Oddgeir Posted August 29, 2010 Share Posted August 29, 2010 Etter hva jeg kunne se så var det ingen egen tråd for desserter og kaker. Tenkte nå å starte opp en tråd der man kan dele oppskrifter og erfaringer:) Første bidrag blir en Panna Cotta med en trøndersk vri. Tjukkmjølks Panna Cotta (ca 5 porsjoner) 2,5dl Fløte 2,5dl Tjukkmjølk 75g Sukker 2,5 plater gelatin 1stk vaniljestang Legg i bløtt gelatin. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrø som du har skrapet ut av stangen. Ha i gelatin når det koker, rør rundt så det løses opp. Ta av platen og kjøl ned til det er lunkent. Ha så i tjukkmjølka og rør den godt inn. Ha i whiskeyglass el og kjøl ned. Denne serveres gjerne med friske hagebær/skogsbær eller med en bærsalat. PS: Tjukkmjølk tåler ikke varme og vil sprekke om den blandes i for varm fløte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted August 30, 2010 Author Share Posted August 30, 2010 Enkel karamellpudding 1l Melk 200g Sukker 8stk Egg 1stk Vaniljestang Litt sukker til karamell Lag karamell av sukkeret og ha det i en form. Kok opp melk, sukker og vaniljestangen som du har skrepaet ut frøene av. Pisk sammen egg. Når melkeblandingen begynner å bli lunken har du i eggene og rører godt sammen. Sil og ha over i formen. Sett i vannbad i ovn på ca 100 grader. Om du har steamovn kan du bare plaste formen og stikke den inn der. Karamellpuddingen er ferdig når du kan stikke en kniv gjennom den og karamellsaus renner opp av hullet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosnes Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Fine oppskrifter, men kva er "tjukkmjølk"? Finst ikkje i vårt lokale vokabular. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted August 30, 2010 Author Share Posted August 30, 2010 Tjukkmjølk er stort sett det samme som tettemelk. Man lager en slags kultur av en spesiell type plante/gress og blander dette i melka. Rørosmeieriet har laget sin egen kultur og ettersom dette er i Trøndelag har den fått navnet Tjukkmjølk (Tettemellk). Du kan godt bruke noen form for syrnet melk som erstatning, husk på å regulere med gelatin om melken er veldig flytende Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted August 30, 2010 Author Share Posted August 30, 2010 Basis oppskrift for sukkerbrød bunn. 30g sukker 30g siktet hvetemel 1stk egg Pisk eggedosis av egg og sukker sikt inn hvetemel og vend det sammen med en slikkepott. Stek på 180-190grader, ferdig når du kan stikke en fyrstikk i den og det ikke sitter fast noe på den når du tar den ut. Du ganger bare opp oppskriften slik som det passer. Eksempelvis så må du gange den opp med 4 for å fylle en 28cm springform. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted August 30, 2010 Share Posted August 30, 2010 Dessert god nok: http://www.scotchmaltwhisky.co.uk/glayva.htm Du får den i bestillingsutvalget. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted August 31, 2010 Author Share Posted August 31, 2010 Whiskey marinerte multer med vaniljeparfait. 3-400g multer sukker til smak en anelse kanel en god dæsj whiskey (Cognac kan og brukes) Dette rører du sammen i en kjele over varmen slik at multene blir passe varm. Tilsett sukker etter smak og tilsett så mye whiskey du har råd til å avse Vaniljeparfait 3stk Egg ca 70g Sukker (Avhengig av hvilken smak du tilsetter) 4dl Fløte 2stk Vaniljestenger Skrap ut av vaniljestengene og pisk frøene sammen med kremen. Kremen skal være mykpisket. Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend begge blandingene sammen og ha i former-frys. Her kan du jukse og kjøpe en god is istedet Og oppskriften på parfait kan brukes til mange anledninger, bare tilsett en annen smak en vanilje. Bruk for eksempel 200g sjokolade som du smelter i vannbad. For å blande sjokolade i så har du litt eggedosis over i sjokoladen og blander det litt, ha så alt tilbake i eggedosisen. Bland litt og ha det over kremen og bland det helt ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Denne tråden mangler bilder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted August 31, 2010 Author Share Posted August 31, 2010 Er klar over det. Men dette er bare oppskrifter jeg rabler ut fra hodet mitt. Det meste blir laget på jobb og da har jeg ikke med noe kamera desverre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted August 31, 2010 Share Posted August 31, 2010 Jeg tror jeg må prøve tjukkmjølkspannacottaen din uansett, jeg kan visualisere meg at den ser god ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted August 31, 2010 Author Share Posted August 31, 2010 Den er fruktig og god den:) Blir ikke så søt og overmektig som panna cotta fort blir... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.