Jump to content

HanStig

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har 17 hmr, og er veldig fornøyd med kaliberet. Bruker det mest til kråka/ravn (opp til 110m), men har også blitt noen rev med godt hell! Har også skutt en par ryper med CCI Gamepoint, og ingen av brystfiletene ble ødelagt. Vet at det er flere som sier at Gamepoint kan ødelegge brystfiletene, og om man sliter med det kan man bruker CCI fmj. Ulf LIndroth har en video hvor han jakter ryper med 17 hmr, og her bruker han CCI fmj med godt hell. Er utrolig lite lyd fra 17 kula om man bruker lyddemper. Selv jakter jeg i "bygda", og da er det greit å gjøre det så stille som mulig. Har ikke erfaring med 223, men har hørt at 17 er lettere å dempe enn 223, om det skulle ha noe å si for ditt valg. Mye vil har mer, og jeg kommer til å investere i 223 pga mindre følsom for vind, man kan strekke holdet mye lengre, og kulevalget er mye større, slik at man kan skreddersy ammunisjonen etter det man ønsker å jakte på.
 2. Har hatt Tikka T1x i noen måneder nå, og avtrekket er nydelig etter min mening. Har justert det til det letteste. Det er lett å skyte godt for å si det slik.
 3. Har hatt cz 455, og det negative med den er høyt boltløft og litt hardt avtrekk, dog avtrekket kan lettes via ny fjær (Yodave). Den har super presisjon! 5 skudd på klistrelappen med både cci vmax og hornady vmax. Denne ble solgt til fordel for 223, men den ble aldri kjøpt. Endte opp med ny 17hmr, en Tikka T1x. Fordelen med T1x kontra 455 er først og fremst bolt løftet. På Tikkaen er den 60 grader, noe som gjør at den ikke tar i kikkertsiktet, og nytt ladegrep går lynkjapt. På 455 kom bolten i kontakt med kikkertsiktet (Zeiss V6). Den neste fordelen er at om du ønsker å bytte original stokken, så passer T3 stokkene på T1x, ergo det er flere stokker å velge i enn til 455. Jeg kommer til å bytte til GRS Bifrost etter hvert, noe du ikke kan med 455 da GRS ikke lager denne til 455. Avtrekket er justerbart på T1x, og er utrolig bra! Presisjonen er helt lik 455, samler på klistrelappen! Om du ikke ønsker å kunne bytte løp til annet kaliber, anbefaler jeg Tikkaen på det varmeste!
 4. Min erfaring er at det kan ta litt tid før revene spiser av selve hovedåtet. Jeg bruker matavfall (Pølser, kjøttkaker, laks osv) og hundepellets som jeg både grever ned og kaster litt rundt åtet. Matavfallet kutter jeg opp i små biter, slik at reven må bruke litt på å grave frem godsakene. Det virker som de er mindre skeptiske om åtet ligger under snøen. Kan ikke se at revene på mine 2 åteplasser er skeptiske på vilkameraene. Bruker samme kameraet som deg, pluss et 4g kamera fra Brecom. Mye mulig det er en gammel hannrev du har gående rundt åta som er skeptiske til det meste?
 5. Har samme hagla selv, og er veldig fornøyd med den. Aldri vært noe tull og tar både 24g lerduepatroner samt 52g magnum uten problemer! Skutt rundt 1100-1300 skudd og lader hver gang! Fungerer fint i minus grader også Tenker du da på sammenligning med andre rekyl drevne halvautomater? "Inertia" hagler i samme prisklasse blir vel Tyrker hagler? De er vel kanskje billigere også, men de har jeg ingen erfaring med..
 6. Det sies at det reven ikke ser det grønne lyset, eller ser det like godt som det hvite. Ergo det er lettere å få inn skeptisk rev ved å bruke grønt lys, kontra hvitt. Jeg har grønt lys, men venter med å sitte i glugga til snøen kommer, da jeg syns det grønne lyset fungerer dårlig på barmark. Pluss at det blir mer liv på åta når snøen og kulda kommer. Øynene til reven vil lyse opp ja!!
 7. Har begge deler, dog Tikkaen i 17 hmr og cz455 i 22lr. Hadde valgt Tikkaen pga samme grunn som jmosbakk over, enkelt og greit.
 8. Jeg ringte våpenkontoret før jeg sendte inn søknad. De sa at det holdt å bare skrive "Hagle halvauto kaliber 12".
 9. Jeg kjører atec cmm6 på min 17 hmr (52,5 cm løp). Dvs jeg bruker den kun med 3 moduler, da jeg ikke hører forskjell fra 6 moduler. Hadde tidligere et 22 wmr løp (40 cm), hvor jeg hadde samme demper bare i 22. Den hadde jeg 6 moduler på, og den bråket en del mer enn 17 hmr med 3 moduler. Jeg syns også at om man feks bruker cci velocitor / cci copper i 22lr, (52,5 cm løp), bråker disse patronene mer enn hva 17 hmr gjør. Dette selv om jeg bruker en hausken md45 på 22lr løpet. Dette er jo hva mine ører hører, og slik jeg ser det, er 17 hmr det kaliberet som demper "best", selv med liten demper. Det kan jo også være at 40cm løp på 22wmr, gjør at det smeller mye mer, enn med original lengde!? Andre med samme erfaringer?
 10. Tårnene til HST er MYE bedre. Her er det skikkelig tydelige "klikk". Diamondbacken virker "seig" mellom klikkene, samt at det litt "slark" mellom klikkene. Klikkene er heller ikke så tydelige som på HST`en. Forutenom dette så er begge fine å se gjennom. Har de på 22lr og 17 hmr.
 11. Bestilte meg en diamondback tactical 6-24*50 igår. Liker mye zoom og kjekt med parallaksejustering ned til 9m. Den som du tenker på har ikke parallaksejustering, så dette er noen du burde tenke på før du kjøper den, om du skyter på forskjellige avstander.
 12. Har testet 2 typer lerduepatroner i min Franchi Affinity (Saga og Fiochi), og det går smertefritt. Skutt rundt 1500 skudd. Ingen ladeproblemer. Kan sikkert variere litt fra børse til børse, men min fungerer ypperlig
 13. 22 wmr har høyere anslagsenergi enn 17 hmr, og det er mange som lykkes med å bruke 17 hmr så lenge skuddet sitter der det skal. Så den skal du bare bruke
 14. Jeg slet også med dette etter at jeg byttet kikkertsikte. Prøvde både 22lr løpet og 22wmr løpet (CZ455) pga dette, men fikk treffpunkt endring nesten hver gang jeg var på skytebanen. Kikkertsiktet gikk i retur da jeg har skutt mye med 22lr løpet tidligere, dog med annen kikkert. Fikk ingen treffpunktendringer da. Jeg fikk så ny kikkert på garanti! Testet mye med den nye kikkerten for å være helt sikker på at det ikke var noe annet, og det viste seg at det var feil på den gamle kikkerten. Så det løste seg for min del Men om quiet demperen ligger i kontakt med stokken, så er det nok der problemet ligger!
 15. 3g nettet skal fases ut ila 2019/2020, så da vil alle 3g kamera slutte å fungere! Jeg anbefaler deg å ta en titt på 4g kameraer, nettopp pga dette. Jeg har selv 3g kamera, og har ingen erfaring med 4g kamera enda
×
×
 • Create New...