Jump to content

TxH

Members
  • Posts

    250
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TxH's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Driver å planlegger en ny superlett rigg i 17hmr som "sekkerifle" til fjellrype, og er følgelig opptatt av at vekt og totallengde skal være minst mulig. Jeg ønsker en lyddemper som demper så bra som mulig uten å bygge f.eks. 12-13cm slik som Hausken MD35 f.eks. gjør. Har noen kammervenner erfaringer eller info om andre gode dempere som kan passe? Usikker på om f.eks. en A-Tec med færre moduler vil dempe for dårlig? Hjelp!
  2. @yallaTakk for info. Kan jeg spørre om totalvekt og lengde på riggen din? Skal en gidde å drasse den med i tillegg til hagla tenker jeg den må være godt under 3kg og godt under metern. I hodet mitt da
  3. @Rugerdud Har både lest og sett litt rundt på Chiappa Little Badger, og hvis en tuner den maks med ny picatinnyskinne i alu/stål og setter på en lett kikkert kan en få noe fornuftig ut av den. De åpne plastikksiktene fjernes selvfølgelig. Olaf Schjøll testet denne i Jakt&Fiske for litt siden, og etter å ha forhørt meg mer med han mente han at den hadde potensiale. Faktisk bra avtrekk, men krever selvfølgelig svært godt anlegg. CZ457 og triksing er også selvsagt et alternativ. Peiling i hva totalvekt og lengde blir med 40cm løp og en halvlett Minox 2-10x40?
  4. Frisker opp tråden, da jeg er i samme problemstilling som trådstarter. Skal ha en 17HMR primært til smårovvilt og fugl, og blir derfor en "sekkerifle" i tillegg til hagla. Vekt, lengde og presisjon er de tre viktigste faktorene for meg, og har derfor vurdert T-Bolt, men blir mer og mer skeptisk angående presisjon og det du skriver @Slitern. Noen flere erfaringer fra T-Bolt i 17HMR og eventuelt andre forslag til en lett, kompakt og presis 17HMR? Har også vurdert å ta den helt ekstremt ned til Chiappa Little Badger, men usikker på presisjonen her.
  5. TxH

    Klubb Anschütz

    Hei godtfolk. Har en kompis som ønsker å selge sin 54 Match enkeltskudd, men strever litt med å finne ut av hvorfor den ikke alltid vil spenne opp når en tar ladegrep. Av og til kommer den rød tappen i bakkant av sluttstykket ut og den kan avfyres, og av og til ikke. Flest ganger går det ikke. Hva kan dette skyldes? Den er minimalt brukt siste 25 år og har stått lagret tørt og mørkt. Svært pent brukt før det. Usikker på årsmodell, men det er "made in West germany".
  6. @LoffeKan jeg spørre om erfaringene med denne hagla etter et par jaktsesonger og kanskje noe banebruk?
  7. Hei! Har etter litt undring og vurdering fått for meg at jeg har lyst til å fjerne den klassiske "tulipan-delen" på fortreet til en Beretta 687, og lage en rund avslutning i stedet. Jeg er derimot usikker på fremgangsmåten for dette, da jeg ønsker et så pent resultat som mulig uten et tydelig skille på at jeg har fjernet "tulipanbiten". Anbefaler dere en fremgangsmåte med ulike grader sandpapir, for så å olje til slutt? F.eks. 100 - 150 og avslutte med ..? Har heldigvis Raudnakkes eminente stokkolje til bruk etter pussen. Takker så meget for alle gode råd!
  8. TxH

    Kuiu

    @Bell Har Attack-buksene stramming ved anklene? Hvordan vil du si at passformen er?
  9. 358 Win skal ha all ære for å bidra med denne fantastiske tråden! Jeg bøyer meg i hatten for særdeles interessant lesning
  10. XXL er som regel alltid tom for Saga er min erfaring, så kunne gjerne tenke meg noen tips til andre plasser det er mulig å få tak i forholdsvis rimelige leirdueskudd i 20kal.
  11. Takk for alle erfaringsdelingene. Har også hørt en del lovord om Rottweil, så disse skal helt klart prøves. Ellers er vel sannsynligvis det beste å gjøre slik som det ble foreslått, å kjøpe inn litt forskjellig og prøveskyte på papp. Må vel ærlig innrømme at jeg har sett meg litt blind på utgangshastighet kombinert med haglladning, noe som jeg etterhvert innser ikke sikkert er de viktigste faktorene for en god ammunisjon. Er vel det å kjenne skuddbilde i ulike trangboringer på ulike hold som vil være det viktigste, men hvis f.eks. Winchester Superspeed 32grams i ca. 415m/s har gode skuddbilder, så er det jo ikke noe som er bedre enn det. Synes likevel det er nesten betenkelig at enkelte fabrikater har 10-20% lavere hastigheter OG lettere haglladninger enn andre fabrikater. Er vel både produksjonskostnad og teknologi som spiller en rolle her, men det gjør ihvertfall at tyngre ladninger og høyere hastigheter er mer attraktivt for meg. Er vel så enkelt som å kjøpe og prøve på papp for å få svar.
  12. Ingen som har noen tips om ammunisjon?☺
  13. Gikk til innkjøp av en ny jakthagle i kaliber 20 for en liten stund siden, som skal få sin ilddåp på jakt til høsten. I den forbindelse kunne jeg gjerne tenke meg å høre med andre som har erfaring med samme kaliber på både rype, storfugl og rådyrjakt, til hvilken ammunisjon dere har gode erfaringer med? Nå er det helt klart at hver hagle er individuell mtp. hvilket skuddbilde osv. den gir, men uavhengig av det så kan dere gjerne skrive et navn på ammunisjonen dere har gode erfaringer med. Takker for hjelpen på forhånd!
  14. TxH

    Go light!

    Jeg synes det er på tide at denne fantastiske tråden kommer opp og ut i dagslys igjen. I disse mørke vintertider er det jo gjerne tid for å sette seg ned, glede seg og planlegge høstens eventyr mtp. utstyr, klær, våpen, mat osv. Hva passer vel bedre da enn å fylle på med Kammerets blodferske erfaringer og tips til hvordan en kan få en lettere bør å ha med seg på jakt etter naturens overskudd? Tråden har jo hatt stort sett fokus på villreinjakta med alt det medfører, mange gode råd så langt rundt dette, men jeg tror mange her på Kammeret kunne hatt nytte av et og annet tips ifbm. lettere pakking av alt ifra dagstursekk til storsekken som skal frakte mat, lavvo++ inn på fjellet som base for rypejakta osv. Jeg tillater meg derfor (forhåpentligvis med trådstarters tilgivelse) å utvide "Go light"-tråden til å innebefatte også råd for den litt over gjennomsnittet interesserte fuglejeger som trasker mang en mil i skog og fjell for året. Mil som kan bli atskillig lettere med korrekt og gjennomtenkt utstyr, og som da også muligens kommer til å resultere i flere fjær i hatten. Jeg kan godt komme med noen betraktninger og erfaringer i starten om den berømte dagstursekken for en gjennomsnittlig 10-timers høstdag etter rypa eller skogsfuglen: - Jeg har landet på et nokså utradisjonelt valg mtp. jakt: En 50l Bergans Helium (modellen før den som er i handelen nå) er min foretrukne sekk med egenvekt på ca. 1kg. En meget lett sekk, med god kapasitet til å få plass til fugl oppi sekken. Flate skulderremmer, og jeg bærer komfortabelt ca. 12-13kg i den. Den komprimeres enkelt med kompresjonsremmer da den sjelden er helt full. God kapasitet og en egenvekt langt under mange andre dedikerte "jaktsekker". Skal sannsynligvis passe meg, men f.eks. superpopulære Vorn Deer på 42l har jo en egenvekt på latterlige 2,5kg (!). Den har riktignok våpenoppbevaring og utløser++, men den veier jo like mye som min storsekk på 90l+. Mange andre jaktsekker ligger også å pusher oppunder 2kg. Det er altså potensielt en ganske bra vektbesparelse hvis en tenker gjennom sekkvalget sitt.
  15. TxH

    Lett hagle til rypejakt

    Kan jeg spørre om du har vurdert en smekker 20 kaliber istedet? Da får du en hagle på ca 2,8kg som faktisk ikke er bygd som en lettvektshagle, med de ulempene det medfører. Jeg gjorde den tabben med å kjøpe en Silma Finnskogen light for en del år tilbake i kaliber 12. Etter noen hundre skudd på bane hadde blånering begynt å slites av på løp ved fortre, sikringen flyttet seg bakover og etterlot et 1cm stort hull ned i låsekassen mm. Hevet kjøpet med en gang etter det. Tom. beretta har opplevd noe trøbbel med sine ultralightmodeller mtp slitestyrke på låsekasse og treverk. Ville på det sterkeste vurdert en smekker 20 kaliber, da forskjellen på ballistikken mellom 12 og 20 er minimal, og tom. ofte i 20 kaliber favør til enkelte typer jakt. Nå må gjerne de med lang fartstid med 20 kaliber slenge seg med med sine erfaringer her også.☺ Etter min mening et bedre valg om en ønsker en lettere hagle som er slitesterk og meget godt egnet til rype og skogsfugl.
×
×
  • Create New...