Jump to content

AO-kikkert med lav forstørrelse


fat_dog86

Recommended Posts

Hallo!

Hva finnes der ute av kikkerter med lav forstørrelse og parallaksejustering? Tenker til bruk på bevegelige mål med salong (trening). Skal også jakte med rifla, så om den har noe skumringsegenskaper skader heller ikke (korte dager vinterstid, gjør at kråke og skjære er mye skumringsaktiv i nord).

 

Finner ingen ting med lavere minsteforstørrelse enn 3x. Har sett på Leupold VX-II 3-9x33 AO, men det er fortsatt høyeste laget forstørrelse, og egenlig minste laget lysåpning (i alle fall med VX-II glass). Evt noe tiltenkte salon, med fast parallakse på kortere hold enn 100m/yds, men da er det jeg har funnet billigmerker tiltenkt plinking og luftgeværskyting...

Link to comment
Share on other sites

Har også Leupold VX II 3-9 x 33 EFR med fine duplex retikkel. Hvis det er til en salong er dette absolutt "dugende til det meste" etter min mening. Hva skal du ellers med et med større diameter (enn 33mm), hvis du likevel skal holde deg på lave forstørrelser (under 4, x) (33mm/7mm = 4,7). Et meget hendig sikte med paralaksejustering ned til 10m, solid, lett/hendig og ok optikk. Er mulig der er bedre (og dyrere) europeiske modeller,- men kan anbefale Leupold VX II 3-9 x 33 EFR.

Link to comment
Share on other sites

Lurer litt på når det står at et kikkertsikte (eksempelvis et 4,5-14 x 40 Leupold) er paralaksefritt (kan justeres) fra 25 meter og oppover;

 

Vil det si på maks forstørrelse som er 14,5 x , mens man ved bruk av en lavere forstørrelse også vil få et paralaksefritt bilde på ekempelvis 15 m som flere av oss skyter innendørs?? (sikkert noen som vet svaret her...).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...