Jump to content

Trond99

Members
  • Posts

    478
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Trond99

  1. Gratulerer med fugl. Dette er virkelig en jaktform jeg ønsker å prøve, synd det ikke er lov der jeg har terreng
  2. Tanken bak 100gr og 800m/s, er som M67 var inne på, Norma Rekrutt. Ønsker da ferdigrulla rådyrammo som går "likt" med denne. Men en HP-kule på rådyr? vil ikke det ødelegge mye? Ei litt tyngere kule i litt høyere hastighet vil muligens gjøre nytten. Men 140gr? Da kan jeg vel like gjerne bruke 150gr i 30-06'n ?
  3. Noen som har anbefalinger rundt dette? Er ut etter kjøpeammo til rådyrjakt. Kulevekt ca 100gr, hastighet ca 800m/s. Tar også mot anbefalinger på kuler i samme vekt til rådyr, til selvlading
  4. GRS har stokk til HVA/CG 1900, hvor rimelig de er kan diskuteres
  5. Hva tror dere om denne ?
  6. Nå har jeg akkurat fått i hus min første kombi, men har ikke fått brukt den på jakt ennå. Jeg kommer primært til å bruke den på rådyr- og revejakt, og ser derfor på den som rifle med haglemulighet. Min Brno 502.5 har rifle på fremre avtrekker, noe jeg kan være enig i høres litt upraktisk ut ved raske hagleskudd. Om jeg kommer til å jakte fugl med den, (ikke lov med rifle i mitt terreng) ville jeg nok gått med tomt riflekammer til jeg evt fikk øye på fugl på riflehold.
  7. Noen som vet hvor langt gjengeparti det er på innfestingen på denne ?
  8. Jeg hadde samme problem som trådstarter. Jeg satte på en limb saver kappe, en større (og tyngere) kikkert. Dette gjorde en god del på rekylen, nå kan jeg nesten koseskyte med 150gr kuler. Har også nå fått gjenget for demper, så da regner jeg med at 180gr også skal bli gøy.
  9. Ein kan meine kva ein vil om forbud,men meiner du verkeleg dette her? Litt overdrevent kanskje, men det er ikke tvil om at enkelte skyter på "alt som ser ut som det rører på seg" Nå tror jeg at dette har blitt mye bedre i de senere årene i takt med lavere promille på jakt, men man hører jo stadig om skutt traktor, hest, ku, forhøster osv. (Naboen har en skurtresker med kulehull i bunnpanna, uten at jeg tror det var primærmålet) Hvor ofte dette skjer, som vi ikke hører om, er vanskelig å vite noe om, men det er trolig en del mørketall ute å går der.
  10. NyGammal sitt innlegg synes jeg grenser til usakelig. Jeg bruker selv signalfarget hodeplagg når jeg jakter sammen med/samtidig med andre jegere, spesielt i elg-jakta. Det er fordi jeg ikke stoler 100% på alle sammen. Det jeg er i mot, er et påbud. Skal dere også påby bærplukkere, sausankere, sopp-plukkere, fugletittere, turgåere, U-name it å gå med signalfarger også ? Signalfarge-påbud vil bare være en sovepute for å skyte det som ikke er signalfarget...
  11. Veldig enig med Per-S, ser man spøkelser på høylys dag hjelper det vel lite med signalfarger?
  12. Tanken slo meg også, men NO fog og Holmenkollen passer liksom ikke sammen. http://www.holmenkol.com/produkte/nofog-20.html
  13. Da er Zalo og barberskum (ikke navngitt type) prøvd på to par briller på skogsfugljakt i helga. Nå var det kaldere og mindre luftfuktighet, men synes begge gav brukbar bedring, og ganske likt. Fikk ikke 100% klare linser med noen av dem, så måtte skylle begge hurtig med varmt vann. Mister sikkert en del av virkningen da. Cat Crap er bestilt og på vei i posten. Har også fått tak i et middel som heter Holmenkol, No Fog med Nano teknologi. Har ikke fått prøvd denne enda. Noen som har vært borti denne?
  14. Takker igjen for mange gode innspill. Zalo er prøvd med lovende resultat. Barberskum skal også prøves, er merket her avgjørende? Cat Crap voks og spray er bestilt. (kan ikke si jeg helt liker navnet.... )
  15. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=37540726
  16. Så veldig skummelt er det vel ikke, all den tid man må legitimere seg for å handle. Da bør jo legitimasjonen samsvare med godkjent søknad.
  17. Det er masse som blir solgt som skulle funke, som ikke gjør det. Det er derfor jeg ønsker tilbakemeldinger på det folk faktisk har prøvd, ikke hva selgere sier skal funke Takk for info Kobble, har et par eldre (2-3år) jeg kan prøve diverse lurium på.
  18. Takker for gode tips. Har hørt at zalo og brille"glass" i plast ikke er en god kombinasjon, er dette tilfelle eller er det bare et sagn ?
  19. Jeg har orginal lengde på pipa, mulig den ble kappet 1-2 cm da den ble gjenget for demper. Kapping av løp reduserer hastighet, og dette kan være nok til at du ikke kan stabilisere tyngere kuler.
  20. Jeg har en Howa med A-tec Maxim 30. Alt jeg har puttet i den fra 50gr til 62gr går innenfor 10'ern på 100m Jeg har trent mest med Jaktmatch, men også en del American Eagle HP
  21. Mener da bestemt Fusion jeg har er 62gr, kommer den i 65 også? Fusion jeg har samler fint innenfor 30-40mm.
  22. Nå er rette tiden for neddugging av brilleglass igjen. Kaldt og fuktig. Jeg har prøvd litt forskjellig pussemidler som skal hindre dugging, uten det helt store resultatet. Vet noen av Kammeratene om middler som faktisk fungerer ? Linser og laseroperasjon er helt uaktuelt. Kjedelig å komme opp på høyden og høre tiur'n drar ut, og alt du ser er..... ingenting
  23. 55gr er maks sier du? Har du prøvd tyngere? Min 1:12 skyter fint 62gr. Er det bare S&B du har prøvd til trening?
×
×
  • Create New...