spelltiurn Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Jeg har di siste dager tappet godt over ti liter bjørkesaft. Det jeg nå lurer på er om noen vet hvordan jeg konserverer denne safta. Leste på nett at den har holdbarhet som melk. Men fant ikke noe go oppskrift på konservering. Så nå trenger jeg hjelp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
steinarg Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 http://kunnskapsbasen.com/heleinnlegget ... =18&ukt=60 Google virker:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spelltiurn Posted May 20, 2010 Author Share Posted May 20, 2010 Den har æ sett Men æ mene det ska finnes en måte fra gammelt av uten koking. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perca Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Enkelt å greit å fryse ned i passende porsjoner. Godt som isbit i drink også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Hva er bjørkesaft? Er det rett og slett sevje fra bjørka? Er det mat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chopper Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 bjørkesevje er flott som tørsteslukker i skogen, du kan lage vin av den , og om du har den som væske i rundstykkedeigen får du noen fantastiske rundstykker. om du koker den inn, får du konsentrat som er veldig smakfullt som kan brukes for å smaksette bjørkedram som visstnok skal være en smakfull realistisk dot-sup. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Detlef Posted April 17, 2011 Share Posted April 17, 2011 Da har jeg bynnt å tappe igjen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Detlef Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 ........... Men æ mene det ska finnes en måte fra gammelt av uten koking. Noen som vet om den gamle måten? Oss klarer ikke å drikke alt oss tapper! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smygen Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Var noe på tv om noen fra Løvenskiold som kokte bjørkesirup. Men..... vet ikke om det gjør noe med holdbarheten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SSG-67 Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Prøvd med 37-40 grader, gjær og litt sukker? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Frys bjørkesafta eller pasturiser den, dvs varm den opp til 68 grader Celsius. Nedkjøling må skje i lukka flaske utan at det kjem bakteriar til. Kva med å gjæra safta til bjørkesider? Kanskje med ein tanke korianderkrydder? Start med 4 gr per 10 liter? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvs Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Legg den på sprit... Hvordan smaker bjørkesaft? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Detlef Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 som lett søtladen vann Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.