Jump to content

Den store Desserttråden


Oddgeir

Recommended Posts

Etter hva jeg kunne se så var det ingen egen tråd for desserter og kaker.

Tenkte nå å starte opp en tråd der man kan dele oppskrifter og erfaringer:)

 

 

Første bidrag blir en Panna Cotta med en trøndersk vri.

 

 

Tjukkmjølks Panna Cotta (ca 5 porsjoner)

 

2,5dl Fløte

2,5dl Tjukkmjølk

75g Sukker

2,5 plater gelatin

1stk vaniljestang

 

Legg i bløtt gelatin.

Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrø som du har skrapet ut av stangen.

Ha i gelatin når det koker, rør rundt så det løses opp.

Ta av platen og kjøl ned til det er lunkent. Ha så i tjukkmjølka og rør den godt inn.

Ha i whiskeyglass el og kjøl ned.

Denne serveres gjerne med friske hagebær/skogsbær eller med en bærsalat.

 

PS: Tjukkmjølk tåler ikke varme og vil sprekke om den blandes i for varm fløte.

Link to comment
Share on other sites

Enkel karamellpudding

 

1l Melk

200g Sukker

8stk Egg

1stk Vaniljestang

Litt sukker til karamell

 

 

Lag karamell av sukkeret og ha det i en form.

Kok opp melk, sukker og vaniljestangen som du har skrepaet ut frøene av.

Pisk sammen egg.

Når melkeblandingen begynner å bli lunken har du i eggene og rører godt sammen.

Sil og ha over i formen.

Sett i vannbad i ovn på ca 100 grader. Om du har steamovn kan du bare plaste formen og stikke den inn der.

 

Karamellpuddingen er ferdig når du kan stikke en kniv gjennom den og karamellsaus renner opp av hullet.

Link to comment
Share on other sites

Tjukkmjølk er stort sett det samme som tettemelk.

Man lager en slags kultur av en spesiell type plante/gress og blander dette i melka. Rørosmeieriet har laget sin egen kultur og ettersom dette er i Trøndelag har den fått navnet Tjukkmjølk (Tettemellk).

Du kan godt bruke noen form for syrnet melk som erstatning, husk på å regulere med gelatin om melken er veldig flytende :)

Link to comment
Share on other sites

Basis oppskrift for sukkerbrød bunn.

 

30g sukker

30g siktet hvetemel

1stk egg

 

Pisk eggedosis av egg og sukker sikt inn hvetemel og vend det sammen med en slikkepott.

Stek på 180-190grader, ferdig når du kan stikke en fyrstikk i den og det ikke sitter fast noe på den når du tar den ut.

 

Du ganger bare opp oppskriften slik som det passer.

Eksempelvis så må du gange den opp med 4 for å fylle en 28cm springform.

Link to comment
Share on other sites

Whiskey marinerte multer med vaniljeparfait.

 

3-400g multer

sukker til smak

en anelse kanel

en god dæsj whiskey (Cognac kan og brukes)

 

Dette rører du sammen i en kjele over varmen slik at multene blir passe varm.

Tilsett sukker etter smak og tilsett så mye whiskey du har råd til å avse :)

 

Vaniljeparfait

 

3stk Egg

ca 70g Sukker (Avhengig av hvilken smak du tilsetter)

4dl Fløte

2stk Vaniljestenger

 

Skrap ut av vaniljestengene og pisk frøene sammen med kremen. Kremen skal være mykpisket.

Pisk eggedosis av egg og sukker.

Vend begge blandingene sammen og ha i former-frys.

 

Her kan du jukse og kjøpe en god is istedet :wink:

 

Og oppskriften på parfait kan brukes til mange anledninger, bare tilsett en annen smak en vanilje. Bruk for eksempel 200g sjokolade som du smelter i vannbad. For å blande sjokolade i så har du litt eggedosis over i sjokoladen og blander det litt, ha så alt tilbake i eggedosisen. Bland litt og ha det over kremen og bland det helt ut.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...