Mikkel Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 Pleier alltid å steike rådyrlår i stekepose, men nå ser jeg at jeg har gått tom for stekeposer. Men jeg har en slik Römertopf leirkrukke til slikt bruk, som jeg tenkte å bruke. Problemet er at jeg aldri har brukt denne. Hvilke temperatur og steiketid skal jeg bruke til et middels rådyrlår i denne krukka? Svar fort! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bjørn Dybvik Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 Vet ikke temp. eller steketid, men du må huske å legge krukka i bløt noen minutter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hollako Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 Jeg gjør følgende: Bløtlegg gryta helt i min. 15 minutter, helst en halvtime. Legg i det du vil ha i gryta, og sett det hele inn i kald ovn. Lokket skal være på. Still så ovnen inn på 200 grader. Tida varierer med størrelse på stykkene, men beregn et par timer, og sjekk da. Det er ikke så stor risiko for at det blir tørt, da lokket er på og det ligger og bader i sin egen kraft. Du kan evt senke temperaturen mot slutten av tida, eller senke den til 70 grader når det er ferdig og du venter på gjestene. Jeg har ikke testet dette på rådyr, men jeg vil tro framgangsmåten er stort sett den samme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerognal Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 HAr lagd gås i leirkrukke og det var konge! Tre desiliter vann, rotgrønnsaker, krydder og kjøtt.(Husker ikke om jeg hadde litt fløte i også). 80 Grader i mange timer. Da blir det så mørt at det detter fra hverandre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkel Posted May 10, 2009 Author Share Posted May 10, 2009 Oooops! Satt inn hele greia på 100 grader før jeg gikk ut en tur, uten å legge gryta i noe vann. Hvorfor skal man egentlig legge gryta i vann? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krone Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 Når du legger gryta i vann tilføres kjøttet fuktighet. Men jeg tror ikke det spiller så stor rolle. På min krukke husker jeg det stod at den ikke skulle settes inn i varm ovn fordi den kunne sprekke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 (edited) Du "impregnerer" leirkrukka ved å la den trekke rent vann før bruk, gjør du ikke det så vil krafta trekke inn i pora i leira, med dertil hørende "forurensing" i ettertid. EDIT: Ups, kan noen "dømme" mellom meg og krone på hva som er rett her? Vi er visst oppdratt med forskjellige råd om leirgryter. Edited May 10, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjt Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 sannsynligvis sprekker den visst ikke........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krone Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 Ingen store motsetninger mellom det Ranger skriver og det jeg skriver slik jeg ser det. Og ja jeg har satt inn krokka i varm ovn uten at det har gått til h.... Kommer på middag i dag jeg....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.