Jump to content

TxH

Members
 • Posts

  245
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TxH's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. @LoffeKan jeg spørre om erfaringene med denne hagla etter et par jaktsesonger og kanskje noe banebruk?
 2. Hei! Har etter litt undring og vurdering fått for meg at jeg har lyst til å fjerne den klassiske "tulipan-delen" på fortreet til en Beretta 687, og lage en rund avslutning i stedet. Jeg er derimot usikker på fremgangsmåten for dette, da jeg ønsker et så pent resultat som mulig uten et tydelig skille på at jeg har fjernet "tulipanbiten". Anbefaler dere en fremgangsmåte med ulike grader sandpapir, for så å olje til slutt? F.eks. 100 - 150 og avslutte med ..? Har heldigvis Raudnakkes eminente stokkolje til bruk etter pussen. Takker så meget for alle gode råd!
 3. TxH

  Kuiu

  @Bell Har Attack-buksene stramming ved anklene? Hvordan vil du si at passformen er?
 4. 358 Win skal ha all ære for å bidra med denne fantastiske tråden! Jeg bøyer meg i hatten for særdeles interessant lesning😊👍
 5. XXL er som regel alltid tom for Saga er min erfaring, så kunne gjerne tenke meg noen tips til andre plasser det er mulig å få tak i forholdsvis rimelige leirdueskudd i 20kal.
 6. Takk for alle erfaringsdelingene. Har også hørt en del lovord om Rottweil, så disse skal helt klart prøves. Ellers er vel sannsynligvis det beste å gjøre slik som det ble foreslått, å kjøpe inn litt forskjellig og prøveskyte på papp. Må vel ærlig innrømme at jeg har sett meg litt blind på utgangshastighet kombinert med haglladning, noe som jeg etterhvert innser ikke sikkert er de viktigste faktorene for en god ammunisjon. Er vel det å kjenne skuddbilde i ulike trangboringer på ulike hold som vil være det viktigste, men hvis f.eks. Winchester Superspeed 32grams i ca. 415m/s har gode skuddbilder, så er det jo ikke noe som er bedre enn det. Synes likevel det er nesten betenkelig at enkelte fabrikater har 10-20% lavere hastigheter OG lettere haglladninger enn andre fabrikater. Er vel både produksjonskostnad og teknologi som spiller en rolle her, men det gjør ihvertfall at tyngre ladninger og høyere hastigheter er mer attraktivt for meg. Er vel så enkelt som å kjøpe og prøve på papp for å få svar.
 7. Ingen som har noen tips om ammunisjon?☺
 8. Gikk til innkjøp av en ny jakthagle i kaliber 20 for en liten stund siden, som skal få sin ilddåp på jakt til høsten. I den forbindelse kunne jeg gjerne tenke meg å høre med andre som har erfaring med samme kaliber på både rype, storfugl og rådyrjakt, til hvilken ammunisjon dere har gode erfaringer med? Nå er det helt klart at hver hagle er individuell mtp. hvilket skuddbilde osv. den gir, men uavhengig av det så kan dere gjerne skrive et navn på ammunisjonen dere har gode erfaringer med. Takker for hjelpen på forhånd!
 9. TxH

  Go light!

  Jeg synes det er på tide at denne fantastiske tråden kommer opp og ut i dagslys igjen. I disse mørke vintertider er det jo gjerne tid for å sette seg ned, glede seg og planlegge høstens eventyr mtp. utstyr, klær, våpen, mat osv. Hva passer vel bedre da enn å fylle på med Kammerets blodferske erfaringer og tips til hvordan en kan få en lettere bør å ha med seg på jakt etter naturens overskudd? Tråden har jo hatt stort sett fokus på villreinjakta med alt det medfører, mange gode råd så langt rundt dette, men jeg tror mange her på Kammeret kunne hatt nytte av et og annet tips ifbm. lettere pakking av alt ifra dagstursekk til storsekken som skal frakte mat, lavvo++ inn på fjellet som base for rypejakta osv. Jeg tillater meg derfor (forhåpentligvis med trådstarters tilgivelse) å utvide "Go light"-tråden til å innebefatte også råd for den litt over gjennomsnittet interesserte fuglejeger som trasker mang en mil i skog og fjell for året. Mil som kan bli atskillig lettere med korrekt og gjennomtenkt utstyr, og som da også muligens kommer til å resultere i flere fjær i hatten. Jeg kan godt komme med noen betraktninger og erfaringer i starten om den berømte dagstursekken for en gjennomsnittlig 10-timers høstdag etter rypa eller skogsfuglen: - Jeg har landet på et nokså utradisjonelt valg mtp. jakt: En 50l Bergans Helium (modellen før den som er i handelen nå) er min foretrukne sekk med egenvekt på ca. 1kg. En meget lett sekk, med god kapasitet til å få plass til fugl oppi sekken. Flate skulderremmer, og jeg bærer komfortabelt ca. 12-13kg i den. Den komprimeres enkelt med kompresjonsremmer da den sjelden er helt full. God kapasitet og en egenvekt langt under mange andre dedikerte "jaktsekker". Skal sannsynligvis passe meg, men f.eks. superpopulære Vorn Deer på 42l har jo en egenvekt på latterlige 2,5kg (!). Den har riktignok våpenoppbevaring og utløser++, men den veier jo like mye som min storsekk på 90l+. Mange andre jaktsekker ligger også å pusher oppunder 2kg. Det er altså potensielt en ganske bra vektbesparelse hvis en tenker gjennom sekkvalget sitt.
 10. TxH

  Lett hagle til rypejakt

  Kan jeg spørre om du har vurdert en smekker 20 kaliber istedet? Da får du en hagle på ca 2,8kg som faktisk ikke er bygd som en lettvektshagle, med de ulempene det medfører. Jeg gjorde den tabben med å kjøpe en Silma Finnskogen light for en del år tilbake i kaliber 12. Etter noen hundre skudd på bane hadde blånering begynt å slites av på løp ved fortre, sikringen flyttet seg bakover og etterlot et 1cm stort hull ned i låsekassen mm. Hevet kjøpet med en gang etter det. Tom. beretta har opplevd noe trøbbel med sine ultralightmodeller mtp slitestyrke på låsekasse og treverk. Ville på det sterkeste vurdert en smekker 20 kaliber, da forskjellen på ballistikken mellom 12 og 20 er minimal, og tom. ofte i 20 kaliber favør til enkelte typer jakt. Nå må gjerne de med lang fartstid med 20 kaliber slenge seg med med sine erfaringer her også.☺ Etter min mening et bedre valg om en ønsker en lettere hagle som er slitesterk og meget godt egnet til rype og skogsfugl.
 11. Noen som har råd for hvordan en kan få benytte seg av andre reimer og reimfester som f.eks. Herkules, uncle Mike osv på en R93? Hullet i festene på den er jo for små for alt annet enn originale Blaserreimer.
 12. Plukker opp denne gamle tråden og spør det samme spørsmålet som trådstarter: Leirdueskudd i kaliber 20. Hvor kan dette kjøpes/bestilles utenom å kjøpe det hos foreninger på banen? Gjerne info om pris også hvis noen har det.
 13. Kan nok stemme at det er justert etter omtrent 800 m/s løperen ja, men er det noen flere som har praktisk erfaring fra elgbanen ift. klikkjustering høyde og side på kikkerten, når en er innskutt på 100m? Mener å ha hørt noe om at det nå av og til er påsatt et hvitt siktepunkt på skivene på enkelte stevner?
 14. For mange jegere i standardkaliberne 6,5x55 og .308win, og som kanskje har kappet løp, vil utgangshastigheten være atskillig lavere enn 800-900 m/s. Vil anta at snittet er mer rundt 750m/s med de korte løpene som mange har i dag. Hvis en da i tillegg er innskutt midt i på 100m og har et kikkertsikte med klikkverdier 1cm/100m, hvor mye må en da klikke ned/til siden for å sikte på ringene eller øyet? Kan vel bli problematisk å klikke sideveis for hver gang elgen snur vei? Er helt sikkert noen erfarne elgbaneskyttere som har gode tips å komme med til nybegynnerne her
 15. TxH

  Nissejakt i JAKT

  Abonnerer ene og alene pga. Jørund Liens tester og reportasjer på ulike produkter. Saklig og dyktig type, i motsetning til det tullete nissejaktgreiene. Hvordan var egentlig dette med denne forsikringen ifb. med abonnering på bladet? Husker det var noe opplegg for en stund siden, men gjelder det ennå?
×
×
 • Create New...