Mauser M03 Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Heisann, Jeg har planer om ?rdne grillfest til sommeren med helgrillet villsvin...dersom jeg f?tak i r?rene... Men, jeg har h?at det da er lurt ?teame skrotten f?, noen tips for hvor eller hvordan det kan gj?? Tenkte p? skj?to oljefat og koke vann i bunn med skrotten inni, men det fins kanskje lettere l?nger... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Steaming eller koking av svinet er stort sett bare for at den skal v? raskere ?rille. Har du god tid og begynner tidlig,kan du godt hoppe over hele steamingen.. Litt av sjarmen er ?ruke litt tid,kose seg med en 12-14 pils ,mens svinet ordner seg selv. Bare pass p?kke for sterk varme,da blir det svidd f?et er gjennomstekt..Og pensle ofte med god grillsaus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Riktig det SuperHansen skriv, det er ikkje n?ndig men korter ned grilltida. P?vin ville eg ha gjort dette, for steiktida er lang p?eilt svin. Pils kosen er moro den, problemet etter 10-12 pils, s?r det fullt mulig ?lemme litt snuoperasjoner, og svidd svin, er ikkje s?eldig godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser M03 Posted February 26, 2010 Author Share Posted February 26, 2010 Riktig det SuperHansen skriv, det er ikkje n?ndig men korter ned grilltida. P?vin ville eg ha gjort dette, for steiktida er lang p?eilt svin. Pils kosen er moro den, problemet etter 10-12 pils, s?r det fullt mulig ?lemme litt snuoperasjoner, og svidd svin, er ikkje s?eldig godt. Det er vel et godt poeng med pilsinntaket... kan jo til tider bli anselig i godt selskap, men jeg vil ogs?? sikker p?t det er skikkelig gjennomstekt. Det er vel ogs?n god grunn til ?teame... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nordlandsdrevern Posted February 26, 2010 Share Posted February 26, 2010 Det hjelper ogs?odt ?arme steiner i grillen, smette i bukhulen og sy igjen. Faren er bare at de tynne delene blir t? f?kankene er m?.. Etter 12 pils kan du kanskje f?deen ?ive i et lass tomhylser s??du tromla dem ogs? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skattebo Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 Dette med stimimg av villsvin har seg prøvd før,bruk et passe stort bade kar,lag et stativ til å henge grisen i ,skal se ut som en trekant,dekk sidene med plater. Putt nå in svinet på stativet når vannet fosskoker i badekaret,og plasser dette i sativet du har laget. Du nå ha det sås tett som mulig runt svinet og vannet,jeg laget neg lokk av tak plater i metall siden jeg brukte tre krabbe kokere til å varme opp vannet i badekaret. Er svinet passe stort ca40-60 kg vil det ha godt av 2,5 timet i badet En gog regel er at når kjøttet på hasene og inne i ribbene begynner å bli mørt,så kan du fullføre prosessen over grillen med dine smaks tilsetninger,et tips et nattvigs blandings krydder,det gir god smak det. vart velig enkelt dette men kontakt meg vist du lurer på noe.dette kann jeg. skattebo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.