Jump to content

Hvordan skal hjortekjøttet lukte egentlig?


Kriegh

Recommended Posts

Skal skjære ned de mye omtalte spissbukkene i dag. De har hengt i overkant av 40 døgngrader i viltnett. Det er ingen tegn til fukt og det har dannet seg fine hinner på slaktet. Likevel er det ikke en klassisk parfymelukt der de henger, det er liksom en lukt som er mer dårlig enn god :?

 

Hva skal det egentlig lukte?

Link to comment
Share on other sites

Det lukter alltid litt sånn typisk slakt av hjorten, ikkje akkurat parfyme som du skriv her.. Hvis det ikkje er fuktige områder, og lukt type råte, så er det nok heilt greitt. Har dei hengt med viltpose så er ikkje fluene problem.. Rekner med at kjøttet ditt er fint, det kan nok henge litt til også, dersom du har muligheit å passe på det litt ofte. Vår hjort i fjor fekk mellom 80-90 døgngrader, men klart det var litt kaldere også, så i denne temperaturen så må ein være litt forsiktiger. Lykke til. :)

Link to comment
Share on other sites

Det at det ikke lukter så godt er ikke et sikkert tegn på at noe er galt! Jeg har blant annet opplevd at rådyr og elg har fått litt mugg på seg noen ganger. Det lukter helt forjævlig. En liten runde med edikkvann og klut, så lukter det bare kjøtt igjen. Et av slaktene for noen år siden ble glemt i "litt" for mange døgngrader. Det var helt grønt, og luktet råttent! Jeg ville i utgangspunktet kassere det, men min far, som har vært med på litt av hvert opp gjennom årene, mente vi i det minste kunne prøve å få gjort noe med det. Vi blandet ganske sterkt eddikvann, og gikk igang. Måtte vaskes i alle kriker og kroker, men til slutt hadde vi fått bort alt av mugget. Skjærte bort litt rundt sundskutte flater, men ellers satt muggen kun i hinna på utsida. Kjøttet var det møreste vi noen gang hadde smakt, og meeeeget godt.

 

Dette er selvfølgelig ikke noen metode å satse på i regelen, men å få noia fordi det ikke lukter blomster av kjøttet, når det i utgangspunktet ikke har hengt lenger enn at det burde være bra, det trenger man ikke.

 

Er man usikker, så er det bare å skjære av en bit etter å ha vasket, for så å koke den. Smaker den uggent etter koking, så er det nok bare å kassere, men det skal litt til.

 

Dette er en enkel test. For enkel til å la være hvis man er usikker. For det er klart at å spise bedervet kjøtt, det er ikke sunt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...