Guest Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 RAT RC4. I 1095 karbonstål med slire av kydex. Skulle holde til det meste av arbeid med kniv i denne størrelsen. Bestilt fra KnifeSupply.com, 121$. Jeg har en ONTARIO RAT-3, kullstålet holder seg skarpt og fint, og litt overflaterust på eggen dras lett vekk over ei beltereim. Skaftet sitter enda bedre i hånden når det er vått eller blodig, noe som må oppleves før man tror det. Stålet i denne minner meg litt om de brede og flate knivene med treskaft som fiskerne brukte i nord Norge da jeg var guttunge, saltvannet gjorde dem jo skarpere, i motsetning til rustfritt som nærmest blir skjemt av å ligge i skuffen RAT-3 er ikke stor, men føles kanskje derfor lettere som en del av hånden. Jeg ga 400,-inkl frakt for en på ebay Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 28, 2009 Share Posted September 28, 2009 Og så er det jo nevnt et par ganger her at de billige knivene er MYE for pengene, faktisk er disse ofte skarpere rett fra hylla enn ti ganger så dyre kniver. Og selv om man skulle ha en flott gromkniv med seg, er det ikke dumt å ha med en slik billig sak å bruke når den dyre blir litt for fin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Jeg har en ONTARIO RAT-3, kullstålet holder seg skarpt og fint, og litt overflaterust på eggen dras lett vekk over ei beltereim...... RAT-3 er ikke stor, men føles kanskje derfor lettere som en del av hånden. Har nettopp bestillt meg en ONTARIO RAT-3 i D2 stål. Noen som har erfaringer med dette stålet? Ser forøvrig ut som en hendig kniv. Er den for stor/tung til å ha den hengende rundt halsen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 D2 stål. Noen som har erfaringer med dette stålet? Ja. D2 er et verktøystål med svært grov egg som er glimrende til å skjære kjøtt. Er det herdet riktig holder den eggen lenge. Sett inn eggen med litt olje, for det ruster. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Outdoor Edge Swingblade kniven tror jeg kan være snedig hvis du kun skal ha med dg en kniv i skog og mark:) http://www.wingevapen.no/index.php?name ... Swingblade Hvordan er stålet på denne? Kunne tenkt meg en kniv i vente på kammeret kniven Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Har nettopp bestillt meg en ONTARIO RAT-3 i D2 stål. Noen som har erfaringer med dette stålet? Ser forøvrig ut som en hendig kniv. Er den for stor/tung til å ha den hengende rundt halsen? Min RAT-3 veier ~210 gram, og føles liten og nett for meg. Det følger med flere festemuligheter på disse, men jeg har ikke hatt den rundt halsen, det finnes jo da en mulighet for at den kan falle ut av slira. Ellers kan den henges alle veier, opp eller ned, høyre venstre, bakover eller forover. Jeg synes den funker fint på kjøtt eller fisk, og har brukt den i saltvann uten å få rustskader, har da vasket den ren etter bruk, litt olje før lagring skader ikke. Overflaterusten skaper en egg som får en sagtann effekt, erfaringen min er at dette føles skarpere enn en glatt rustfri egg som gjerne poleres rund ved bruk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Detlef Posted September 30, 2009 Share Posted September 30, 2009 Noen som har erfaring med Buck 498 Ergohunter Pro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon20 Posted April 24, 2010 Share Posted April 24, 2010 Jeg kjøpte en Buck Kalinga Pro hos http://www.turkniv.no Den var veldig god kvalitet på og de hadde kampanjetilbud. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emilelv Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 Har en Brusletto Hunter. Er en god allroundkniv synes jeg, bl.a pga forholdsvis tynt blad. Kan både spikke/hugge, skjære brød og sløye fisk med den. Har også flådd og grovpartert en reinskalv med den. Det gikk helt greit, men vurderer likevel å skaffe en annen kniv til jaktbruk. Vurderer bl.a EKA/Outdoor Swingblade eller Pendleton Mini Hunter/Hunter. Sistnevnte har VG1 stål, Swingblade har Sandvik 12C27 stål. Hva er forskjellen? Har også sett på en kniv med 440C- 37 lags Damascus stål. Noen som kjenner til disse ståltypene, og fordeler/ulemper til jaktbruk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega Posted July 30, 2010 Share Posted July 30, 2010 VG1 [og] 12C27. Hva er forskjellen? [...] Noen som kjenner til disse ståltypene, og fordeler/ulemper Ja. Hvis du søker på VG1 og/eller 12C27, vil du finne en del informasjon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.