Jump to content

Tråden for PETIT BASSET


Ranger

Recommended Posts

Skinnfilla på slep... Vet ikke om det har noe for seg, men skader vel ikke...

Å slepe kloven eller skinn bit er et triks som funker bra for å tenne unghunder eller bikkjer som har blitt jakta med. Men hadde droppa det så fort bikkja har skjønt at det er blodlukta som teller. Regner ikke med at du slutter og slepe når du har 10 meters opphold i blodet? Så hva lærer du bikkja da. At det er greit og gå bare på rådyr lukta. Hva skjer så om et rådyr krysser prøvesporet ditt? Hvilket spor skal bikkja følge da? Lukter veldig rådyr den ene veien og blod den andre. Da er det klart at det er den ferske, gode lukta av rådyr som seirer og du taper :lol: prøven.

 

Til praktisk trening på ettersøk er det et bra virkemiddel for å gjøre det mer realistisk. Men for godkjenning har det kun en negativ effekt er jeg redd for. Dommerne legger bare reine blodspor og da tror jeg det er greit å trene på det. Bruk heller virkemidler som pølse og godbiter i stede. Og masse, masse ros. :D

 

Har brukt både dasspapir og gps. Synes dasspapir funker best om det er unghunder/uerfrarne hunder jeg går med. Slipper man og gå å titte på den skjermen hele tiden. Kan heller fokuserer på bikkja. men på gamla bruker jeg gps. Bare for å kontroll sjekke. Prøver og ikke huske så mye omgivelsene. Så man egentlig ikke er helt sikker på hvor sporet går, og må stole på bikkja.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da har Ares gått blodsporet fra i går, ca 20 timer gammelt. Det har vært/er et forferdelig grisevær siste døgnet, men må man så må man.

 

Ares gikk ganske greit synes jeg, ikke noe problem med å finne sporslutt. Men han har sine avstikkere, og lar seg distrahere av alt fra skogduer som roper i skogen, til lyder vinden lager i trærne. I tillegg virka det på sportegn som at sporet var lagt i veldig elgrikt terreng.

 

Så, noen avstikkere ble det, og det virker som han ikke kobler helt at det er blodsporet og bare det han skal følge, men med litt oppmuntring så gikk han for det meste ganske bra. Er sånn passe fornøyd.

 

normal_DSC01059.JPG

Lå ofte veldig bra på sporet, jamfør dasspapiret i grantreet. Litt høy fart innimellom.

 

normal_DSC01069.JPG

Sporslutt, oppsparket, og med blod, tørrfor og ei skinnfille. Jeg lå 10 meter bak bikkja da han fant det. Rådyrskinnfilla var han ikke spesielt interessert i.

 

normal_DSC01066.JPG

Det har sikkert vært lokal nedbørsrekord i dag, så det var vått å være både bikkje og folk... Sporet krysset også tre bekker som hadde økt betraktelig i størrelse.

 

 

Vi har også vært på siste ringtrening før helgas utstilling i dag. Har kanskje trent litt lite hjemme den siste uka, og det straffa seg litt. Han har det med å sette seg ned når han skal stå, og piper og klynker endel. Men han gjør det stort sett greit, og traver bra synes jeg.

Link to comment
Share on other sites

http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=17590125

 

Fikk hilse på denne krabaten da jeg og Ida var på blodsportrening i dag. Spenstig liten fyr :D Fikk se stamtavla, og det var mange jakt og viltsporchampions på morssiden. Viste stor interresse for blod, og hjorteskank var en kjempehit. Hadde det ikke vært for at jeg har to tisper så hadde jeg nok vært interresert.

Link to comment
Share on other sites

Far: Bravoure Pardi L' Orgueil Rustique

 

Mor: Dianagårdens Ösa

 

Pjokken selv heter Isnesgårdens Absolutt Kvikken (NO35054/09)

 

Tror dette er første petitkullet fra denne oppdretteren (eksen har en dalmatiner derfra)

Link to comment
Share on other sites

Valpen ble solg fra kennelen til normal tid. Kjøperen er svigerfar til en av instruktørene på blodsporkurset. Grunnen til at den selges er at eieren med frue har kommet fram til at de er litt for langt oppe i åra til å ha en hyperaktiv petitvalp i huset.

Link to comment
Share on other sites

Valpen ble solg fra kennelen til normal tid. Kjøperen er svigerfar til en av instruktørene på blodsporkurset. Grunnen til at den selges er at eieren med frue har kommet fram til at de er litt for langt oppe i åra til å ha en hyperaktiv petitvalp i huset.

 

Men den roer seg ned når den nærmer seg to år :?::?:

Link to comment
Share on other sites

Grunnen til at den selges er at eieren med frue har kommet fram til at de er litt for langt oppe i åra til å ha en hyperaktiv petitvalp i huset.

Den her leser jeg med fri tolkning til at hovedårsaken til omplaseringen er uthevet med rød skrift. Pleier å være sånn. Desverre.

Link to comment
Share on other sites

THYRA FIKK EN NY 1 PREMIE på Hattfjelldalutstillingen

 

THyra ble stillt i dag og fikk en ny 1 ste premie på ut stillingen i Hattfjelldal 09

 

Hun fikk i Åpen klasse 1KVAL og 2 KONK

 

Kritikken:

Mg god type. Godt hode. Ønskelig med strammere overlinje. Bra benstamme. godt vinklet foran. Noe hasetrang bak.

Ganske god pelskvalitet. Bra farger. Godt gemytt. Gode bevegelser.

 

Hun ble slått av halvsøstra TA Kaisa i åpen klasse tispe.

Dette er den andre førstepremien hun har oppnådd på utstilling.

Konkuransen var hard da nesten alle bassetene fikk 1 premie.

BIR i PBGV ble Ares som er kullbroren til Thyra. Dunkeren min NUCH NJCH Isak ble BIR med CK og ble rangert med 5 BIG. se dunkertråden.

 

Gratulerer til Ares :D:D:D:D:D:D:D:D:D kjempeinnsats

 

normal_DSC00777.JPG

Link to comment
Share on other sites

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Sååå glad er jeg nemlig i dag! Reiste til Hattfjelldalutstillingen uten den helt store trua, eller mente det ville bli enten/eller. Men umuliussen Ares forbarmet seg over sin noe hardtslitende og pessimistiske eier, og rett og slett EIDE ringen i dag! :D

Jeg ble rett og slett litt rørt, og da han oppå bordet liksågodt tildelte dommeren et smellkyss midt på truten så tror jeg jammen at Hr. Granheim ble sjarmert i senk også. :wink: For dette ble Ares kvittert med:

 

1KVAL, 1KONK, CK, Cert, 1BHK, BIR, 4BIG i Åpen klasse.

 

Kritikk:

Meget god type. Velskapt hode. Meget bra over- og underlinje. Velstilte gode ben. Lette, effektive bevegelser. Utmerket mentalitet. Meget bra pelskvalitet.

 

Dette med pelsen var jo jeg (og kanskje flere) litt spent på, men da dommeren ber ringsekretæren komme og kjenne på hvordan en funksjonell petitpels skal og bør være, og at Ares heretter burde være en mal på hvordan pelsen på rasen burde være, ja da visste jeg at dette kunne bli ganske bra. :wink:

 

Her er noen bilder:

 

normal_phpZi2FoTPM.jpg

Vi venter... ting tok tid. f.v Roger med petit Raja, dunkern med dunker Isak, og Ares.

 

normal_DSC00770.JPG

Aresgutten eide ringen i sine tilmålte minutter. Dette var jo vår andre utstilling, og bare min tredje som handler noensinne.

 

normal_phpws2YhpPM.jpg

Vi måtte jo ha en liten fotoseanse med Hattfjelldals berømte fjell Hatten i bakgrunnen. :D Så får vi heller tilgi at Ares står som ei krøkke da bildet ble tatt. :wink:

 

EDIT:

Ringsekretæren strøk ut CK da Ares fikk rettmessig godkjent Cert, men selv om CK ikke betyr allverden så tar jeg det med her, jamfør utstillingsreglene.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

De hjerteligsta graulasjoner til både Dunkeren og Ranger......

Gleder meg stort på dine og Ares vegne Ranger.....Første CERT i havn..... :wink:

 

Edit:

Leif og Mari.....De hjerteligste gratulasjoner med valpene også.... :wink:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Takk Tussa! :D

En litt lite oppdatert ringsekretær holdt på å snyte oss for certet og... Gav oss først CK, men siden han var kvalifisert for cert istedet gjorde vi oppmerksom på dette, og så kom sekretæren og ba om unnskyldning og gav oss certet istedet. :wink: Dommeren ville jo ha cert til Ares fra begynnelsen av.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer så mye til Ares & "Ranger" og Thyra & "dunkern".

Arti å få med seg utviklingen og nervene her på kammeret før utstillingen, og glisene underveis og etterpå.

Spesielt arti å se at Rangers spekulasjoner over Ares sin "umulige" pels, og forsøker å få den mer fløffy med vask på fredag. Sitat (fritt): "Hainn Ares har itj sånn pæls som d ainneran, men æ vil kaill d ei videreutvikling av petitpælsen, ferr snø'n fæste sæ itj på hainn"! Etter slike grublerier er det skikkelig arti at dommeren ikke bare fremhever Ares' gode pelskvalitet, men også henter fram ringsekretæren slik at hun fikk kjenne på skikkelig petitpels! 8)

Skal legge ut en liten videosnutt av noen av petitene og deres håpefulles runddans i ringen i Hattis.

Link to comment
Share on other sites

Takk til alle gratulasjonene med utstillinga i Hattfjelldalen. :D:D:D:D:D:D

 

Thyra fikk 1 premie :D og det er jeg veldig fornøyd med. det viser at hun opprettholder seg som en flott hund etter rasens standard.

Thyra fikk litt småplukk :cry: på pels og trang i skjæret men det var den dommerens vurdering. :evil::lol::oops::mrgreen:

Og hun ble slått av halvsøstra og det får man tåle :oops::oops::oops:

 

Neste utstilling som er aktuell blir i vefsn i August.

Har ikke bestemt meg ennå. det blir hektisk nok å få trenet hunden opp til prøve i september.Men jeg regner med et visst press fra ranger på å stille :lol::lol::lol::lol::roll:

 

normal_Thyra.JPG

Thyra i trening til utstillingen mai 09

Link to comment
Share on other sites

Njæh... Bikkja la jo av etter 45 timer istedet for 45 minutter, han har bare ikke lært seg forskjellen på timer og minutter helt! :lol:

 

dunkern; Er bare sjeleglad for å ha bikkje å stille i august jeg, så da gir jeg blanke f.. i om dommeren slipper fram andre bikkjer på de øverste trappetrinnene! :wink:

 

Jaktlykke; Granheim var fin fyr det (må jo bare være fornøyd med han), men overhørte en svenske som litt godmodig kjefta på Granheim etter BIG finale med "varför ser du inte at den der hunden (Ares) förtjener att komma med i BIS, han e ju utställingens vackraste hund!" :D

Link to comment
Share on other sites

Var en tur hos vetrinær med Casper i dag. Han har hatt problemer med at han ikke får puste skikkelig med nesen noen ganger. Begynner da å lage høye snorkelyder og sliter tydelig med å puste inn gjennom nesen. Dette oppsto blandt annet på utstilling da han gikk i ringen. Vetrinæren mente nesemidd kunne være årsaken, ikke noe galt med pusterør eller neseklaff. Hun sa at slike symptomer kunne oppstå når hunden fikk "varmgang" i nesen, og var plaget med nesemidd.

Vet ikke helt om jeg har trua på den diagnosen, han har ikke vist noen tegn til å få svekket luktesans. Noen her som har noen erfaring med tillsvarende problem?

 

Problemet var et litt slapt ganeseil og stoooore mandler. Nå er dette fikset på, mandlene fjernet og tatt bort en liten bit av ganeseilet. Får håpe at dette gjør susen. Nå er det 14 dagers rekonvalens på den lille rakker'n.

 

Legger med et bilde av "pasienten" tatt på fisketur for noen uker siden.

428355.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Vi prøver oss igjen, jeg og dunkern melder på de håpefulle på Vefsnutstillinga og Ranautstillinga, som denne gang arrangeres på Baågneset ved Fustvatnet, ved E6, 15 km nord for Mosjøen 22. og 23. august. Se link:

 

http://www.rtbk.no/ranautstillinga.html

 

Dette er ei dobbeltutstilling, med hhv tysk og israelsk dommer i gruppe 6 lørdag og søndag! :shock: Det kan jo bli spennende, tviler på at pelsen til Ares favoriserer på funksjonalitet der, de har vel aldri sett en petit i en norsk granskog vinterstid! :lol:

 

Dette er ei litt større utstilling enn Hattfjelldal; i fjor deltok 600 hunder på Ranautstillinga og 500 på Vefsnutstillinga. Disse utstillingshelgene arrangeres annethvert år i Rana og Vefsn.

 

Harald Inge: Denne gangen stiller du, det er ikke konfirmasjoner i august! :wink:

Meld på folkens, la oss ha et litt større utstillingskammertreff denne gangen! :wink:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Kan Ragoer også komme på denne typen utstilling? :)

Skal se om det blir anledning den tia, det passer vel med en lavvokveld da?... 8):mrgreen:

Husk å ha Ares forsvarlig i bånd dagene før utstillinga, ja bare så du har noe å vise fram mener jeg... 8)

Link to comment
Share on other sites

He he! Skal nok passe på han ja! :wink: "Ragoer" kan helt sikkert stille, men trodde ikke du var så gira på det. :wink: Men ta gjerne turen med lavvo og gitar, kan jo ikke annet enn å bli trivelig! :D

Gira på utstilling! Nei, men kan du tenke deg at vi tar startskuddet på Uman turen med det treffet for øyet, ja utstillinga mener jeg...

Burde være en bra anledning å komme på fisketur etter at Ares har renska litt silkesløyfer i ringen, passer jo godt i årstia egentlig...?

Først hundeutstillingskammertreff og deretter avsluttning i uman, man må ha planer Ranger, lyspungter å se fram mot!.... :idea:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...