Jump to content

Vekt-tap på elgslakt


dotsupen

Recommended Posts

Regelen i kjøttbransjen er 2-3%, men da er det i en hengehall med en viss fuktighet men god utlufting. Min erfaring er at elgslakt mister litt mere. Har aldri hatt like god kontroll på vekt før og etter med elg slakt. Vil tru at en nærmer seg 5%.

Nedskjæring dagen derpå, og vakum pakking av edle deler vil fort lønne seg om en har salg av viltkjøttet.

Link to comment
Share on other sites

En bekjent som driver i bransjen sa de benyttet "3-2-1-regelen" som tommelfingerregel. Dette vil si at vekta minker 3% første døgnet, 2% andre døgnet, 1% tredje døgnet. Deretter vil det "stabilisere seg".

Det vil jo være en masse forutsetninger som vil påvirke dette, men det stemmer rimelig bra etter våre erfaringer...

Link to comment
Share on other sites

Vi har ikkje undersøkt dette, og det gjelder hjorteslakt.

 

Men vi legger til ca 8% når vi veg etter ca ei veke henging. Då henger dei tørt og luftig, vi selge ikkje kjøtet og er derfor ikkje opptatt av å holde på vekta.

 

Eg har høyrt opp mot 10% dersom ein lar det henge i 70 dgr + (Johan Trygve Solheim, Norsk Hjortesenter, pers.medd).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...