EAH Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 For min del i hvert fall. Stekt hjortehjerte med poteter og tyttebærsyltetøy. For å få tak i et hjortehjerte krever dette at man enten skyter en hjort selv eller kjenner noen som driver med sånne syssler da det å få hjertet ut av et levende dyr medfører dyrets død så da kan man jo like gjerne jakte det ned. Jeg gikk for varianten å skyte meg en hjort selv og jeg var så heldig å bli bedt med på hjortejakt ved Dale i Sunfjord. Man tager: 1 stk hjortehjerte Antall poteter som man føler passende for anledningen Annet tilbehør etter eget forgodtbefinnende. Jeg gikk frem ved å skjære hjertet i passende biter for deretter å steke det i panne til ønsket stekepunkt for deretter å legge det til side på en tallerken for å hvile. Deretter gikk jeg løs på potetene som jeg hadde valgt å skjære i skiver. Stekte disse i krafta som lå igjen etter hjertet + litt peppermiks for smaken sin skyld. Dette anbrakte jeg så på en tallerken som passet utmerket til formålet i mine øyne og hadde på en kladd tyttebærsyltetøy i samme slengen, så fikk man litt "grønt" i måltidet også. Og her er kolla som forårsaket denne utsøkte frokosten: Hele måltidet ble fortært med en film om harejakt som jeg akkurat har fått fra Hårråjegern. Bon apetit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Frokost og frokost fru Blom, syns det ser mere ut som en grei middag jeg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 He, he, ja det der såg jaggu ut til å væra frukosten sin ja.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eivind338. Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Å malaco godt å blandet til dessert såg godt ut ja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Burde være mett en stund utover dagen på den frokosten, ja Har prøvd tilsvarende til kveldsmat, rundt fire timer etter at kollen løp intetanende rundt i skogen. Det smaker kort og godt himmelsk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAH Posted December 7, 2009 Author Share Posted December 7, 2009 Malaco godt&blandet må til i ny og ne. Ellers var måltidet utsøkt, det ble akompagnert av et glass med husholdningssaft da det var påkrevd med litt bilkjøring resten av dagen.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 RSP, egg og tomatbønner sitter som et skudd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 RSP, egg og tomatbønner sitter som et skudd. Joda, men får jeg valget tror jeg jeg satser på hjortehjertet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
methusalem Posted December 7, 2009 Share Posted December 7, 2009 Ingen andre på jaktlaget som bryr seg om hjerte og hode av hjort, hode flåes selvfølgelig, kløyves og hjernemassen fjernes, saltes en ukes tid,vatnes over natta og kokes minst to timer. Skjærer /plukker av kjøttet som finst, nydelig basis for en skikkelig hverdagsmiddagslapskaus. Samme med hjerte, salter en liten uke , vatner ut over natta og koker minst to timer . Det er nydelig pålegg på brødskivene, som jeg, av en eller annen grunn får beholde for meg sjøl... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.