Jump to content

Orjan91

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Orjan91

  1. Hei! Vet ikke om du fant noe. Men howa 1500 og weatherby vanguard er samme konstruksjon, så stokker som passer howa 1500 vil passe denne. Bare pass på å bestill til riktig kammer (short action eller long action) Selv landet jeg på en GRS Berserk og er strålende fornøyd.
  2. Tusen takk for tips. Skal sjekke den
  3. Har en Fair Premier special 12/76 som har f Lakket finish på treværket. Ønsker å freshe denne opp og vurderer muligheten for å pusse vekk lakken og heller olje den istedenfor. Er det mulig? Noen som har erfaringer med slikt å dele?
  4. Har en benelli m2 (rekyldrevet) halvautohagle. Har aldri opplevd funksjonssvikt i ladefunksjonen uansett patron, kan definitivt anbefales. Har hørt at det KAN oppstå ladeproblemer på en ny halvauto pga fjører osv er stramme, men at de mykes kjapt opp etter ca 100-200 skudd. Aldri opplevd det selv, og jeg skjøt min inn med svake leirduepatroner.
  5. Har ikke nok erfaring med 223 rifler for å anbefale noe. Men howa 1500 og weatherby vanguard S2 er tilnærmet identiske når det gjelder kasse og løp. Mener du får Vanguarden for 5999/6999 på XXL og er ofte på tilbud med pakker osv. Her er en grei gjennomgang av mange "økonomimodeller" som kan være aktuelle https://www.chuckhawks.com/compared_bolt_action_economy_rifles.htm
  6. Orjan91

    .308 -vs- .30-06

    @frankhovin Har du kjøpt? Her er en fin gjennomgang av de fleste budsjettriflene: http://www.chuckhawks.com/compared_bolt_action_economy_rifles. Kan anbefale Weatherby Vanguard S2, solid bygget og ingen plastdeler, stokken er solid og fin og har gummierte grep. Den er litt tyngre enn tikka t3, men tar også rekylen bedre. Desverre blir man fort bitt av basillen, jeg skjøt min første hjort ca 2 uker etter jeg kjøpte min jaktrifle, som var helt på slutten av forrige sesong. I påvente av kommende sesong har jeg klødd i fingrene. Det har blitt noen hundre skudd på banen, innkjøpt ladesett, kolbeforhøyer, lyddemper. Nå går jeg og snuser på ny stokk (GRS berserk/GRS bifrost) osv. Det er ingenting feil med våpenet, men man ender ofte opp med å tilpasse ethvert våpen til egne preferanser.
  7. Orjan91

    Weatherby-klubben

    Så desverre ikke denne før nå. Bor i Hordaland, så det blir nok en litt for lang tur men tusen takk for tilbudet. Holder for tiden på å bytte ut bunnen på vanguarden min med en magasinbrønn slik at jeg kan bruke magasin. På nett finner jeg bare plastversjoner og jeg liker at ting er solid. Holder nå på å fikse tilgang på CNC maskin for å lage en i aluminium. Når jeg først er i gang kan jeg lage flere om noen trenger.
  8. Orjan91

    Weatherby-klubben

    Noen som har prøvd GRS berserk stokk på vanguard s2? Har en vanguard s2 i rustfri, kaliber .308. Veldig fornøyd med presisjonen, når skytteren skyter riktig ligger den godt under 1MOA, som oftest ned mot 0.5-0.6 MOA på 100m i benk med norma jaktmatch 150gr. Stokken på vanguard s2 har gummierte grepsflater og ok ergonomi, men kolbehøyden er litt rar i forhold til sikte og avtrekkslengden er litt kort, vurderer derfor å putte den i en GRS berserk, som også resulterer i at løpet flyter fritt. Noen som har/har prøvd? Fornøyd?
  9. Hei, tror du har gjort et godt kjøp. Man får mye for pengene der. Vil anbefale å kjøpe en boresnake som du bruker før og etter skyting, da slipper du å rense våpenet like ofte. Hehe, det var jeg som kjøpte magasinkitet Underbeslaget er ganske bra på riflen, men foretrekker boksmagasin på jakt, da det er mye enklere å lade inn og ut av børsen og man slipper risiko for at man må lete etter skudd i lyngen
  10. Kan legge til at vanguard S2 er så og si identisk med Howa 1500 med unntak av avtrekker, stokk og andre detaljer av mindre betydning. Vil ikke anbefale en gammel vanguard (versjonen før S2 hadde ikke så gode avtrekkere og stokken var dårligere)
  11. Hei! Kjøpte meg nylig en Weatherby Vanguard S2 som jeg ble veldig fornøyd med. Byggekvaliteten er god, og riflen skyter så presist som man kan ønske. Mange her på kammeret sverger til tikka, som også er en veldig god rifle, men her tåler vanguarden å sammenlignes. Vanguarden veier riktignok litt mer, men har også ingen plastdeler. Jeg valgte den rustfrie versjonen til 7999,-. Men den blåmerte versjonen koster 6999,-. Hvis du ønsker et godt allroundsikte kan du legge til en vortex crossfire II 3-12 eller noo annet. Prisen for det burde ligge på rundt 10 000 hvis du får en grei pris. I tillegg kommer evt demper. Riflen er ikke gjenget fra fabrikk, så det må evt påregnes, XXL tok ca 990,- for jobben når jeg leverte min til børsemaker. Leser at du er skeptisk til å kjøpe brukt, men hvis man kjøper av de rette folkene er det ikke mye å bekymre seg over. Har f.eks. kjøp av denne fyren før, og virker som en hyggelig kar. https://www.finn.no/94189639 Her får du en meget god rifle med grei optikk for en god pris, resterende av de 10 000 kan du bruke på en hausken jd224 og gjenging, da har du en godt dempet rifle med nesten ingen rekyl.
  12. Når jeg var på jaktkurs hadde vi en litem tur med hagle i skogen på ca 15min hvor vi håndterte hagle ledd/uladd med klikkpatroner over hindre osv. Det var opp til oss å sikre/avsikre og lage i/ut av våpenet over hindre, den vurderingen var opp til oss. Opplæring med rifle på jakt var ikke et tema, men vi fikk skyte ca 10-20 skudd.
  13. Orjan91

    Rifle 308w tips

    Kjøpte meg en Weatherby Vanguard s2 (.308) og er jevnt over veldig fornøyd med den. Det eneste negative så langt er vekten, da den veier litt mer enn en tikka t3. Men den tar rekylen veldig bra og er meget treffsikker. Mener XXL har de på utstilling hvis du vil se og føle på. Er så og si identisk rifle som howa 1500, men med bl.a. annet avtrekk og stokk.
  14. Skaff deg en boresnake. Koster lite og er veldig kjekt å ha. Selges på biltema, xxl, felleskjøpet og overalt hvor du finner noe som ligner på jakt. Veldig fin til enkel vedlikehold etter en kjapp tur ut på banen eller jakt. Bruker boresnake hver gang før / etter jeg har brukt riflen og det tar ca 30sek. Så tar jeg en puss sånn innimellom og ved behov (skitten jakttur eller dårlig vær)
  15. Ser ut til at det blir jeg som må være djevelenes advokat. Har raufoss safehouse 20 i hjemmet, bor i leilighet og hadde lite lyst på et stygt og grått våpenskap som tok mye plass. Damen var heller ikke stor fan av noe sånt. Raufoss sitt safehouse 20 ble løsningen. Den rommer mer enn det ser ut som og kommer med en liten bag som jeg bruker til å oppbevare enkle ting som jeg tar med på bane og jakt som f.eks. sluttstykke; boresnake, klikkpatron, jaktammo, liten microfiberklut til sikte og noen enkle ørepropper i tilfelle jeg har behov for en enkel hørselbeskyttelse. Har hengt mitt opp i garderoben bak diverse skjorter og dresser og skrudd det fast i betongvegg. Anbefaler å montere det slik at døren går ned, da den er fjærbelastet og kan være litt tung å åpne sidelengs eller oppover, selv om skapet også kan monteres slik. Man ser ikke skapet og finner det heller ikke med mindre man leter. Det er fint å se på og til og med damen har begynt å oppbevare verdisaker der når vi er på reise (hun jobber med bank/forsikring). Har pr. I dag en halvautomatisk hagle og en jaktrifle. Har vital del (sluttstykke el.l) i våpenskapet. Har våpen liggende i en stor våpenkoffert under sengen, men er i kontakt med politiet for å finne ut om jeg kan oppbevare de i bod som ikke er direkte tilknyttet leiligheten (er i kjelleren). De er litt mugne, men har 2 ståldører som bare jeg har nøkkel til for å komme inn i bod, så de regnet med det ville gå helt fint. Venter svar ila januar angående det. Isåfall er planen å oppbevare våpen (uten vital del, ammo og ladeutstyr i et låsbart skap i boden som igjen er sikret med en sikker dør. Kan trygt anbefale dette våpenskapet med mindre du planlegger kjøp av våpen som ikke har en liten vital del som kan brukes eller om du planlegger å kjøpe 7 o/u hagler og bruke forskjeftet som vital del i våpenskap. Men dette våpenskapet får enkelt plass til 7 sluttstykker eller mindre vitale deler pluss litt småpakk og ammo.
×
×
  • Create New...