robert Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 Dette er min definitive "fastfood" favoritt når det gjelder vilt. Den er altfor god til å sitte på selv, så nå deler jeg den med dere: Ingredienser: 1/2 kg kverna hjort (ikke blanda med svin) 1 egg salvie pepper salt ingfær (pulver) malt allehånde ketchup sennep rå løk sylteagurk 4 grove hamburgerbrød blåmuggost (bruker selv helst blå castello) Bland kjøttdeig, egg og krydder. Del deigen i fire og klapp ut til burgere, ca 8-10 mm tykke. Steik til de er så vidt gjennomstekt. Ha sennep, ketchup, løk og sylteagurk på brødene. Legg burgerne på brødet og legg osten oppå burgeren. Legg på toppen av brødet og vent til osten smelter. Enjoy PS: Ha servietter/tørkerull tilgjengelig da dette kan være litt "rennete" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conibear Posted June 1, 2009 Share Posted June 1, 2009 Dette høres ut som en god oppskrift men jeg savner litt mer detalj hvor mye salvie, pepper, salt, ingefær osv som skal til en 1/2 kg..? Og hva/hordan er den enkleste måten å få kvernet kjøttet når man først skal gjøre det enkelt og kun bruke en 1/2 til 1 kg kjøtt om gangen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted June 2, 2009 Author Share Posted June 2, 2009 Oi... det var det med kryddermengder ja.. Jeg bruker skjelden noe fast mål men "ei klype" eller "en dæsj" (evt halv teskje) skulle være sånn nogenlunde i nærheten. Til kverning av kjøtt bruker jeg ei Kenwood kjøttkvern på 1500 Watt (kjøpt på Euronics på Forus). Jeg kverner opp sider, skanker, nakke og div avskjær i forbindlse med slakting og fryser dette ned i porsjonsposer på 1/2 kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Låner denne litt: Eg vurderar å "masseprodusere" litt karbonader / burgerar av hjort og elg. Kva er best; - Fryse ned porsjonspakningar med deig? - Forme ferdige karbonader og fryse ned ustekte? - Halvsteike karbonadene og fryse dei? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Frys ned ferdig "utklappede" burgere;) Er det nest beste alternativet:) (Det beste er jo å ha kjøttet i fryseren og kverne når du trenger det) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Takk for tipset Oddgeir! Det idelle er jo sjølvsagt å ta heile jobben kvar gong. Men litt av tanken er jo å kunne lage til noko litt enkel og grei "fastfood" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
East Clintwood Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Hvis du blander i egg etc blir holdbarheten på kjøttet i fryseren mye kortere. Ublandet kan det ligge der en evighet siden kjøttet er så magert, men ikke hvis man lager karbonader eller lignende. Er i allefall min erfaring, så de helt enorme mengdene ville jeg ikke satset på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Kan kanskje vere ein ide og male opp kjøtdeigen, fryse den i litt større porsjonar, og blande nokre kilo med karbonadedeig i slengen? Nokon som har noko anslag på holdbarheit på ferdig deig i frosen tilstand? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted October 1, 2009 Share Posted October 1, 2009 Holder seg lenge hvis du klarer å få bort lufta. Kan ikke helt si hvor lenge da, men vil tro ca 1 år? Har selv laget storfeburgere der vi har brukkt egg i og frøset dem ned. Var like gode etter 1/2 år. Men vær fosiktig ved stekingen av hjorteburgeren hvis det er lite fett i den, noe som det ofte er. Er det et ungt dyr er det kanskje lurt å lage riktig tynne burgere å steke dem litt hurtig og bare akkurat gjennomstekt. Men dette høres ut som en flott oppskrift så tror nesten den må prøves straks:) Får ikke tak i noe vill hjort enda:/ Men før nøye seg med tamhjort fra Hitra:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.