Jump to content

HanStig

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har du noen god oppskrift på kulevalg (222) og krutt type til fmj på rypa?
 2. Ja, både gamepoint og fmj er 20g 🙂
 3. Når det gjelder rypejakt med 17hmr, anbefaler jeg deg å se Ulf Lindroth sine videoer (Vinter Ripa). Han har vel laget 2 filmer hvor han benytter seg av 17hmr, og fmj kula. Selv bruker jeg gamepoint, og er fornøyd med den kula. Knall og fall! Ikke noe kjøtt ødeleggelse så langt, dog jeg har kun skutt 3 ryper med denne kula. Dette er hva jeg har lest ang andre kalibre (222,223 etc), og rypejakt: Her gjelder det å bruke fmj kule i lav fart, dog de fleste ferdigrulla kulene har for høy fart (såvidt jeg har sett), ergo viltet kan bli mer ødelagt enn man ønsker. Her må det nok hjemme lading til, for å få ned farta på kula. Har akkurat gått til anskaffelse av en 222, som vil bli brukt på rev, kråker og forhåpentligvis ryper, om jeg får noen fmj kuler til å gå gått i rifla.
 4. Fikk hentet ringer (sportmatch) igår hos den lokale forhandleren. Disse har perfekt høyde, dog jeg måtte file litt på det bakre siktet, noe som ikke er noe problem. Problemet er at hevearmen kommer borti kikkertsiktet. Løpet skal uansett kappes og gjenges, så da kan børsemaker fikse hevearmen også. Tenker å sende rifla til Jakt og friluft. Løpet blir kappet på 42 cm, hvor det vil komme en Atec H2 på tuppen. Blir en smekker liten småvilt rifle dette
 5. Gikk hevearmen klar av kikkerten? Er det mye mellomrom fra kikkerten til løpet?
 6. Har akkurat fått meg en veldig pen Fox i 222. Har bestilt ringer, men regner med hevearmen vil ta i når kikkertsiktet blir montert. Tenkte å se om det var noen som hadde liggende modifiserte hevearmer til Fox, eller om 527 passet på Fox. 527 er vel "moddet" i utgangspunktet kontra Fox? Er ikke så veldig handy av meg, og er redd det vil bli et dårlig resultat om jeg selv gyver løs på hevearmen🤔
 7. Noen som vet om hevearmen er lik på Fox og 527?
 8. Har holdt i en brukt som stod i butikk. Fy fader for en kvalitets følelse jeg fikk av den. Null slark og fin tyngde på våpenet, og så kort da gitt 😍
 9. Min gamle 22wmr pipe (cz 455) samlet 3 skudd på en 5-kroning på 75m. Dette med 40cm løp og CCI Vmax. Fikk aldri "17hmr presisjon" av den pipa, så den ble solgt. Vanvittig fornøyd med 17hmr!
 10. Har skutt 4 rev på åta i vinter med 17 hmr og Vmax. Alle har stått med breisida til, og kula har truffet over fremfoten. Lysbrytereffekt på alle 4! Når har jeg forholdsvis kort avstand til åta (50m), mulig det har noe å si for kaliberet? Har også tidligere hatt dårligere treff, bak bog, og revene har hatt utras på 20-30m. Sitter kula der den skal, så er det finito!!
 11. Hadde en atec cmm6 tidligere, og jeg klarte ikke å høre forskjell når jeg fjernet 3 moduler (den har totalt 6). Ergo jeg vil tro at md35 vil dempe like godt som en md45, da 17hmr er veldig lett og dempe! Idag har jeg en md45 i 22lr, på min 17 hmr, og jeg klarer ikke å høre forskjell fra min gamle cmm6 i 17 hmr.
 12. HanStig

  Cz 457

  Ergo samme prisnivå som Tikka, dog med 457 får man pipebytte på kjøpet. Solgte min gamle cz 455 til fordel for Tikka T1x i 17 hmr, og angrer ikke på det. Den er bedre på alle punkt etter min mening! Nå har jo 457 fått et lavere boltløft samt justerbart avtrekk (slik som Tikkaen), så den er jo forbedret ift 455. Har ikke lest så mye om 457, men den er sikkert ikke så dum den, om man ønsker en salongrifle i det prissiktet med pipebytte.
 13. Takk Castor!👏 Syns det er mye mer interessant at man forteller hele "historien", enn bare at den "datt 05.00 og at det var nr 12 for sesongen". Flirte godt når jeg leste at du har klart å svelge 2 stk musepip 😂 Selv har jeg mistet trøndermusa, pga at den er så lita, så at den kan svelges forstår jeg godt! 😁 Bestilte liksågreit Demmels musepip fra Tor Ola Dehli, da den er større og kommer med tau slik at den kan henges rundt nakken. Imponert over den realistiske lyden den lager, dog jeg har ikke fått testet den enda. Har også Demmels fugleskrik og PC2. Tror ikke det skal stå på utstyret der, men jeg skal anskaffe en elektronisk lokk, pga det du sier med å få bort revens oppmerksomhet fra lokkejeger. Her i nord har vi ikke så mye av de flotte store jordene dere har sørpå, hvert fall ikke i områdene rundt hvor jeg bor. Men vi har noe som heter fjæra, å her ferdes de titt og ofte. Har fått skutt en par der. Er det fullmåne kan man lett postere ikke langt unna fjæra. Mitt problem er at man fryser lett, så her skal jeg få kjøpt posteringspose. Det er føttene som fryser lettest. Forbanna irriterende å måtte forlate posten pga kalde tær.. Ellers går det med noen timer i åtebua. Har skutt 3 skabbrever denne sesongen, siste datt nå tirsdag morgen. Man skulle tro det var mye rev her pga mye skabb, men det er det altså ikke. Det har vært lite rev her de siste årene, så man skulle tro skabben skulle være mindre utbredt.
 14. Castor: Liker veldig godt innleggene dine her i revetråden, men har lurt litt på dette med hvordan du jakter når du sitter ute på jordekanten. Ser du har foxproen med deg. Hvordan er det du bruker denne? Setter du den utpå jordet, for så å spille av lokkesekvenser i ny og ne? Har du kastet ut pellets noen dager på forhånd, eller kaster du ut før du setter deg?
 15. HanStig

  Lyddemper 17hmr

  Jeg klarer ikke å høre noen forskjell mellom Atec cmm6 (17 hmr) og hausken md45(22lr). Har også testet cmm 6`n med både 6 og 3 moduler. Jeg hører ingen forskjell der heller. Konklusjonen er at 17hmr er veldig lett og dempe!
×
×
 • Create New...