Jump to content

SSG-67

Members
  • Posts

    146
  • Joined

  • Last visited

SSG-67's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. En teknikk som har fungert for meg er å forme en O med tommel og langfinger, stikk pistolskjeftet nedi og ta tørrklikk. Enhver "feil" bevegelse vil gi bevegelse i siktemidlene før klikket kommer. Våpenet skal bare ligge i denne O-en, ikke feste noe mer grep enn det.
  2. Om langhold er eneste applikasjon for siktet ville jeg gått for høyere forstørrelse, men... Back to basic langhold i vår viste meg at 10x god optikk fungerte heeelt fint.
  3. SSG-67

    AI Magasiner

    Unnskyld for at jeg låner tråden, men siden den omhandler hva som går i AI magasiner får jeg håpe på tilgivelse? Noen som vet om 6,5x55 fungere i lange (300 wm lengde) AI magasiner ?
  4. HAr ikke sett denne tråden før, har ikke hatt fokus på Howa, men nå...
  5. Vet ikke om ladninga jeg presenterer er spesielt god for korte løp, men jeg og flere har fått gode resultater med rundt 45,0 gn N150 bak ei 155 gn Lapua Scenar. Ved 15°C gir dette Vo på 845 m/s i ei 65 cm pipe. Regn 10m/s lavere hastighet pr tomme så har du rundt 820 m/s på ei 50 cm pipe I mitt våpen, og når skytteren har en god dag, blir samlingene 25-30 mm på 300 m. Vet at N140 er et populært krutt i 308. I teorien skal vel et raskere krutt være mer effektivt i ei kort pipe, men om det betyr noe i praksis vet jeg ikke.
  6. Her har du fått gode råd hele veien. Gå for et enkelt sett og kompletter med kruttmål/elektronisk vekt etterhvert. Bruker selv et gaaamelt Lee sett med Lee dier som jeg kjøpte brukt i 1987. Med dette lader jeg patroner som er såpass bra at skytteren er begrensningen for hvor bra det samler.
  7. Vurderer å selge, ettersom jeg ikke er samler. Noen som vet hva jernet (beregn middels kvalitet) kan være verdt?
  8. For å referere en svensk låt: " jäg kommer, jäg kommer, jäg kommer, jäg kommer, jäg er nestan der.." Selvfølgelig!
  9. Legg meg til på lista over interesserte og hold av plass på standplass
  10. Hva er tactical snipermatch for no? . Vi er nok ikke uenige vi to, men for å svare på det du spør om så se denne linken, til forskjell fra BR-skyting (som er morro, spennende og utfordrende det og.) Ser ikke dette morro ut?
  11. Hvor lett det er avhenger av forholdene. Med brukbare forhold og gjort på riktig måte er det greit å spotte på Trace/vortex/ kall-det-hva-du-vil spor etter kulas bane. I perfekte forhold og mot snø er det "lett" å se nedslag om det er i nærheten av målet ut til 700-ish Uten egen spotter??? vanskelig vil jeg si
  12. I det store utlandet er langholdsskyting, som palma- og F-class, adskilt fra "Tactical" og "snipermatch"... og når jeg leser innleggene i denne tråden skjønner jeg hvorfor. Som langholdsskytter nasjon er vi vel ganske fersk her på berget, og det er vel ikke annet å vente enn at ulike interesser gjør seg gjeldende. Ikke finnes det særlig mange stevner å velge i for langholdsskyttere, så når et godt initiativ realiserer seg vil flest mulig være med. Representanter for de ulike interessene vil gjerne vektlegge sin interesse, men som alle forstår så gjelder fortsatt ordtaket om at "til lags åt alle kan ingen gjæra". Hva er minste felles multiplum? hvor kan vi treffes i kompromiss slik at initiativet kan bære frukter med et stevne som tiltaler flest mulig? Er det mulig å ener, eller er en splitting i Target/Tactical beste løsning? Enda viktigere er prosessen dit, hvordan skal vi unngå at de, som tar initiativ og legger arbeid og tid ned i dette, går lei? En kan gjerne være uenig og en kan gjerne diskutere, men på en måte som ikke dreper lysten til å ta initiativ. Jeg har forsøkt Benkskyttervarianten på 500m som medlem i "tofotklanen" og trakk lærdom av det. Nå håper jeg å kunne trekke lærdom av en annen variant av langholdsskyting, som det meg bekjent ikke har vært gjennomført tilsvarende stevne for. Fellesnevneren er at jeg deltar uten å være arrangør. Respekt til de som tar initiativ til glede for oss deltagende.
  13. Vet ikke om det selges fritt, men KEBO lab har silicagel med fargeindikator, skifter fra blå (tørr) til rosa (fuktmettet). Kan regenereres i langpanna i stekeovnen på 120 grader. Sånn passe off-topic
  14. Jeg hadde nok ikke satsa riflestokk og optikk på "gummistrikk" oppsett, men det er meg...
  15. Om du ser på nettet finner du nok bilder fra testskytingslaboratorier. oppsettene derfra er perfeksjon i forhold til oppgaven med å teste ammo. Vi dødelige vil gjerne teste ammo i den rifla vi har, og meg bekjent finnes det ikke noe bedre enn å skyte fra benk. Jeg KAN tenke tekniske innretninger som du skrur rifla fast i, som er selvsentrerernde, som rekylerer med våpenet på skinne/rulle, med gass/olje demper som fanger rekylen likt for hvert skudd. Der avtrekket blir liknende med ransomrest.... Jeg har ikke sett noe slikt tilgjengelig, men at det lar seg gjøre å lage er jeg sikker på. Kanskje du kjenner noen eller at det er noen av de teknisk begavede på kammeret kan tenke lure tanker og lage noe slikt til deg?
×
×
  • Create New...