper man en blaser. Det har ikke jeg, ser for meg maks ett til to løpsbytte i jaktsesongen ( før og etter elgjakta) og jeg har tid til ett testskudd. Synes også det er unødvendig med to kikkerter på samme børsa, ser for meg det hadde blitt en variopoint og en type conquest eller lignende. Da hadde jeg nok savnet variopointen.

Ville vel foretrukket sikringen på vanlig plass, men det er bedre enn oppspennneren på R8.

 

Har man råd til mange kikkerter i toppklassen, og har det så travelt at man ikke rekker å skyte ett testskudd etter løpsbytte, ev har særlig behov for å bytte løp ofte, er nok R 8 det beste valget.

Link to comment
Share on other sites

Den er ikke så tung som du tror. Er nok bare følelsen av det kraftigere skjefte som lurer deg. Jeg og forhandleren hengte opp begge riflene etter reimfeste forran og fant ut at R93 professional har en vekt på 3170 gram og R8 pro 3340 gram. Det er en forskjell på hele 170 gram. altså ubetydelig.

 

Nå var det kanskje en med treskjefte du klådde på? den kan nok være litt tyngre.

Hvordan fikk du sikkringa til å bråke så mye?

 

Men ja jeg er veldig fristet til å kjøpe en ny sauer outback på grunn av vekta, men samtidig liker jeg det hurtige løpsbytte på blasern. Ender vel opp med an av hver etter hvert og sammen med den nye mauseren blir det vel knall :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Det er stor forskjell i vekt på en outback ( eller Norwegian) og en R8. Selv om det var en med trestokk jeg klådde på. Men enkelte av Sauermodellene er jo også tunge da.

Synes det kommer et knepp akkurat når oppspenneren er i øverste posisjon. Har oppspenner på en annen børse. Liker denne bedre, selv om den heller ikke er helt lydløs.

Dessuten har jeg det med å rote bort ting, særlig løse magasiner. Det er litt forskjell på et tikkamagasin til 600,- og et blasermagasin til 10 000,- ++

 

For meg som ønsker ( les: har råd til ) å ha kun EN virkelig god kikkert, og ikke trenger å bytte løp hver uke, er Saueren klart å foretrekke. jeg ville valgt Saueren selv om den kostet 6,500,- mer enn blaseren, om ditt regnestykke går motsatt vei, er det vel ikke mye å lure på? Bortsatt fra at å bytte en sauer i en annen ikke er særlig spennende? 8)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ca regnet meg til at outbacken blir omtrent 450 gram lettere en R8. Begge riflene da med demper og samme kikkert. Begge riflene vil da fortsatt være lettere en min sauer 202 xt med bare kikkert, outbacken faktisk over 0,5kg lettere med demper og større kikkert mens R8 ikke mer en ca 100 gram.

 

Jeg synes det fortsatt er bra med tanke på at det er demper og større kikkert på, det er vel egentlig den største grunnen til at jeg vil bytte.

Særlig spennende er det ikke, men jeg vet jeg får et verktøy som funker. Så er jo interessen og lysten på en Blaser også ganske stor i og med de mange mulighetene til raske skift av kikkert og kaliber.

 

Jeg må nok ta meg en tur til for å kjenne på riflene før jeg får bestemt meg.

Link to comment
Share on other sites

Ingen tvil i min sjel om at dette koster skjorta, men når man først har fått prøvd og følt å testet våpen i den høyere klassen er det vanskelig å la seg friste til de billigere modellene. Selv om det ville vært mest fornuftig.

 

Det stemmer at det er ca 4000 for avtrekker/magasin. Løpa skulle vist være omtrent 200 kroner dyrere :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

ingen av dere vurderer merkel kr 1 da? ei kort og fin tysk rifle. Den kan jo ikke være dårlig, da merkel har laget våpen i en del år. Den har magasinet etter min mening mye bedre plassert enn r 93, ovenfor avtrekkerbøylen, har like ens løpsbytte som blaser, men har ikke rettrekker. Jeg er også ute etter et systemvåpen med6,5 pipe først og fremst, og ei 9,3 pipe til elgen etterhvert. Har slått ifra meg blaser r 93 pga avtrekket og magasinløsningen, og r8 pga prisen. Sauer 202 classic, sauer 202 highland eller merkel kr 1 er de riflene det står mellom. vil ha trestokk : )

jeg savner å se merkel kr1 nevnt på flere av disse trådene, og lurer litt på hvorfor : )

Link to comment
Share on other sites

Merkel kr 1 er helt sikkert et topp våpen. Har sett litt på den selv over nettet, men er ute etter ei rifle med syntetisk stokk og det har ikke kr 1 for det jeg vet. R8 er et dyrt våpen ingen tvil, men med mange muligheter godt avtrekk og god stokk. Om du vil ha ei lett og hendig rifle så ville jeg gått for en highland (fryktelig lyst på en slik etter hvert) eller kr1, eventuelt en outback :wink:

Link to comment
Share on other sites

ja, det er fin pris på merkel kr1 hos rogne, så jeg lurer egentlig veldig på den. Ser ut som et veldig fint våpen, det er jo tysk også så hvor feil kan kjøpet bli ? : )

neida, men det ser ut som ei lett og hendig rifle. Enig med deg i at highland også er ei veldig fin børse, får se an litt, men nå går det mot kr1 med tanke på vekt, magasinløsning, pipebyttemuligheten og et pent utseende. Eneste jeg syns er dumt er at det er få som har mye å si om den. Lite erfaring rundt denne rifla. Kr1 er ikke ei like vanlig rifle som blaser r93 og sauer202, men tror den er bra!

Link to comment
Share on other sites

Gjenget en Outback denne uken, og fikk beskjed av børsemaker at jeg ikke kunne kappe et fluted løp.(Løpene er ikke flutet de 2 ytterste cm)

Kjøpte kun demperen for å bruke på hjortejakt i skumring(munningsflamme) og kommer ikke til å bruke den til noe annet så det gjorde egentlig ingenting.

Synes børsa ble litt lang, med 56 cm løp

 

mvh

Sauerhansen

Link to comment
Share on other sites

Jeg var og klådde på et par R8 idag, ikke i tvil hva jeg hadde valgt!

Blaser er dyrt, ja, men du får for pengene ;)

Avtrekket er porno. De som synes oppspenneren lager litt lyd: det bråker vel mer å ta ladegrep på boltrifle? Jeg går ikke rundt med et oppspent våpen, så jeg vet hva jeg synes passer best.

Magasinet kan låses fast, og da må du ned i magasinet, og komme til den lille bryteren under "patronholderen" i avtrekker/magasin-enheten for å faktisk få det ut igjen. Dessuten sitter avtrekkeren/magasinet (hva skal man kalle det?) Svært godt fast, maskineringen er veldig tight. Mistro meg ikke, jeg mener ikke at det sitter fast og er vanskelig å få ut, men skulle man være så jævlig uheldig at magasinet ikke er låst fast, og at man klarer å presse inn de to låseklakkene samtidig, vil faktisk ikke magasinet dette ut, det vil henge igjen i "brønnen".

Når det kommer til vektforskjellen synes jeg mange er litt vel fiksert. 200 gram? 400 gram? 1 kilo skjønner jeg at folk kan reagere på. Men vi løper da faen ikke maraton ute i skogen? Hvis børsa på 4 kg topper din grense for hva du klarer å bære med deg burde du vurdere helsestudio. Ikke frekt ment, men dere skjønner vel poenget? Invester i en god bærereim, så merker du ikke forskjellen uansett. For jo, drittreima på HK416 (som veier rundt 3,2 kg) gnager deg i skuldra. Hver gang

Link to comment
Share on other sites

hei jeg har en r8 barronesse å er kjempe fornøyd med denne. har å en sako 75 ss i 6.5x55. pluss en varmint stokk som jeg er kjempe fornøyd med , men lurte på i få byttet den inn i en r8 pro. evt selge sakoen har alltid været litt skeptisk til blaser men etter jeg fikk prøvd den bytter jeg nok den mot sakoen , selv om sakoen er noe av det bedre på markede

Link to comment
Share on other sites

hei jeg har en r8 barronesse å er kjempe fornøyd med denne. har å en sako 75 ss i 6.5x55. pluss en varmint stokk som jeg er kjempe fornøyd med , men lurte på i få byttet den inn i en r8 pro. evt selge sakoen har alltid været litt skeptisk til blaser men etter jeg fikk prøvd den bytter jeg nok den mot sakoen , selv om sakoen er noe av det bedre på markede

 

 

Gi beskjed når du skal kvitte deg med Baronessen, har kikket på den men bestemt meg for at det ble litt for dyrt :mrgreen:

 

mvh

Sauerhansen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...