Jump to content

Remfeste på en lyddemper?


woodleigh

Recommended Posts

På ettersøksrifler (og kanskje andre hundeførerrifler også) er det ønskelig med remfestet så langt framme som mulig for å unngå at det henger seg opp i alt tenkelig og utenkelig f...skap:

DSC_0502.jpg

Bildet er lånt fra www.wildlife-management.dk

 

Vil det fungere i praksis å lage remfestet frammerst på en lyddemper? Eller vil man da rive og slite så mye demperen av man risikerer å skyte den i filler? Det må vel uansett være en fordel at demperen i så fall bygger minst mulig foran løpet?

Link to comment
Share on other sites

Presisjon er ikke et tema her, ihvertfall ikke bedre 30cm/100m for å karre seg gjennom skyteprøven. De fleste skudd på ettersøk er under på 30m. Poenget er om det er mulig å få ei rifle man kan krype gjennom sikagranfelt og einerkratt uten at den henger seg opp i hver eneste grein eller pinne, for så å kunne skyte med uten å ødelegge hørsel til undertegnede eller bikkje og uten å risikere at rifla flyr i filler. Om den går en cm eller to skjevt på 10 meter er revnende likegyldig.

Link to comment
Share on other sites

Bær børsa opp ned med kolben fram. Så ligger børsa fint under armen, og ingen ting stikker høyere enn hodet ditt. Med ei kort og nedd ettersøksrifle kommer munninga godt opp fra bakken, så sjangsen for stoppe til munninga er fraværende. ...Bortsett fra ved fall, men da tar man vel en sjekk på børsa uansett!

Link to comment
Share on other sites

Det er da bare å få satt på et reimbøylefeste framme ved munningen.
Mener du munningen på demperen?

 

 

Nei, munningen på pipa.

 

På en teleskopdemper burde det vel gå greit å sette et reimbøylefeste omtrent der børsemunningen inne i demperen.

 

What ?

Link to comment
Share on other sites

Har en mauser M03 i 30-06.

 

Har reimfeste på løpet med ca 1 cm klaring til bakre del av en BR-8 demper, dette fungerer ok, men demperen gir uansett en totallengde på løpet på 60 cm.

Det som kan gjøres er å bruke reimfestet på løpet til å bære vekten av rifla og stripse/tape reima fast ca 10 cm inne på demperen, rett over gjengefeltet.

 

Har uansett gitt opp å gå med hund og demper på børsa, vekten ble høyere, våpenet lengre og det hørtes ut som en saueflokk i buskene når demperen slo mot kvister.

 

Hadde tenkt på å bygge en rifle i 9*57 med 40 cm løp med demper for bruk med hund, men det ble en Marlin 45/70 i stedet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...