Jump to content

Jaktolainen

Members
  • Posts

    68
  • Joined

  • Last visited

Jaktolainen's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Min mening er at man bør støtte de små lokale jaktbutikkene så langt det går. Mange av disse sliter med å holde hode over vannet i konkurranse med de store. Når disse i mange tilfeller har god service, kvalitetsprodukter og har det man er på utkikk etter, så er det trist om de skal dukke under for at vi jegere handler hos en av de store for å spare oss noen usle kroner. Det er verdt å betale litt ekstra om du får god service, de har/skaffer det du har bruk for, samt kan diskutere produkter med noen som faktisk er jeger, har våpen og har jakthund
  2. Enig med Enradoo og flere. Ro dere ned litt. At folk begynner å rive i nakkeskinnet på fremmede hunder kan fort få fatale konsekvenser. Spesielt på fall hvor hunden er vant til at den er midtpunktet og føler at en skal ha ros istedet for tusk. Og det er hunden som får ta støyten. Kjenner verken hunder eller folk i denne situasjonen, men vær litt forsiktig med å dødsdømme en hund hvor dere ikke kjenner hele historien.
  3. Selve rasestandarden er vel under oversetting etter det jeg har fått beskjed om. Foreløpig så gjelder rasestandarden til AKC, og det er denne NKK oversetter. Jeg har vært i kontakt med NKK flere ganger angående omregistrering og registrering av plotthunder. Du kan omregistrere hunder fra AKC til NKK nå, men de aller fleste plottene her til lands er registrert i UKC, og NKK aksepterer ikke omregistrering fra denne klubben av en eller annen grunn. Virker som om UKC ikke er sett på som seriøs nok. UKC startet registrering av plotthunder i 1946, mens AKC ikke startet registrering av plotthund før i 2006. Jeg holder på med omregistrering av ei tispe som jeg har håp om å få registrert i NKK. Men det tar litt tid. Jeg skal dele oppskriften med dere hvis det går i orden. Når vi er igang med å få registrert hundene våre, kan vi stifte en norsk raseklubb for plotthund.
  4. Mulig det blir satt på et kull her i vinter, hvis løpetida kommer etter gaupejakta. Oppfordrer foresten alle med plotthund til å legge ut info om sin hund på www.plotthund.no
  5. Plakun; Vi er flere som har søkt her i sør-trøndelag ihvertfall. Men det er bare å holde på å søke til de gir etter. Argumentene i mot holder ikke vann, så før eller siden så må vi da få gjennomslag. Så kjør på. Skriv en seriøs søknad og se hva svaret blir. Del det gjerne med oss andre.
  6. Biting i leppa til den slutter å pipe?......... Ja, prøv dette på dachsen din, så tror jeg du er på god vei til å få et monster
  7. Og her er bilder av pusen som ble skutt i Rennebu. Skutt etter en times los for Plotthundene Raya og Peggy. Gratulerer til skytter, hunder og alle som har lagt ned utallige timer med sporing og forarbeid før jakta.
  8. Jeg blir gjerne med på spørreundersøkelsen. Har sendt deg epost.
  9. Jeg legger inn informasjon om bjørnejakt i Canada på forespørsel fra en som ikke er bruker av kammeret.no ennå. Ta kontakt med Thore på epost hvis du er interessert i å være med eller få mer info: ” Er det noen der ute som er interessert i tur til British Columbia, Canada for å jakte svartbjørn. Eventuellt å ta med egen hund for trening. Turen går i månedskiftet mai/juni, så har du ferdigvaksinert hund kan du ta med den. Hvis ikke så rekker du nok ikke å få den ferdigvaksinert og godkjent før avreise. Det tar minimum 4 mndr før man kan ta blodprøve for analyse. Og 14 dager å få svar på den. Flyreisen går fra gardermoen til Vancouver hvor vi leier bil og kjører opp til Hixon BC. Bare den turen er en opplevelse i seg selv. Jakten foregår inne i Rocky Mountains i et ganske krevende terreng. Det er bra med bjørn der inne og absolutt gode muligheter for å få mye trening på hunden hvis man bringer med den. Priser: 2 hunters at one time with a dog each, 7 days--- 1 black bear $3000 each 10 days--- 2 black bear $4000 each People wishing only to train dogs and not harvest a bear: 7 days--- 2 dogs 2 handlers no hunters $1500 each 10 days--- 2 handlers no hunters $2000 each" Thore Epost: thor.jans@hotmail.com .
  10. gratulere t skytter og hundeførera!!!!!! du har itj fler bilda da? La inn noen flere bilder lenger opp......
  11. Og her er bilder av pusen som ble skutt på Hovin. Skutt for Russerstøvern Arja og Plotthunden Peggy. Rune gratuleres med en velfortjent pusekatt
  12. Joda. Jeg har feste til Led Lenser på pipa og ekstra lednig med trykkbryter. Husker ikke hvor dette ble bestilt, men mener jeg har sett det utstilt i en eller annen jaktbutikk. Hos Magasinet i Trondheim kanskje.
  13. Vet ikke om noen kull akkurat nå, men vet om et mulig kull til våren. Det kommer vel info her etterhvert.
×
×
  • Create New...