Jump to content

REVEJAKTA 2010/2011.


jmonsen

Recommended Posts

her går åtejakta svært tregt for tia :( har antagelig bare en rev på hvert åte og de er ikke bortom veldig ofte! nå har det endelig blitt oppholdsvær og litt måne så jeg har ikke lyst til å nepå med noe mer. nok mat på ødemarksåta men der har åta snødd ned og lukter vel ikke nok. fuglene finner den heller ikke.. (ligger en gris der som antagelig ble for lite spretta opp mm)burde hatt noe som lukta ille nå når det er skarføre, parringstid og flott vær!

på plassen med lys er det lukt, mat og mye ørn/ravn men ser ut som revene bare sporadisk er innom/går forbi. kaster mye hundefor og oppkutta pølser på åtene hver gang jeg er der men tipper det mest blir fuglemat. mye is/skare og vanskelig å se spor

 

satt fra 18.30 - 24.00 i går men hadde bare hørt ei ugle på taket et par ganger! mistenker at de neste 6 timene er bedre men...

 

liker veldig godt hvis folk skriver om når de sitter, både når de ser noe og ikke :)

 

 

hei tror dette varierer mye fra plass til plass, men vi skriver og noterer ned tempraturer vær klokkeslett for sett rev skutt rev osv i ei bok vi har liggende i glugga.. i perioden rett etter nyttår var reven utrolig tidlig hos oss... da virket den beste tiden og være fra 19-22..

mn nå har tendensen begynnt og dra seg mot de sene nattetimer (samme tid som i fjor) 23.00.05.00 med giftige tider rundt kl 24 02 og 04.. vil anbefalle alle og skrive en sånn bok.. viser seg også gang på gang att reven vender tilbake samme tid neste natt hvis den ikke viser seg nok til ett skudd, detter da ofte natten etter :D

Link to comment
Share on other sites

før parring og etter,kan det hende reven har matlukt i nesen og kommer tidlig....men nå ser det ut som om at det er markering og territorie hevding som står først på planen....vanlig tid her før jul 01.00-04.00....nå i parringa er det ikke vits å sløse bort tiden før kl 3.skal begynne å sette meg ut fra halv 3-6.nå framover.det funker hvert år.

Link to comment
Share on other sites

Endelig har reven vært innom åta igjen. Det har vært stille en liten stund på grunn av mye løssnø (og løpetid). Løsningen for min del ble å tråkke opp et skispor tvers igjennom et område reven bruker mye, og direkte over åteplassen min. Imens jeg tråkka opp løypa gikk jeg og hogg små fliser av en frossen, nesten reinskjært bogplate fra hjort, i tillegg slapp jeg noen få hundematkuler i sporet med jevne mellomrom. Gikk to netter, så var reven tilbake på åtet :)

Link to comment
Share on other sites

Peip kl. 0130. Opp på loftet. Såg først ingen ting. Ble var noe som jeg først trodde var ei tue. Der ligger det jammen ta en rev og eter på noe. 3-4 m unna åtegropa. Skal til å legge fra meg håndkikkerten da jeg aner noe som kommer inn fra skogkanten. Enda en rev! Den første (og største) spretter opp og småspringer bortover atlega. Nr. 2 stopper opp et par sekund før den traver videre etter. Ser de forsvinne bak en rygg i terrenget. Sitter ei stund til, og under 5 min. etter kommer det en rev opp fra skogen. Kan være den ene jeg såg, eller enda en ny rev. Usikker på det. Har forsåvidt ok skuddbilde, men vil vente til den er nær sensoren før jeg skyter. Reven beveger seg mer og mer vekk fra åtet. Til slutt forsvinner den. Jeg skal hive på hundepellets og småpølser i kveld, og ta en i natt! :twisted:

Link to comment
Share on other sites

tror desv at snittet for villrevskinn vil ligge mer rundt 50-70,- som det har vært i noen år nå. så kan dere trekke fra avgift på skinnauksjon... (hilsen en som ikke flår rev lenger)

 

mange som har åter snakker om etternatta på denne tida. jeg synes det er tortur å stå opp i 2 tia og kjøre til ei kald bu :oops: kan gjøre det av å til men da liker jeg å vite at det var rev der natta før..

 

hvordan er det med sterk vind? kommer det rev like ofte da? bra med litt vind og lyder men nå er det hissig vind til å være heromkring.

Link to comment
Share on other sites

heldigvis ikke helt trygg :P

 

fant i går et rådyr som hadde endt sine dager i en bekk på et jorde. mye spor og rådyret var frosset fast i isen. tok meg en tur opp en skogsvei i går ettermiddag ved 5 tia. satt og venta/lokka en plass det var noen spor men ikke noe skjedde. hørte noe i vindkasta men d kan ha vært ugle også. gav opp i 8 tida.

 

nytt mot i kveld. tok med meg litt hundepellets og hakka vossakorv og dro på meg snøkamoen 21.50. gikk bortom rådyret på rette sia av bekken og kasta ut maten. bruker et øsekar for da får jeg kasta småtterier langt. satte meg så bak noen siloballer i en småhissig vind. liker ikke så sterk vind men vindretningen var hvertfall svært stabil og rett i mot.

22.25 fikk jeg se noe mørkt som kansje rørte seg. ofte sånn i mørket. var en del grass og greier langs et gjerde der og antagelig der den har kommet uten at jeg la merke til den. forsiktig opp med kikkerten, jo så rakkern der gikk den og spiste vossakorv :lol:

 

opp med kombien og var klar når det skulle bli rent skudd. fordel med noe smått for da beveger reven seg litt hele tia. tok ikke mer enn et minutt eller noe før det var åpent og den fikk en ladning med impact tungstein nr1 midt i glefsen. Når rekylen var borte var også revelivet borte!

kanon med hagle på sånne tilfeller, da blir det hvertfall treff 8)

satt litt til for å se om flere var ute på tur men så ikke noen. har en mistanke om at her kan det bli flere sjanser :D

Link to comment
Share on other sites

2jeod1f.jpg

2m7gioi.jpg

30hlj5w.jpg

1z5u1pi.jpg

9lbrl3.jpg

 

prøvde meg på å legge inn bilder fra i natt men det gikk ikke veldig bra :? linkene virker tror jeg men bildene skulle vel kommet direkte :shock:

 

flott voksen hannrev(ikke veid) :)

 

på det mest uklare bildet med nett på kan dere skimte hullet i magen til rådyret. reven har laga 2 renner ned i bekken og rota på en hel del. ble litt labert med mobil men

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

prøvde meg på å legge inn bilder fra i natt men det gikk ikke veldig bra :? linkene virker tror jeg men bildene skulle vel kommet direkte :shock:

2jeod1f.jpg"%20target="_blank"%20target="_blank"

2m7gioi.jpg"%20target="_blank"%20target="_blank"

30hlj5w.jpg"%20target="_blank"%20target="_blank"%20target="_blank"

1z5u1pi.jpg"%20target="_blank"%20target="_blank"%20target="_blank"

9lbrl3.jpg"%20target="_blank"%20target="_blank"%20target="_blank"

 

Hjalp deg litt med bildene jeg Gammelmåren :) Det du gjør: Marker hver av linkene dine (en av gangen), også trykker du på ''Img''-knappen som du finner like over tekstfeltet ditt.

 

Gratulerer med rev 8)

Link to comment
Share on other sites

 

ja ikke for at jeg sjønner meg på dette da.....får f*** ikke til å legge inn bilder.

Åpner bildene å trykker på det bilde jeg vil vise, så trykker jeg på linken"img".........eneste som jeg ser her i ruten da er bare to kolon med img inni.....

HVA GJØR JEG GALT????

Link to comment
Share on other sites

For 2 dager siden dro vi 3 stk ut på revejakt. På "Goplassen" kom det et forelsket par ruslende. De ville ikke komme nærmere, så skuddet gikk på ca. 200m hold. Det var SK Predator jeger som skjøt og reven datt som en sekk. Hannrev på ca. 8 kg. Dette var SK Predator jeger sin 3. rev for året. Håper tispa lokker inn flere hannrever.

 

2i1gnqf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Du sier den datt som en "sekk"... :lol: utrolig å se på hvordan dem reagerer på et godt skudd. Den jeg tok sist natt, blei stående på to....rett opp å ned. Før han gled ned i hullet til åta han hadde gravd seg ned til. Mange merkelige krumspring :lol:

Traff den i skulderbladet på venstre side, å utrolig nok var det bare et hull som en femmer rett på andre siden. Var litt redd den skulle være mere ødelagt da den skal bli utstoppet

Link to comment
Share on other sites

kom nysnø i natt og dagens sjekk viste at reven hadde vert aktiv på åte.. skal ut og sitte på gluggen om få strakser, og kansje få felle min rev nr 3 :shock: tar ein 20 min og gå ut der og satser på og sitte fra 00.00 til tidlig måren tidlig :D

lykke til andre som skal ut i dag og :D

Link to comment
Share on other sites

Fint om dere skriver klokkeslet når det smeller!Har ikke sittet oppe på en stund,var litt dødt en stund etter jeg skjøt to tisper samme natt,men nå er det spor hver natt,så en halv tolv sist,og to i dag kl seks..så vanskelig å si når dem kommer..Virker som de kommer senere nå i februar,har flere samme erfaring?

Link to comment
Share on other sites

Tenkte akkurat det samme... og det føles som om det er det som har skjedd! :lol:

 

Denga ned en diger rev på mitt "nyærverva" åte i natt kl 01:10. Den største reven jeg noen gang har skutt! Satt fra klokken 20:00 til klokken 06:00 i morrest... det var en drug økt! :-)

Link to comment
Share on other sites

Etter en lang pause ble det endelig en tur på åte natt til mandag. Så to rever og fikk skutt en av de. Litt merkelig pels på denne reven. Mørk i strupepartiet.

Har vert liten aktivitet på selve åtet. Dårlig tilgjengelighet tipper jeg er en av årsakene. Var ute et par dager i forveien for å grave frem litt av åte. Halvmeter med is og snø som dekker over godsakene. Så for meg at reven i større grad kom til å grave frem åte, men ser ikke ut som den har gjort det. Eneste spora var etter en mår som hadde forsøkt å grave litt.

Noen som har erfart det samme?

Link to comment
Share on other sites

Tispe på 5,7 kg. Kom kl. 23.00. Åte: hjort og hundepellets. Rett ned med 110 grs. v-max. Knyttnevestort utgangshull.

Ellers har jeg fått to rådyr det siste døgnet. Påkjørt. Det ene donert vekk til en annen revejeger i bygda. Nå har jeg nok åte....

 

IMGn_5692.jpg

Link to comment
Share on other sites

hadde merka litt aktivitet på åte den siste tia..5 cm Ny snø kom i går, og heilt ferske spor var det på åte. Eg bestemte meg for at i natt skulle åte våkes heile natta! Timane gjekk og været utvikla seg til og bli heilt perfekt! viss det ikkje var skyer, var det måneskinn og med ny snøen var forholdene optimale med tanke på lys!

tar litt tid og gå ut til gluggen, da denne ligger eit stykke i skogen ca 20 min og gå.. 23.50 var eg ute i gluggen. tempraturen virka ganske grei til og begynne med, men etter kvart inntok kulden beina :shock: Men eg hadde noe lurt på lager, sånne varmegreie til beina klista det på og etter 3-4 min kjente eg varmen igjen i beina :D overraskande effekt!

klokka tikka og gjekk, og timane gjekk sakte mot tidene dei fleste revene på kammeret blir felt! Hadde dette i bakhode skjønner dere, og pulsen steig sakte men sikkert. såg på klokken og den var blitt 02.45 og begynte og bli jysla kaldt noen min seinare nærmare eit kvarter bestemte eg meg for og krype godt inn i soveposen ei lita stund.

Hadde ikkje før kom meg godt til rette, da eg ser reven kommer i god fart ut over denne lille myra og kjenner eg nesten begynner og bli rød i ansiktet. Her sitter eg med armane godt planta i soveposen, og ute på jordet står reven og begynner å spise på hundepellets :shock: får lirka armane ein etter ein sakte ut av soveposen, sikringen av, får reven i sikte også smeller det!! Gnisten står ut av løpet og like etter ser eg reven smyger sakte sammen! flytta seg ikkje ein cm fra der eg skaut på den :D

 

825538.jpeg'

 

da begynner det og gå opp for meg :mrgreen: min første rev på åte er felt, for eit herlig øyeblikk. ser på klokken og den viser 03.05, så enno plenty av tid til fleir rever kan melde sin ankomst. Siden dette er tiden for brunst aktiviteter svirrer tankene om rev nr to som følger sporene til min rev :D Timene går og ingenting skjer så kl 05.30 bestemmer eg meg for og tusle heim igjen.. Pakker sammen og går bort for og se på reven.. tankene om ein stor fin raud rev er herlig , men til min skuffelse var dette ein korsrev mend den styggeste pelsen eg noen gang har sett :o ikkje er det skikkelig vinterpels på den heller. Men Men ein rev er ein rev ! pakker sekken og rusler heim over og takker for enno ein herlig naturopplevelse!

 

Tispe på 6,7 kg skutt med 30-06 180 grains blyspiss. Ikkje rart ingen hann rever gadd og følge denne med dette utseende :evil:

 

 

825531.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Takk Takk :D Ja lurte på dette sjølv, men når eg drar i pelsen sitter den som støpt på, ingen åpen hud og halen er heilt inntakt.. men kan det være begynner stadiet på skabb??

virket på tenna og potene som det var ein årskvalp, men tispa veide som sagt 6,7 kg :o ganske høg vekt for ei tispe og være meiner eg..

Link to comment
Share on other sites

skuddplassering midt i reven ca 4 cm bak framfoten.. innganghullet ikkje større enn kulas diameter og utgangshullet ca lik ein 20 kr.. men dette varierer forje reven eg skaut med dette kaliberet fekk inngangshull på størrelse med ein knytteneve.. men dette var høgt treff i ryggen..

Har ikkje skutt nok rever til og si noe konkret om kossn denne kulen oppfører seg ved treff :wink:

Link to comment
Share on other sites

Blyspissene kan være litt vanskelige noen gang, den jeg skjøt sist virket veldig fin. Men når jeg skulle sjekke den nærmere, så hadde kula endret retning å kommet opp på innsiden av bogbladet på motsatt side av det jeg skjøt på. Så der var en revne på ca 10cm. Men ikke sundskutt på noen merkelig måte.....bare en langsgående revne i skinnet.

Nå er jo dette en 222, så blir jo litt forsjell mot 30-06.

har vært å kjøpt helmantel i dag, skal prøve dette på nestemann som kommer innom :lol:

Noen her inne som har kjennskap til helmantel på rev?.....regner med han kommer til å få det travelt med å komme seg av gårde når det smeller. Men håper den ikke drar så veldig langt.

Gjør dette for jeg skal ha en som blir utstoppet å da bør den jo være så hel som mulig. Vet dem syr slikt igjen hos preparanten, men likavell....

Link to comment
Share on other sites

Skal prøve lokkejakt får første gang til helga, det er full måne og klar himmel, hvilket tidspunkt bør jeg lokke rev på?

også enn annen ting, har en Crit'r call standard som jeg ikke helt klarer å få til hareskrik, noen som kan fortelle meg hvordan man gjør det, dette står sikkert lenger bak i tråden, men har ikke tid til å lese 40 sider desverre...

Link to comment
Share on other sites

Legg leppene (evt. strikken) ca litt lenger inn enn midten.

Blås fra magen, mens du prøver å gi lyden litt liv, ved å åpne/lukke håndflaten.

Bruk litt tid på å få til lyden, så sitter den ;)

 

Jon Martin

 

Endring: Så lenge du får til en lyd som høres grusom ut, er det ikke så viktig akkurat hva det høres ut som ;)

Link to comment
Share on other sites

Legger ut et(litt dårligt) bilde for Lemmy, som skøyt en skabbrev på lørdagen som var. Den lusket i skogkanten bak åtet, i ca1330tiden på dagen. vekt: 6,4kg.

Åtet ligger i jordkanten bak lua. Som dere ser er det god oversikt i skogen bak åtet :thumbup:

2rdu9t0.jpg

Vi var ute sent igår kveld/natt å jeg skøyt en fin rev i skogkanten. bilde kommer imorra. skal en liten tur ut nå også :)

Link to comment
Share on other sites

Noen her inne som har kjennskap til helmantel på rev?.....regner med han kommer til å få det travelt med å komme seg av gårde når det smeller. Men håper den ikke drar så veldig langt.

Dersom skuddet ikke sitter perfekt (hjerne/vital del), blir det veldig liten sårkanal av helmantel. Jeg har ikke skutt rev med helmantel selv. Noen har gjort det å fått god virkning, knall og fall. Andre har måtte begi seg ut på langt ettersøk. Det blir ikke mye blodspor og reven kan gå langt med et lite hull i seg, dvs lide unødig. Har du tilgang på lette hurtigekspanderende kuler vil jeg heller anbefale deg det. Og dersom reven skal stoppes ut, fikser preparanten hull i pelsen uten at du vil se det.

Du kan lese litt om andres erfaring med helmantel her http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=20&t=20718&start=40

 

Lykke til :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...