Jump to content

HanStig

Members
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

598 profile views

HanStig's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • Very Popular Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

21

Reputation

 1. Ifm skadefellinga i vår, har jeg felt 18 gås med 222rem og 50gr sako blyspiss. Setter kula høyt = fine slakt😃 Ikke en eneste fugl har tatt til vingene! Avstanden har vært 40 - 170m. Kommer ikke til å bruke noe annet i 222en, enn blyspiss!
 2. HanStig

  17hmr presisjon.

  Når det gjelder 17 hmr ser det ut til at noen rifler liker enten 17gr eller 20gr kuler. Ut fra bildene ser din ut til å like 17gr. Det du kan gjøre er å prøve Hornady Xtp, som selges bla på jakt og friluft. Dette er en 20gr blyspiss kule, slik som Gamepointen. Min CZ 455 liker både CCI Vmax og Hornady Xtp, dog den liker ikke CCI FMJ.
 3. 455`en har veldig trang magasin brønn. Tikkaen har en bred V-formet brønn, slik at magasinet glir mye lettere inn. Vet ikke om dette er gjort noe med på 457?
 4. Har hatt både cz 455 og tikka t1x i 17 hmr. Begge hadde upåklagelig presisjon. Tikkaen vinner nok her med sitt justerbare avtrekk, 50 graders boltløft, og 10 skudds magasin som er mye lettere å sette i kontra 455. Så om du ikke har behov for løpsbytte, ville jeg gått for T1x! Så skaffer du deg en grs bifrost om du ønsker å ta steget enda lengre
 5. 17gr Vmax faller 4cm på 150m (testet selv på papp), når innskutt på 100m. Så er ikke rare greia.. Bruker selv en Nikko Stirling LR 4-16x50. Veldig fornøyd med den, da jeg bruker 17hmr mest til fugl. Greit med litt zoom da
 6. Selv driver jeg med både lokkejakt og åtejakt, og må si at den mest spennende jaktformen av de 2 må være åtejakta. Man får en sånn vanvittig puls når man ser reven kommer inn mot åtet. Nesten sånn at man er redd for at mikkel skal høre pulsen din 😅 Jeg bor selv i et boligfelt, og har da fått laget meg en åtebu som jeg har plassert på et jorde 15 minutter unna. Åtet ligger ca 150m unna en elv, som revene trekker langs. Pluss at dette er i en dal, så åtet er veldig gunstig plassert. Da vi ikke har fått snø her i nord enda, er jeg innom åteplassen hver ettermiddag med nytt åte (matavfall), slik at ikke kråkene spiser opp alt på dagtid. Dette har fungert veldig bra, og revene bryr seg ikke om at jeg har vært på åtet 2 timer før. De kommer stort sett til faste tider. Dette ser jeg da jeg har montert et viltkamera på åtet. Når det gjelder belysning har jeg montert 2 stk "brunst" led lamper, som drives av bilbatteri/fritidsbatteri. Jeg har det ene stående på hele tiden med sensor, slik at det slår seg av når det er lyst. Det andre slår jeg på når jeg setter meg i bua, da jeg syns effekten av ett lys er litt for dårlig. Jeg bruker normalt sett å sette meg i bua halvannen time før revene bruker å komme innom, så slipper man å skremme de på tur inn. I kommunen jeg bor er det skuddpremie på både kråker og ravn, så det blir en del kråkefugl i tillegg. Om du er interessert i å prøve lokkejakt, er det bare å gå på feks google earth, å se hvilke jorder det er som ligger i nærheten. Det ligger en oppskrift på youtube som beskriver hvordan man finner ut hvem som er grunneier. Simon Åsheim "Jaktinord" har laget denne filmen. Av lokkefløyter sommer/høst kan jeg anbefale Demmels musepip, eller revehylsa. Har også Demmels fugleskrik, men har ikke fått lokket inn noe på den enda. Har kun lokket inn rev på musepip, da den er vanvittig effektiv om reven er innen rekkevidde. På vinterstid er Dan Thompson PC2 veldig effektiv, noe flere kan bekrefte. Selv lokker jeg mest på sommeren, da det er lyst hele døgnet her i nord.
 7. Du får ikke mye hjelp med et slikt svar..
 8. Hvilken 22lr er det du har? Ikke tilfeldigvis en systemrifle?
 9. HanStig

  Kaliber 17 hmr

  Man kan sikkert bruke helmantel. Da blir prisen noe annet..
 10. HanStig

  Kaliber 17 hmr

  Det kommer vel litt an på bruksområdet ditt. Jeg har både 17 hmr og 222rem. Jeg skyter mye kråkefugl (rundt 50 i sesongen), og da koster det en god del mer for jakt ammo til 222/223 (17 ,- ish kr skuddet), mens 17 hmr ligger på rundt 3,50 ,- skuddet. Har demper på begge riflene, og du skal ha en bra stor demper på 222/223 for å få den like "stille" som 17 hmr. Jeg har en atec hertz 119 på 222èn, og det er vesentlig mer lyd i den enn 17 hmr`n med en liten atec demper på tuppen. Så om du feks jakter kråkefugl/rev fra huset, er det mindre lyd og rikosjettfare med 17 hmr. Det blir også noen lokketurer på rev og gås, og da liker jeg å bruke 222en da den har bedre rekkevidde og punch. Alt-i-alt bikker det ned til bruksområdet rett og slett, samt hvor mye du ønsker å legg i en rifle-pakke. 17 hmr koster ikke rare greiene kontra en 223, om du skal ha lyddemper osv. Om ikke pris spiller noen rolle, og du har lyst å bruke rifla til mye forskjellig småvilt, vil nok en 222/223 være det rette valget. Den kan også brukes på bever, rådyr, gaupe og jerv.
 11. HanStig

  Cz-Klubben

  Forrige sesong hadde jeg en Tikka T1x i 17 hmr, som ble brukt i glugga på både rev og kråkefugl. Utrolig fornøyd med rifla, men da sesongen var over, ble den solgt. Den største grunnen til det var at jeg fikk titte i svigerfars våpenskap. Der hadde han en Brno Fox i 222rem. Jeg ble forelsket, og solgte da Tikkaen. Det tok ikke lang tid før jeg fant en Fox som ble produsert i 1971, som var eid av en eldre herremann. Han sa at den va gått maks 200 skudd på alle disse årene, noe som kan stemme da den ser utrolig flott ut i både treverk og stål. Fikk så kappet løpet til 40 cm, og fikk montert en Atec Hertz 119. Presisjonen var upåklagelig med 40 gr Nosler Varmageddon. Altså en perfekt glugg rifle på rev! MEN, jeg har vært så utrolig fornøyd med kaliberet 17 hmr, at jeg bare måtte ha meg en til. Ammunisjonen til 222 rem er veldig dyr, da jeg ikke lader selv. Og med 40gr varmageddon blir det mye søl når man skyter fugl. Sist sesong ble det 39 ravn og noen kråker, samt noen ryper og rev. Og der er 17hmr utrolig fin, mtp at det ikke blir så store skader på fuglene. Den dødelige effekten er der, men det blir lite gris (Hornady Vmax). Har også fått forespørsel ang utstopping av Ravnene jeg skyter. Så da var det ikke noe å tenke på! Grunnen til at jeg gikk for en 455 denne gangen, er at jeg ønsket Varmint løp. Alltids hatt lyst på det. Også er det kjekt med pipebytte, om det skulle bli et behov for det. Jeg har byttet avtrekks fjør til Yodave, og fått det veldig lett slik jeg liker det. På toppen står den en Nikko Stirling LR 4-16*50. Liker mye zoom da jeg mest jakter fugl på litt avstand. På tuppen står det en atec cmm4 rimfire. Veldig fornøyd med oppsettet, og den går knallbra med Cci Vmax, og Hornady XTP. Og det passer meg ypperlig da det både blir predatorer, og noen ryper. 222en kommer primært til å bli brukt på gåsejakt og lokkejakt/åtejakt på rev. Kan være en del vind, så da er det greit å kunne bruke 222en. Bildene er fra en par turer i åtebua tidligere i høst. Arti med slik uttelling.
 12. HanStig

  Cz-Klubben

  Kikkertsiktet er likt på alle 3. Liker du treskjefte eller synt? Jeg har hatt synt stokker på flere rifler opp gjennom årene, men har solgt unna litt. Og jeg har nå bare rifler med treskjefte. Syns det er så mye penere! Spesielt hvis treverket er litt mørkt! Prismessig kommer du best ut med pakken til 7990. Der mangler du bare demper, som du får fra 600,- Selv har jeg en cz 455 med varmint løp i 17hmr. Utrolig stødig å skyte med pga det tunge løpet. Bruker den i glugga på både rev og kråkefugl.
 13. Jeg gikk for høy Sportmatch montasje på min Brno Fox. Muligens at medium hadde passet også. Har ikke kommet så langt i testinga enda.. Bruker en Nikko Stirling lr 4-16*50 på toppen, med 30mm rør.
 14. Browning X-bolt fåes også med kort kasse i 223.
 15. Hei. Har dessverre ikke noen ravn i frysern, men det ble 39 stk sist sesong. Har ikke kommet igang enda, da jeg venter på at siste slotta skal bli tatt. Regner med det blir ut i september en gang. Har en åtebu jeg jakter i fra. Kan gi deg beskjed når jeg kommer igang?
×
×
 • Create New...