Jump to content

Hvordan konservere bjørkesaft?????


spelltiurn

Recommended Posts

Jeg har di siste dager tappet godt over ti liter bjørkesaft.

Det jeg nå lurer på er om noen vet hvordan jeg konserverer denne safta. Leste på nett at den har holdbarhet som melk. Men fant ikke noe go oppskrift på konservering. Så nå trenger jeg hjelp :)

Link to comment
Share on other sites

bjørkesevje er flott som tørsteslukker i skogen, du kan lage vin av den , og om du har den som væske i rundstykkedeigen får du noen fantastiske rundstykker. om du koker den inn, får du konsentrat som er veldig smakfullt som kan brukes for å smaksette bjørkedram som visstnok skal være en smakfull realistisk dot-sup.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 1 year later...

Frys bjørkesafta eller pasturiser den, dvs varm den opp til 68 grader Celsius.

Nedkjøling må skje i lukka flaske utan at det kjem bakteriar til.

 

Kva med å gjæra safta til bjørkesider?

Kanskje med ein tanke korianderkrydder? Start med 4 gr per 10 liter?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...