Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

Kjenner meg igjen her ja. Har prøvd 5-6 ganger uten å se noe. Såg ei rå og en rev på ei atlege nå i kveldinga. Stoppa bilen og la meg ned med rifla m/tofot på kanten av atlega. Skulle bare finne reven i siktet da det kom en bil og jeg måtte flytte min..... :evil:

 

Vel, hadde syco`n i lomma og fikk kamuflert meg. Satte meg oppi beitet knappe 100 m fra der jeg såg reven gå inn i skogen. Satt vel 15-20 min uten å se noe som helst. Får finlese instruksjonene her og prøve mer iherdig en annen dag.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har både NORDIC fløyte og Crying bird fløyte, musepip og critter call m.fl.,har ikke fått inn rev på noen av disse. Men derimot Red River Bandit fløyta har jeg stor tro på. Første tur med den fløyta så fikk jeg skutt rev, kom også inn flere rever som jeg ikke fikk skutt. Critter Call tror jeg også er bra men litt vanskeligere å få til en bra lyd. Red River Bandit anbefales til de som ikke har fått inn rev på noen andre fløyter, lett å få til en bra lyd med den fløyta. Har ikke hatt anledning til de helt store lokketurene enda i år. Jobber litt med nytt tereng.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fått inn rev på Nordic crying birden, 1 gang jeg kun brukte den, og en annen gang jeg bytta til peewee før reven kom. Skjøt begge to i hvertfall, men det er VELDIG mye tilfeldigheter etter min mening. Revene har store revirer som oftest, og nå på sommeren er de som regel knytta til nærområdet rundt hiet. Hvis man ikke vet hvor hiene er, så er det vel ganske laber sjangs. Men jeg har bestemt meg for å vente til litt utpå høsten med lokkinga. Treska åkre, rever som forsøker å feite seg opp før vinteren og 0 mygg er grunn nok. Men så prøver jo ikke jeg å utrydde reven der jeg jakter da, den lever i grunn mest av rådyr og vånd her, noe det er mer enn nok av uansett :?

 

I oktober i fjor lokka jeg inn ca 70% av revene jeg fikk inn på hele året (begynte da og sluttet 15. april), så det virket som om de kom mye lettere da enn på våren faktisk :shock: Lå vel på rundt 1 rev pr. 4. stand et par mnd.

Link to comment
Share on other sites

Begynner å bli temmlig oppgitt jeg også, 8-9 turer med Nordic crying bird, harnte lokka inn en dritt.. Har like jævla lyst til å legga igjen den fløyta hver gang jeg drar hjem :( Sjøl om vi følger mange instrukser, så lar det seg ikke gjøra.

 

 

ikke gi opp lokkinga. det er så sykt rått når reven først kommer inn på lokken!!! en helt annen opplevelse enn å bare postere.

Link to comment
Share on other sites

fikk den nye tyske fuglefløyta idag og måtte jo prøve den, så jeg reiste på fjellet der jeg vet de er revhi med 4 valper. satte med ned og lokket. etter 10min såg jeg noen valper slost og lekte seg. men kom aldri noen skuddsjanse utenom leken.. og skyte noen små revvalper som leker seg ute er ikke min stil, jeg får nye sjanser:)

Link to comment
Share on other sites

Stor hanrev datt på lokk.

IMG_0212.jpgIMG_0236-1.jpg

Har pusset opp hus den siste tiden :? Null jakt. Men i kveld måtte jeg bare slippe verktøyene for å prøve. Det var perfekte forhold med klarvær og vindstille. I tillegg har jeg monter en nyinvestering på varmhint-børsa, som jeg klødde etter å prøve i felten. Gikk å satte meg bak ett steingjerde i et område der naboen påstår å ha sett rev på denne tiden de to siste dagene. Å joda. Etter et kvarter med lokking skimtet jeg i det fjerne (ca 700m) en liten skikkelse beveget seg raskt rett mot meg. Jeg fortsatte å lokke og reven sprang kontinuerlig rett på, før jeg stoppet den med et “voff”. Etterfulgt av et bang, og reven ble liggende.

 

Nyinvesteringen er en Leupold VX3L 4,5-14x56 IL, og erstatter min trofaste Conquest 6,5-20x50. Å du snakker om forskjell.

Denne Leupolden er en splitter ny serie med samme linsene som i VX7 serien, og er spesielt designet for skumringsjakt. Skumrings egenskapene er jeg så langt meget fornøyde med, og var ett av to hovedkriterier for nyinvestering av sikte. Kriterie nummer to var at det skulle være en fullblods varmint kikkert (over 12x zoom og “kompensator ratt“). Da ble alternativene straks mindre. Med prisen tatt med i betraktning falt valget på denne, og jeg har ikke angret et sekund frem til nå.

Noen bilder av "skjønnheten" :mrgreen:

IMG_0234-1.jpgIMG_0232-1.jpgIMG_0226-1.jpg

Anbefales sterkt til den som er på utkikk etter nytt sikte til revejakta i vinter.

 

Mvh “Sofus”

Link to comment
Share on other sites

En til på musepip. Ei lita tispe.

IMG_0254-1.jpg

Meget fin pels til denne årstiden å være.

IMG_0255.jpg

Oppdaget reven i et skog holt(ca 200m unna) da jeg og noen kompiser satt på verandaen å drakk kaffe. Takket for meg, tok bilen fatt og kjørte en stor omveg. Satte meg bak en busk, og lokket i ca 10 min. Reven kom meget forsiktig, mulig den den registrerte "noe" da jeg snek meg på post? fikk den frem på ca 120 meters hold, og der ble den.

pris? er lysdot eller kryss?

Ca kr6600 + toll

IMG_0239.jpg

Med lys på:

IMG_0247-1.jpgIMG_0252.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en foxcall. Har ikke enda lokket inn rev med den men har fått inn mye kråker, skjærer etc med den. Den er lett å lage div lyder med. Bare å bite på den og blåse. For å variere lyd så varierer du trykket med tennene på den. Lager også fine fugle lyder med den ved å si trrrr samtidig som du blåser i den. Bare å eksperimentere. Den er veldig fin i bruk, bare å sitte med den i munnen og speide. Lite bevegelser som igjen gjør at muligheten for å bli oppdaget blir mindre. Lykke til.

Link to comment
Share on other sites

Ser at fleire skriver at de lokker i fleire minutter.. Opp til 20 min?? På pakken for musepip, svarte musebelgen.. Står at du skal lokke i 30 sek og vente i 15-20min for neste gong?? Er det berre å lokke til enn ser reven??

 

det lurer jeg også på.. med buttelo og musepip. hvor lenge og ofte skal man lokke?

 

skal man ha vinden i ryggen eller i ansiktet??

 

 

er ny med lokke jakt.. har bare prøvd en pee wee på bukkejakta ifjord. fikk bare fram en rev.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke nordic crying bird selv, men synes den høres veldig lav ut?

Syco tweety kan man jo lage skikkelig høy lyd med om man vil, har så langt bare lokka inn en skabbrev, men kommer da kråke langveis fra om man tar litt i og blåser hardt.

Jeg tenker sånn at om kråka blir interessert og hissig, så blir reven det også?

Link to comment
Share on other sites

Fikk den tyske musefløyta i posten i dag. Genial enkel og kjempelyd. Nå i kveld satte jeg meg ned i kanten av ei atlege. Var ikke fornøyd med min plassering, men gamblet på at reven kom ut fra en skog. Hadde blåst muselyder ei 7-8 minutter da jeg får en kjempefin voksen rev kloss innpå meg. Den kom fra siden jeg ikke ville ha den inn fra. Vel, rifla pekte feil vei, og som dere skjønner fikk jeg ikke skutt. Avstanden var ca. 5 meter da den fikk se meg. Hadde jeg enda hatt hagle. Da skulle jeg fått inn ei ladning på den. Jeg gikk raskt dit den forsvant og da oppdaget jeg den midt oppi et sandtak som den forserte omtrent loddrett.

 

Utrolig artig å få inn reven så nærme. Irriterende at jeg ikke tok meg bedre tid for å finne en bedre plassering. Men man lærer. :D

 

Veldig fornøyd med muselydene!

Link to comment
Share on other sites

Oj oj oj, for en spennende kveld. Naboen slo grass for andre gang i dag, så da var det bare å komme seg ut. Gikk en god omvei rundt skauen for å komme til jordekanten. Der, ca 300 meter unna, gikk en rev og snuste rundt etter mus. Det var bare å drite i bulvan og andre forberedelser. Bare å krype nærmere til en god posisjon. Legge seg ned og finne en god posisjon. Fant ut at jeg hadde teipet muspipen litt langt fremme for å kunne ligge behagelig å kikke på reven samtidig som jeg peip, så det ble litt knot. Et par pip og reven kom i fullt firsprang. Jeg stoppet å pipe med jevne mellomrom, da stoppet også reven opp og kikket. 300 meter ble til 200, 150, 100, 50. Ok, nå måtte jeg få en god skuddposisjon. Men reven sto rett frem, litt liten blink. Fiklet litt og reven ble litt mistenksom, og tok av mot høyre... OK, finne reven i siktet nå... Der ja, fint. "VOFF!" Og der stoppet reven i perfekt posisjon. 2 sekunder sikting og pang. Den satt!!!! :P:P:P

 

Ei tispe på 6-7 kg. Nå er reven påmeldt til den lokale revepokalen hos Andebu JFF. Nokså stolt jeger ja!

Link to comment
Share on other sites

Var ute med en kompis og lokket i kveld, brukte Syco Tweety.

Han postet med hagle og jeg med rifle.

Hadde vel lokket i ca 10 min da en rev plutselig stod til høyre for meg på ca 5 m hold, mellom meg og kompisen.

Jeg og reven ble like overrasket, den tverrvendte og sprang over jordet, men heldigvis stoppa den på ett lite berg og da lot jeg skuddet gå.

Kompisen oppdaget heller ikke reven før den la på flukt, den må ha kommet i noen søkk i terrenget, men helt åpent ellers.

Skikkelig artig opplevelse og fuglekvitter fra sycoen virker uten tvil :D

 

En liten hannrev, årsunge som så ut som den akkurat holdt på å utvikle skabb :(

Tok en skabbrev på akkurat samme plass tidligere i sommer...

 

Prøvde å lokke noen andre plasser uten å se mer rev.

 

0808.jpg

Link to comment
Share on other sites

pb.jpg

http://www.gofoxpro.com/products/digital_calls/product_pb.php

 

Da har vi fått testet ut en digital lokker "FOXPRO Prairie Blaster" noen ganger å må vel si oss fornøyd med resultatet.

Det er klart den blir noe dyr i forhold til ei lokkefløyte til 100lappen men desto mer behagelig også.

Har lokket mye med fløyte å er vel ikke av de flinkeste til å bruke hørselvern, har lagt meg noen kvelder med bra pipelyd i huet.

Det er en stor fordel med elektronisk lokk syntes jeg, pluss at da kan ha full fokus på ommerådet hele tiden vis du ikke surrer mye med fjernkontrollen da.

Må vel si at kvalitenten og lydene som ligger inne på maskinen er meget bra, det er klart det er mange lyder som antakelig ikke hører hjemme i norsk fauna men det er også mange jeg vet kan fungere bra.

 

Vi har vel prøvd ca 10 steder og har lokket inn 3rever, korper, kråker, ørn og rådyrbukk å sikker noe annet som vi ikke har fått med oss.

Link to comment
Share on other sites

Lokket inn to ungrever nå på 3 turer ut, begge hannrever

Den første kom etter 1 minutt med lokking med Verminator syko tweety, den var nok ute på gressenga allerede - for kom på direkten

Ny rev i går kveld, forsøkte først med Verminator i 10 minutter med pauser - gikk så over til Crit'r call standard - kom i løpet av 1 minutt løpende i traktorveien rett mot oss.. Endte side dager på 40 meter med en 6,5x55. Tydelig at den hadde løpt det den klarte en stund, for den var andpusten og tunga hang rett ned som ett slips..hehe(var jo også 22* varmt men..) Hadde vi ikke bjeffet på den - så hadde den løpt rett oss på jeg...

 

_________________

Member of team "hald deg fast...."

Link to comment
Share on other sites

da har jeg omsider fått ny psyko tweety etter at jeg mistet den forige...bestillte samtidig en nordic crying bird,samt en long range tweety....denne longrange tweety,er det en harefløyte?minnet mest om det,for fuglelyder var det umulig å lage med den...

fant ut at nordicen fikk en perfekt lyd lyd med innoversug...

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte en nordic crying bird for et par dager siden men har ikke hvert ute enda ! kjøpte den nok mest på impuls der og da for og ha et alternativ til hareskrik , har dere god erfaring med denne og fuglelyder og følger dere bruksanvisningen eller er det andre triks her :?:

Link to comment
Share on other sites

Noen/flere som kan ta det ærefulle oppdraget, og lage en fast "tråd som låses" der hvor man tar for seg de forskjellige lokke fløytene, og hvordan du/dere bruker de. Tror mange hadde hatt glede av et slikt informativ tråd!!

Flex hvor er du???

 

Ps. han har minst en side hvor han demonstrer div.lokkefløyter.

En av dem her. http://iloapp.redfoxhunting.se/blog/www?Home#niceURL

Link to comment
Share on other sites

Satt på bukkepost i dagtidlig, brukte buttolo og nordic roe, kom først 2 rever, årsunger forbi tårnet, så kom en bukk som jeg fikk se så vidt, så kom en skabbrev, om det er pga disse lokkefløytene til rådyr skal jeg vel ikke uttale meg om.

 

Sako_35

Link to comment
Share on other sites

sattan! Var ute på samme plass i dag.. sto og speidet utover plassen eg såg reven i går og plutselig var det noe som sa meg at eg skulle snu meg :shock: så eg snudde no meg eg, og der ser eg reven på rundt 80 m hold sitter den så fint i mellom noen kuer og i ein bratt oppover bakke så skyting var uaktuelt plutselig snudde den og for sin vei.. sneik meg opp og ventet i ja rundt 10 min før eg begynte lokkingen med musepip.

hadde vel lokka i rundt 5 min så bestemte eg meg for og endre til fuglelyd og det samma sekundet etter første seanse var ferdig bjeffer ein rev bare 20-25 m fra meg inne i skogen.. Eg blir heilt vill :lol: lokker som ein gal og kroppen skjelver, så du sku tru eg holdt på og daue! men ingen rev kommer ut :( står no bare inne i skogen der og bjeffer etter ytterlige 5 min velger eg og snike meg bortover kommer ganske så nærmt vil påstå den var på rundt 10-15 m på det nærmeste men såg ingenting pga mørke og skog :( sto der sikkert ein halv time og bare lyttet til reven som flytta seg fram og tilbake i skogen.. må være eit hi i nærheten :D så blir nok ut på nøyaktig samme plass i måro ;) men da tidligere reven har kommet mg i forkjøpet 2 dager no, men i måro er eg sjefen får vi håpe.. 2-0 no men i måro game over!! :D

 

Min første rev som kommer på lokk, og dette trur eg er noe av det råeste eg har opplevd i jakt sammenheng dette og min første hjort trur eg eg setter på toppen!! Det er dette som gjør at eg jakter spenningen, adrenalinet, stemningen alt kokt sammen til noe som får deg til og føle at du faktisk lever!!

Byfiser kan bare ha det så godt, men dette overgår alt som kan lages av mennesker(playstation,xbox,data osv..) Har ingen ide om ka dei går glipp av :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...