Melk Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 (edited) Heisan! Hvor mange kan jeg be på middag på en 4,3 kg Tiur? Med det mener jeg at det skal være godt med kjøtt til alle. PS. Tiuren veier 4,3 "urenset" Edited December 28, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Hvis du stuffer tiuren, burde dette etter min erfaring være mat til 5-6 pers. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melk Posted December 28, 2009 Author Share Posted December 28, 2009 Da har jeg tatt frem litt mat. Litt usikker på om det holder, men vi er 9 stk som skal spise nyttårsmiddag. Jeg tok ut : 3 voksne orrhaner (en av de er allerede gjort opp) 1 orrhøne kylling 1 jerpe 1 tiur 4,3 kg holder vell med kjøtt det? jeg har mer i frysern, men vil liksom ikke bruke dette opp hvis dette her holder. Så at det var en som sa at hvis jeg stuffer denne, vil det holde til 5-6 pers , men jeg hadde ikke planer om å stuffe den, Så derfor tok jeg opp litt mer. Mener selv at jeg er ganske flink å lage mat, men beregning av mat når det er snakk om fugl, er jeg helt ELENDIG på Jeg skal se om jeg får lagt ut bilder av hele prosessen, men nå ligger de til tining på "inneverandaen" ca 10 grader der. Vet at det er lurt med en sakte opptining. Hadde vært morro å høre hva dere har på menyen denne dagen! snakkes! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guttapåskauen Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Jeg serverer orrhane på 1.3 kg på nyttårsaften. Vi blir 4 stykker til bords. Jeg velger å lage en 3-retter ut av dette. Det er ganske genialt å drøye dyrebare råvarer med flere retter. På den måten kan en tiur rekke til 8 personer. Min meny på nyttårsaften er: Forrett Røkelaks eller Rekekabaret Hovedrett Blyhaglskutt orrhane Dessert En mektig Tiramisu Det blir servert passende viner til alle rettene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bharsvik Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Melk, du har kjøtt for 13-14 personer der..... Du må for all del ikke ta opp mer. Kommer selvfølgelig an på om du har brukbart tilbehør også, men med en skikkelig hjemmelaget fløte/rømmesaus og gratinerte poteter kan en tiur på den størrelsen være nok til 8-10 personer. Lykke til! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyttergutt Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 Blyhaglskutt orrhane Er det lov da? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300kongen Posted December 28, 2009 Share Posted December 28, 2009 I Sverige er det lov. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skyttergutt Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 ah,men da er det ittno problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woff Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Blyhaglskutt orrhane Blyforbudet er da ikke SÅ gammelt... Guttapåskauen har sikkert hatt denna i fryseren siden det var lov........................ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Synest uansett at dersom folk er nødt til å skrive at vilt er skutt med blyhagl, så kan det også godt tilføyes om den er skutt før forbudet, eller i et land der dette er lov, så er det ingen tvil. Tråden fylles då ikkje opp med unødvendige spørsmål, og den slepp også og bli rapportert inn... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beagle Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Nyttårsmiddagen i år vert pinnekjøt! Etter ein mindre velykka julemiddag i utlendigheit (Austlandet) så skal me ha pinnekjøt på tradisjonelt vis. Med tilhøyrande moltekrem og krullekaker som desert. Normalt så er det vilt av ein eller annan type, men ikkje i år. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.